Z drugiej strony te 500k to jakiś kosmos za średnio rozgarnięta papugę która pojawia się na rozprawach. Koszty po drugiej stronie są duuuuuzo niższe. Nawet na kosztach obsługi prawnej prawdopodobnie kręcą lody
Nikomu się po sądach nie opłaci chodzić, gdy mu prawnicy doradzają, że przegra. Myślę, że Szataniaki odkupią tyle akcji aby zadowolić mniejszościowych a wtedy sprawa zamknięta. Wraz ze sprzedażą akcji strona w procesie będzie zaspokojona bo sąd zapyta po co ktoś sprzedawał akcje np. po 1.50 zł jak czuje się skrzywdzony niską ceną akcji.
Różnie może być.
Póki co to Wielton wygląda nieciekawie. Jak patrzę na ich raporty to kojarzą mi się z Kanią- niby pokazują zyski i się rozwijają, ale po stronie zobowiązań kwoty robią wrażenie.
Akcje PMP zastawione w PKO, więc wątpliwe jest teraz żeby chcieli szybko przeprowadzać delisting i dogadywać się z mniejszościowymi.
Dnia 2020-06-03 o godz. 17:49 ~maarc napisał(a): > Różnie może być. > > Póki co to Wielton wygląda nieciekawie. Jak patrzę na ich raporty to kojarzą mi się z Kanią- niby pokazują zyski i się rozwijają, ale po stronie zobowiązań kwoty robią wrażenie. > > Akcje PMP zastawione w PKO, więc wątpliwe jest teraz żeby chcieli szybko przeprowadzać delisting i dogadywać się z mniejszościowymi.
kto wie czy PMP nie zastawione pod kredyty Wieltonu , choć wartość zastawu to kropelka w porównaniu z długami WLT , ale chytrusy tyle lat kombinowali z PMP , że teraz zastawili go za grosiki zamiast za godziwe pieniądze normalnie prowadzona uczciwie spółka PMP winna mieć wartość akcji w okolicy 5-7 zł , ale okradali ją/nas latami to zastawiali po 70-80 gr ale po zastawie w wolnym obrocie jest zaledwie 3-4 mln akcji , więc jeśli nie jest to wymarzona okazja dla jakiejś spółdzielni to nie wiem co nią jest , zwłaszcza , że teraz Szmataniakom w PMP wpadło sporo kasy w 1 i 2 kw. w związku z epidemią
Pierwszy kwartał to wiadomo, że będą dobre dane. Był taki moment, że w sklepach robiło się pusto. Natomiast 2 kwartał to zagadka bo pułki w sklepach pełne ...
Tak czy nie ważne aby nie skupili reszty akcji. Jeśli chcieli wycofać akcje z giełdy to mieli jakiś cel. Nikt bankruta na własność nie chce a mają 82% akcji. Gdyby spółka była bez perspektyw na wzrost to by sprzefawali akcje do zera ...