Przyznam szczerze, ze ja dzisiaj podziękowałem i wyszedłem. Zaczął mnie trochę stresować nieustanny wzrost a przecież jeszcze wiele może się zdarzyć - niestety jesteśmy zależni od decyzji rzadu. Liczę, że będzie jeszcze korekta i wejdę na pokład ponownie. Powodzenia!
Dnia 2020-05-21 o godz. 11:13 ~Kapitan napisał(a): > Wystarczy spojrzeć na radar i zobaczyć co dzieje się na niebie, a dzieje się dobrze. > > Uważam że odpowiedni moment na wyjście (jeżeli w ogóle) to 45zl
Rainbow wstrzymuje publikowanie raportów o sprzedaży ze względu na zawieszenie wykonywania imprez turystycznych, brak spójnego określenia dat otwarcia granic oraz małego zainteresowania rezerwacjami na okres Zima 2020/2021. Z tego wynika, że rynek czarterów może nie być tak korzystny dla Entera w najbliższym czasie jak tu niektórzy prognozują
Ja podszedłem podobnie już wczoraj. Ponad 50% zysku mnie zadowala i nie wiem skąd ta nagła euforia, bo jednak sytuacja spółki w ostatnim tygodniu nie zmieniła się o 40% na plus jak wskazuje wykres tygodniowy. Spółka ciekawa fundamentalnie ale otwieranie granic to jedno, a zachęcenie ludzi do podróżowania to drugie. Aby latać jeszcze trzeba mieć z kim, a póki co biura turystyczne stoją. Powrót na 45 to dla mnie śmiech, bo to by oznaczało, że jesteśmy w tym samym punkcie co w styczniu 2020, a nie jesteśmy. I nie wiem co ma tu zmienić raport za 2019... to już prehistoria, każdy wie, że był dobry, a teraz żyjemy w nowej rzeczywistości. Najwyżej sobie poczekam na korektę, fundamenty prędzej czy później dadzą o sobie znać :)
Na prawdę fajnie, że powychodziliście. Inni dzięki wam weszli i na pewno też z jakiś powodów to zrobili. Tak to się kręci, jedni kupują drudzy sprzedają, i wszyscy chcą zarobić.
Ci co teraz powchodzili to raczej z nieświadomości. Jak ktoś jest z branżą lotniczą zawodowo związany to dobrze wie, że sytuacja jest skrajnie zła, niezależnie od raportu za 19. Nawet ci co tu piali z zachwytu przez ostatnie dni to wiedzieli, tylko pompowali celowo balon. Przyszłość jest bardzo niepewna, a obecna wycena nadmuchana o dobre 40%.
Wyniki będą bardzo dobre, niedługo powrót do latania, ludzie stęsknieni za wyprawami więc wszystko ruszy z wielką pompą, szansa by wejść i zarobić! Mocne kupuj a jak masz mocne czekaj
Że zgadzam się po części z oboma stronami dyskusji, to się wypowiem. To prawda, że w raport będzie mocno historyczny, ale znajdą się w nim na przykład informacje o dostępnej gotówce na koniec roku oraz komentarz zarządu do wydarzeń po dniu bilansowym, więc jest szansa, że będzie co poczytać.
Mało tu konstruktywnych odpowiedzi niebędących naganianiem na wzrosty czy spadki. W pełni się zgadzam... o ile to, że 2019 był dobry i teraz to pokażą nie ma dla mnie znaczenia, o tyle np. na informację od zarządu o aktualnej sytuacji bardzo czekam i liczę na to, że się do niej przyłożą, aby dało się z niej czegoś dowiedzieć.