• Co to oznacza Autor: ~Klaudiusz [159.205.134.*]
    Emisja akcji z wyłączeniem prawa poboru ? Że będzie więcej akcji w obrocie -> nasze będą mniej warte ?
  • Re: Co to oznacza Autor: ~wczoraj_i_dziś [91.90.178.*]
    Spółka potrzebuje na gwałt finansowania żeby móc urosnąć
  • Re: Co to oznacza Autor: ~Nikt [37.248.211.*]
    Jakaś sprzedaż instytucjonalna nie grozi zalaniem rynku przez akcje w rękach osób które chciałyby je w tydzień sprzedać z zyskiem. Tutaj jak widać tempo godne sprintera więc wszystkie klocki są już poukładane i tylko minimalne formalne terminy trzeba dotrzymać. O kurs się nie bój. Historia pokazuje że każda tego typu emisja pozytywnie na kurs wpływa, szczególnie jak wiadomo że inwestor już tupie niecierpliwie by wejść w spółkę.
  • Re: Co to oznacza Autor: ~Cyz [91.90.176.*]
    Dokładnie. Ci co kupią te akcje to nie są ludzie z bankiera z całym szacunkiem do nas wszystkich. Gdyby emisja miała być niekorzystna dla nas już by się tak stało bo o niej wiemy już jakis czas. Póki co prędkość rozwoju tej firmy to jest jakis kosmos nie ukrywając.
  • Re: Co to oznacza Autor: ~Klaudiusz [159.205.134.*]
    Fakt że emisyjna cena jest niższa od rynkowej spowoduje spadek ceny do 38 ?
  • Re: Co to oznacza Autor: ~Cyz [91.90.176.*]
    Raczej tak
  • Re: Co to oznacza Autor: ~Ackmann [37.47.253.*]
    To czemu dziś tak rosło?
  • Re: Co to oznacza Autor: ~Olo [178.235.184.*]
    Zdecydowanie nie
  • Re: Co to oznacza Autor: ~yoda [178.37.233.*]
    Przecież ta cena MUSIAŁA być poniżej ceny rynkowej! Inaczej to nie miałoby sensu. I tak się dziwię że nie było niżej niż 38. Inwestor wykłada kasę na szybko i mrozi ją na rok.

Ciekawe kiedy pierwsze przejęcie ;)
  • Re: Co to oznacza Autor: ~110058 [37.248.209.*]
    Może być lekka korekta jeszcze jutro rano ale krótkotrwała. Rosło ponieważ ci którzy nie kupią tyle ile chcieli po 38 od razu rzucili się na rynek by tutaj trochę dokupić. Moim zdaniem w przyszłym tygodniu poziom 50 jest bardzo realny.
  • Re: Co to oznacza Autor: ~dociekliwy [79.184.129.*]
    dokładnie. kupowali ci co nie dostali tyle co chcieli. natomiast nie wiem czy na 50 zł tak szybko poleci. Raczej bez informacji o nowych umowach może być ciężko, aby tak szybko osiągnęli ten poziom
  • Re: Co to oznacza Autor: ~110058 [37.248.213.*]
    Rynek krótkoterminowo łagodnie wytrzymał informację o 38zl. Więc idziemy dalej do przodu naszym spokojnym tempem które zaraz przyspieszy jak się dowiemy na jakie konkretnie inwestycje pójdą te pieniądze.
  • Re: Co to oznacza Autor: ~110058 [37.248.214.*]
    Idzie szybciej niż sądziłem. Kurs zaczyna obcierać się o 50zl a to dopiero wtorek. Pewnie zaraz będzie lekka korekta, ale potem wracamy na obrany kurs
    Jest bardzo mało akcji. Wolumen nie poraża więc nawet ciężko tu kółka robić, bo można po prostu zostać bez akcji. Za małe wahania w dół.
  • Re: Co to oznacza Autor: ~swiss [188.154.148.*]
    ah...lezka sie kreci
    ciesze sie ( naprawde) dla nowych ,ktorzy mieli odwage i od poczatku dostali poduszke bezpieczenstwa w postaci juz jakiegos plusa.to bardzo uspokaja i daje pewien dystans na czas obserwacji dzialan wojennych.
    czekamy na to czy kawaleria powietrzna rozpyla tylko orange agent i ulotki czy zrzuca tez Delta Forses
    tzw. Plus na zachętę ;D

I pomysleć że ja już SLV miałem na oku od paru lat! Zawsze wybierałem bardziej płynne no cóż .. Na szęście za późno nie jest , bo potencjał wzrostu ciągle duży ;-)
  • Re: Co to oznacza Autor: ~swiss [188.154.148.*]
    niezla lomotanina hm? moje militarne skojarzenia uzasadnione. widzieliscie te 99 tki. to cichociemni
[x]
SELVITA -1,29% 30,55 2026-06-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.