trochę dziwne. Żadnych konkursów, żadnych planów w raporcie ze spółka się do tego przymierza a chyba powinna napis ze szykuje się do szykuje do tego, ze coś mają na myśli, a w raportach cisza. HMMMMM podejrzane , niestety
Jak pisałem, nie są sami w stanie budować żadnego odcinka BP. W gre wchodzi tylko konsorcjum, a z rozbudowy tłoczni już zrezygnowali. To czyms sie tu chwalic. Planowany termin zlozenia ofert to 22 czerwiec na te odcinki. Także jak ktoś marzył o magicznych 600 mln kontraktu na BP, to po zabawie.
misiek udaje oligofrena, ale swój cel ma i do niego dąży... jak kupi akcje, będzie tu też marudził, ale z odwrotnej strony.
Pod względem biznesowym BP jest znacznie bardziej istotne dla PGNiG, ale jakoś nie widziałem żadnego komunikatu spółki gazowej z taką informacją. O takich kontraktach na giełdzie pisze się post factum.
Tłocznie gazu: TSG nie buduje tłoczni gazu. Natomiast serwisuje je i świadczy usług eksploatacyjne oraz dostarcza komponenty do budowy. W ten sposób obsługuje większość obecnych tłoczni i stacji gazowych na swoim terenie działania. Im więcej tłoczni w Wielkopolsce i na Pomorzu Zachodnim, tym na pewno większe będą przychody TSG z tego tytułu, jednak to nie są duże kwoty. Tym zajmuje się głównie spółka zależna Segus.
Konsorcjum na BP: to oczywiste, że musi powstać konsorcjum, zresztą takie są wymogi prawne. Tak się dzieje na GIPL. Nie wiem, czy spółka poda info o zawiązaniu konsorcjum, natomiast wiem, że jakiś czas temu rozpoczęto tworzenie konsorcjum. TSG uczestniczy też w konsorcjach na GIPL, ale o tym nie informuje kanałami giełdowymi. Może takie są wymogi kontraktowe.
Jak ktoś ma sprecyzowane pytania, powinien skorzystać z komunikacji ir w tym względzie. Odpowiadają.