• Leje się krew Autor: ~Inwestor [178.37.96.*]
    Fatalny raport, ja sprzedałem swój pakiet z lekkim zyskiem, bo takiej tragedii nikt się nie spodziewał. Powrót do bazy na 1-2zł i tam właśnie czekam na akcje leszcza co kupił ode mnie
  • Re: Leje się krew Autor: ~zzz [31.6.129.*]
    gdzie raport z fatalnymi wynikami ? Mam nadzieje, że jesteś świadom tego co mówisz bo to podlega pod KNF
  • Re: Leje się krew Autor: ~happytom [79.110.193.*]
    Zarząd BPX podaje do publicznej wiadomości wstępne wybrane dane finansowe jednostkowe Spółki za I kwartał 2020 r.

Przychody ze sprzedaży – 22 365 085 PLN
    EBITDA – 4 239 251 PLN (18,95% marży)
    Zysk/strata z działalności operacyjnej – 3 953 672 PLN (17,68% marży)
    Zysk/strata netto – 3 466 094 PLN (15,50%)

Jest gorzej niz za rewelacyjny IV kw. ale nie jest źle.
    YTD lepiej.
  • Re: Leje się krew Autor: ~Inwestor [213.238.91.*]
    Jest tak jak pisałem, czekam na papier po 2zł
  • Re: Leje się krew Autor: ~deka [81.190.43.*]
    No to sobie poczekasz :)

Zysk/strata z działalności operacyjnej – 3 953 672 PLN
  • Re: Leje się krew Autor: ~Analityk [94.254.239.*]
    Chyba inwestorzy przesiedli się na duże spółki z wig20.
    Trzeba poczekać tu też wrócą wzrosty. 

• Re: Leje się krew Autor: ~happytom [79.110.193.*]
    Masz rację analityk. Na giełdzie też decyduje moda. A obecnie jest trend na banki. I tam poszedł kapitał.
  • Re: Leje się krew Autor: ~Inwestor [178.37.123.*]
    I co naganiaczu? Leci na łeb na szyje, codziennie coraz niższe poziomy. Przedstawione zyski nijak mają się do oczekiwań. Jak pisałem, czekam na promocje po 2zł i wejdę za część kapitału, bo to dalej będzie dosyć wysoko.
  • Re: Leje się krew Autor: ~Analityk [94.254.239.*]
    Nie jest tak źle. Obroty trochę wzrosły. Poniżej 4 nie powinno spaść.
  • Re: Leje się krew Autor: kylog [89.70.57.*]
    Klasyka. Teksty w stylu leje się krew itd, a niewielu patrzy na fundamenty... Firma sobie poradzi tak czy inaczej, dla tych, którzy ją znają od środka, wiedzą, co jest na rzeczy ;)
    Od środka wygląda to tak, że prezes jest szują, bo najpierw przenosi raport, potem podaje szacunki, a godzinę później daje info o subwencji, aby zebrać tanio akcje i wystraszyć inwestorów. Brawo, fundamenty jak i struktura wygląda super. Wam można napluć w twarz, a wy powiecie, że deszcz pada.
  • Re: Leje się krew Autor: kylog [89.70.57.*]
    Zarząd pewnie mógłby być bardziej ogarnięty komunikacyjnie ale i tego się nauczy.
    Generalnie jak spojrzysz na analizę różnych wskazników w tym c/z i ratingów nie ma się do czego przyczepić.
    Kwestia poprawy płynności i 1-2 komunikatów spółki. A tu mają duże pole do poprawy, bo choćby brak info o nowych klientach za q2 tylko im szkodzi (a takich wiem, że mają).
    link 
    Wskaźniki mówią o jednym, o tym w jakim stanie jest aktualnie spółka. Wystarczy jeden gorszy raport, a wszystkie wskaźniki pójdą do piachu. Tu sie kupuje przyszłość, a przyszłość wygląda po prostu źle.
  • Re: Leje się krew Autor: ~Analityk [94.254.235.*]
    Jeżeli przyszłość wygląda tak źle to sprzedaj akcje i zapomnij o BPX. Ja czekam na wyniki za 2Q (15.08).
  • Re: Leje się krew Autor: ~Analityk [94.254.234.*]
    BPX nie dostałby tak dużej subwencji gdyby nie wykazał spadku przychodów w kwietniu.
    Zysk netto w 1Q to ~3,5 mln + subwencja 3,5 mln to razem 7 mln.
    Czyli ~0,34 PLN na akcje to lepiej niż w 4Q2020 :)
  • Re: Leje się krew Autor: darusuk [83.137.6.*]
    To sobie czekaj wyleszczony biedaczku.
    Już niedużo brakuje, potrafiło rosnąć po 50% to i spadnie tyle w mig. Teraz jeszcze jest lekki popyt, ale jak już pokażą cały raport i nie będzie miało pod co rosnąć to wtedy zostanie tylko podaż i ja ustawiony po 2zł.

