Fundusze zawszę chcą z dyskontem, choć Selvita zawsze robiła po rynku lub nawet powyżej (!). Jest euforia na szerokim, jak coś jest wysoko notowane, to może być jeszcze wyżej jak w gamingu.
Kurs średni to 38 (z 1 m-ca) 33 (z 3 m-cy) i 29 (z m-cy). Do tego należy dodać oczywisty bonus za perspektywy, ale i tak sądzę, że cena będzie z przedziału 38-40
mimo wszystko nie podniecalbym sie.jestem fetyszysta sredniej dnia a ta jest przy41.1587 .Moze wlasnie pompuja kurs bo siedza przy monitorze i widza ksiege popytu i oferty jakie splywaja.chetnie die pomyle
Ja mam podejrzenie że księga popytu już dawno zamknięta i teraz kupili i podbili co którzy już wiedzą jaką będzie +/- cena w emisji i że na jej tle cena rynkowa jest bardzo korzystna
Tego typu ruchu w trakice booka są po przyklepaniu transakcji, bo wiadomo, że się już więcej w książce nie weźmie. Więc musimy teraz cierpliwie czekać po ile im się udało
a komentarze? jak sadzicie bedzie jutro zwala?
do 38? teraz typujcie jutro( dla zabawy) . Trzeba sobie zdac sprawe ,ze ten discont do dzisiejszych 43 dostala nie ulica tylko kupujacy niezly pakiet.Oni nie kupuja,zeby sprzedawac tylko trzymac i zarobic. Jezeli juz ja chcialbym krecic jakies numery pewnie bym z " korekta" poczekal pare dni ,jeszcze podpompowal i z zaskoczenia sypnal.Wychodze z zalozenia jednak, ze selvita sprzedaje ( oni sa jak do tej pory niesamowicie slowni i uczciwi) jezeli ma wybor b.solidnym inwestorom.
Chciejsko zakladam ,ze byla redukcja ( pamietacie moj chlopski rachunek 37 przecinek cos tam ,wlasciwie sie potwierdzilo) i kurs w nastepnym czasie bedzie oscylowal lekko nad 41 PLN .Nawiasem po obnizeniu stopy% dla zagranicy zrobilo sie znowu troche taniej
Do obecnego kursu dyskonto wynosi ok 13%. To nie jest dużo przy lock-upie na rok. Nikt przypadkowy tych akcji nie obejmie - całość wzięli główni większościowi.