• Nieustanny wzrost? Autor: ~pilot [217.96.215.*]
    Przyznam szczerze, ze ja dzisiaj podziękowałem i wyszedłem. Zaczął mnie trochę stresować nieustanny wzrost a przecież jeszcze wiele może się zdarzyć - niestety jesteśmy zależni od decyzji rzadu. Liczę, że będzie jeszcze korekta i wejdę na pokład ponownie. Powodzenia!
  • Re: Nieustanny wzrost? Autor: ~Rafi [88.156.141.*]
    Jutro raport, myślę że wyszedłeś przedwcześnie
  • Re: Nieustanny wzrost? Autor: ~pilot [217.96.215.*]
    Zobaczymy, 60% zysku mi na razie wystarczy
  • Re: Nieustanny wzrost? Autor: ~Kapitan [94.254.219.*]
    Wystarczy spojrzeć na radar i zobaczyć co dzieje się na niebie, a dzieje się dobrze.
    Uważam że odpowiedni moment na wyjście (jeżeli w ogóle) to 45zl
  • Re: Nieustanny wzrost? Autor: winchester [188.127.21.*]
    Dnia 2020-05-21 o godz. 11:13 ~Kapitan napisał(a):
    > Wystarczy spojrzeć na radar i zobaczyć co dzieje się na niebie, a dzieje się dobrze.
    > > Uważam że odpowiedni moment na wyjście (jeżeli w ogóle) to 45zl

Rainbow wstrzymuje publikowanie raportów o sprzedaży ze względu na zawieszenie wykonywania imprez turystycznych, brak spójnego określenia dat otwarcia granic oraz małego zainteresowania rezerwacjami na okres Zima 2020/2021. Z tego wynika, że rynek czarterów może nie być tak korzystny dla Entera w najbliższym czasie jak tu niektórzy prognozują

https://www.bankier.pl/wiadomosc/RAINBOW-TOURS-S-A-Zawieszenie-publikacji-raportow-biezacych-o-przychodach-ze-sprzedazy-i-o-przedsprzedazy-imprez-turystycznych-7888154.html 
  • Re: Nieustanny wzrost? Autor: ~Petarda [89.64.43.*]
    Jutro info i lecimy na 35/40 zł? Jak obstawiacie?
  • Re: Nieustanny wzrost? Autor: ~Góra [89.64.70.*]
    Zdecydowanie raport będzie pozytywnym impulsem.
  • Re: Nieustanny wzrost? Autor: bornarsho [188.146.225.*]
    Ja podszedłem podobnie już wczoraj. Ponad 50% zysku mnie zadowala i nie wiem skąd ta nagła euforia, bo jednak sytuacja spółki w ostatnim tygodniu nie zmieniła się o 40% na plus jak wskazuje wykres tygodniowy. Spółka ciekawa fundamentalnie ale otwieranie granic to jedno, a zachęcenie ludzi do podróżowania to drugie. Aby latać jeszcze trzeba mieć z kim, a póki co biura turystyczne stoją.
    Powrót na 45 to dla mnie śmiech, bo to by oznaczało, że jesteśmy w tym samym punkcie co w styczniu 2020, a nie jesteśmy. I nie wiem co ma tu zmienić raport za 2019... to już prehistoria, każdy wie, że był dobry, a teraz żyjemy w nowej rzeczywistości.
    Najwyżej sobie poczekam na korektę, fundamenty prędzej czy później dadzą o sobie znać :)
  • Re: Nieustanny wzrost? Autor: mercator [87.205.144.*]
    Możesz czekać... xd
  • Re: Nieustanny wzrost? Autor: ~Góra [89.64.72.*]
    Na prawdę fajnie, że powychodziliście. Inni dzięki wam weszli i na pewno też z jakiś powodów to zrobili. Tak to się kręci, jedni kupują drudzy sprzedają, i wszyscy chcą zarobić.
  • Re: Nieustanny wzrost? Autor: ~hmm [89.64.47.*]
    Ci co teraz powchodzili to raczej z nieświadomości. Jak ktoś jest z branżą lotniczą zawodowo związany to dobrze wie, że sytuacja jest skrajnie zła, niezależnie od raportu za 19. Nawet ci co tu piali z zachwytu przez ostatnie dni to wiedzieli, tylko pompowali celowo balon. Przyszłość jest bardzo niepewna, a obecna wycena nadmuchana o dobre 40%.
  • Re: Nieustanny wzrost? Autor: ~Wihajster [89.72.82.*]
    A Pan tutaj tak z miłości do inwestorów indywidualnych przesiaduje?
  • Re: Nieustanny wzrost? Autor: ~Ferbi [5.173.57.*]
    Wyniki będą bardzo dobre, niedługo powrót do latania, ludzie stęsknieni za wyprawami więc wszystko ruszy z wielką pompą, szansa by wejść i zarobić! Mocne kupuj a jak masz mocne czekaj
  • Re: Nieustanny wzrost? Autor: ~Qaq [217.117.140.*]
    Że zgadzam się po części z oboma stronami dyskusji, to się wypowiem. To prawda, że w raport będzie mocno historyczny, ale znajdą się w nim na przykład informacje o dostępnej gotówce na koniec roku oraz komentarz zarządu do wydarzeń po dniu bilansowym, więc jest szansa, że będzie co poczytać.

• Re: Nieustanny wzrost? Autor: bornarsho [188.146.225.*]
    Mało tu konstruktywnych odpowiedzi niebędących naganianiem na wzrosty czy spadki. W pełni się zgadzam... o ile to, że 2019 był dobry i teraz to pokażą nie ma dla mnie znaczenia, o tyle np. na informację od zarządu o aktualnej sytuacji bardzo czekam i liczę na to, że się do niej przyłożą, aby dało się z niej czegoś dowiedzieć.
[x]
ENTER -1,76% 55,90 2025-10-16 17:02:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.