Czas mam i sobie poczekam jak będzie trzeba.
  • Re: Leje się krew Autor: lixis [83.20.161.*]
    za 2zł? chłopie drogi, chyba mózg zgubiłeś. Spółka jest wyceniana na znacznie więcej. Chyba raportów nie umiesz czytać albo jak czytałeś to innej spółki. Widziałeś raport roczny?
    Tu do końca roku będzie w najgorszym przypadku 10zł.
    A jeśli będziesz pisał takie głupoty i nieprawdziwe rzeczy o spółcę to złożę donos do KNF za wprowadzanie ludzi w błąd
    Widzę, że nie masz świadomego kontaktu z rzeczywistością albo jesteś ślepy na zachowanie kursu w ostatnim czasie. Skoro wyniki były takie "SUPER" to czemu kurs się osuwa? Czemu codziennie jest czerwono mimo tego, że wszystko rośnie? Skoro jest subwencja i jest 3,5 mln zysku to czemu nie ma odzwierciedlenia tego w notowaniach? Czemu skoro jest tanio ludzie nie chcą kupić taniego papieru? Czemu prezes najpierw podaje info o raporcie, a dopiero później o subwencji? Ty chcesz mnie podać do KNF za pisanie na śmiesznym forum, a nie prezesa, którego zachowanie tak negatywnie wpłynęło na kurs?

Koledzy nie poniżajcie się. Pisać możecie, że się nie znam, ale jakby rosło to bym kupował, a jak spada to niech leci tam gdzie miejsce papieru czyli mocne wsparcie na 2zł. Dam wam zarobić i kupie po 1,9zł, żebyście mogli coś złapać.
  • Re: Leje się krew Autor: ~Analityk [5.173.158.*]
    Inwestor przestań naganiać na spadki.
    Projekty BPX w maju realizowane były zgodnie z planem (bez żadnych przerw).
    Podobnie będzie w czerwcu i kolejnych miesiącach.
    Jeżeli przychody za kwiecień był o 1% wyższe od przychodów za 04.2020 mimo dwutygodniowej przerwy w projektach to za maj i czerwiec będą o około 50% wyższe niż rok temu.
    Wartość księgowa i zysk na akcje systematycznie rosną.
    Dlatego w dłuższej perspektywie to będzie zdecydowanie wyżej.
    Poniżej 2 PLN to może kup sobie Taurona albo inną spółkę.

• Re: Leje się krew Autor: darusuk [92.40.189.*]
    400% wzrosło od początku roku jesli nie zauważyłeś.
  • Re: Leje się krew Autor: ~Analityk [5.173.150.*]
    Nie patrz na to. Nadal jest bardzo tania biorą pod uwagę zdolność generowania zysku i perspektywy rozwoju. Dlatego analitycy ze Stanów tak wysoko ją wyceniają (ponad 31 PLN za akcje).
  • Re: Leje się krew Autor: ~Obserwator [85.14.117.*]
    Nie powtarzaj bredni o wzroście o 400% bo zdecydowana większość tych, którzy uwierzyli w te bajeczki wisi na hakach. Obroty na akcjach BPX sa takie jak na osiedlowym warzywniaku i kupno tych akcji jest zwykłą pułapką.
    Nie ma tu żadnej płynności.
    Kup 10 tys. akcji po kursie 5-6 zł i zobaczysz ile miesięcy/kwartałów będziesz wisiał na haku.

• Re: Leje się krew Autor: ~Analityk [5.173.150.*]
    Obroty są niski ponieważ więksi akcjonariusze nie akceptują obecnych poziomów ceny. Na pewno wzrosną gdy kurs będzie wyższy. A cena wzrośnie gdy najsłabsi zostaną wyrzucenia z rynku.
[x]
BPX 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.