• Dywidenda Autor: ~Mario [79.189.216.*]
    Jaka w tym roku dywidenda?
  • Re: Dywidenda Autor: ~tutek [89.231.50.*]
    zero
  • Re: Dywidenda Autor: ~Mario [87.239.222.*]
    jakieś źródło tej info?
  • Re: Dywidenda Autor: ~Lynx [37.47.98.*]
    Myślę, że są co najmniej dwa scenariusze :
    - zero dywidendy w związku z postępowaniami podatkowymi przeciwko spółce i potencjalnymi kolejnymi decyzjami organów kontroli podatkowej
    - jakaś dywidenda jednak do wypłacenia, ze względu na potrzeby gotówkowe akcjonariusza większościowego. Goodyear - jak chyba wszystkie firmy z sektora automotive poważnie odczuwa skutki kryzysu COVID 19 a to pewnie jeszcze nie koniec. Produkcja i sprzedaż nowych aut znacząco spadła w Europie i USA, spodziewana jest recesja na rynkach europejskich, więc kierowcy niechętnie będą sięgać do kieszeni żeby kupować opony, niska sprzedaż nowych aut to mniej opon zimowych w najbliższym sezonie i tak dalej.
    Dlatego Goodyear może jednak przeć na Walnym do decyzji o wypłacie dywidendy.

• Re: Dywidenda Autor: ~xyz [185.22.9.*]
    Dziś już wiemy: będzie pożyczka 115mln zł. dla Goodyear ze stratą dla Dębicy (koszt dla Goodyear: WIBOR 1Y+ 0,1% marża, tj. łącznie 0,43% przy inflacji sięgającej 3,3%).
  • Re: Dywidenda Autor: ~Perez [37.47.219.*]
    Pozostali akcjonariusze powinni zgłosić sprawę do prokuratury jeżeli uważają to za działanie na szkodę spółki w tym mniejszościowych akcjonariuszy, tak się bawić nie można.
  • Re: Dywidenda Autor: ~Lynx [5.185.41.*]
    PKO BP ogłosiło, że zawiesza oferowanie lokat terminowych dla firm. Z tego co wiem inne banki już od jakiegoś czasu zlikwidowały możliwość lokowania pieniędzy na krótki okres. Nie chcę bronić Zarządu, ale nasze pytanie w takiej sytuacji powinno brzmieć jak efektywnie wykorzystać posiadaną gotówkę. O jakichś większych inwestycjach spółka nic nie mówi, lokaty w bankach albo są niemożliwe, albo mało opłacalne. Nie wiem czy pożyczanie pieniędzy Goodyearowi to najlepszy pomysł, ale możliwości lokowania gotówki są w tej chwili znacząco inne niż parę miesięcy temu. Może w takim razie większa dywidenda dla akcjonariuszy ?
  • Re: Dywidenda Autor: ~Perez [83.7.9.*]
    Jest zapowiedź dywidendy, porządną firma, tylko trochę mało 4 zł.
  • Re: Dywidenda Autor: masekrut555 [89.231.192.*]
    Moim zdaniem nie warto chyba że ktoś planuje w krótkim terminie sprzedać

Wiem co się dzieje i działo w firmie przez ostatnie lata i jak wyglądają prospekty na najbliższe 5 lat. Powiem tak, tu nie ma żadnych powodów do wzrostów -- szczególnie nie gdy firma jest kroplówką Goodyeara i gdy zarząd Goodyeara podejmuje tak ch**** decyzje.

To cud że spółka w trendzie bocznym bo za ciekawie tu nie jest.

• Re: Dywidenda Autor: masekrut555 [89.231.192.*]
    Dodam tylko żeby patrzeć na tę spółkę i Goodyeara tak jak patrzymy na SSP i rząd.

Jeśli inwestujesz w SSP i uważasz że warto - no to tu powiem Ci że też warto. Ja SSP i tej firmy nie tykam.
  • Re: Dywidenda Autor: ~Perez [83.7.9.*]
    Sprzedałeś? Tak też bywa, każdy podejście ma swoje do tematu.
  • Re: Dywidenda Autor: ~Perez [83.7.177.*]
    Odbicie zdechłego kota
[x]
DEBICA 0,25% 81,50 2025-10-10 16:33:19
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.