• umowa podpisana wieć zjazd Autor: ~egon [212.160.172.*]
    to jest jakis fenomen giełdy.
  • Re: umowa podpisana wieć zjazd Autor: ~Prys [85.221.145.*]
    Ktoś się wychylił i kupił 320szt podbił kurs ,nie wiem po co skoro słupy Wajdy zaraz zjadą w dół, znam to sam próbowałem podnieść kurs wielokrotn ie ,Wajda ma przeszło 80% akcji pensja rośnie premia ,a dywidenda nie dla motłochu ważne że na GPW przez to są kontrakty ot całą prawda panie obserwator jak tam premia była, usunięta nie wygodna prawdę
    Morawiecki , Banaś, Szumowski ,ten od dwóch wież i inni też są kryształowi ,nasz szacowny prezio też
    Panie obserwator jesteś blisko spółki napisz co z pieniędzmi z związanych rezerw przez lata zamiast dywidend ,gdzie one są????????????????
    Obserwator co sądzisz PBG rośnie 30% a śmieć wasko gnije po tylu kontraktach i niezłej kondycji finansowej
  • Jutro wyniki I kw i koniec okresu zamkniętego Autor: ~obserwator [89.64.75.*]
    Dnia 2020-05-20 o godz. 12:33 ~Prys napisał(a):
    > Obserwator co sądzisz PBG rośnie 30% a śmieć wasko gnije po tylu kontraktach i niezłej kondycji finansowej

jutro wyniki I kw. Zobaczymy reakcję. W ub roku był minus, a w tym przestoje COVIDowe.
    Aktywny akcjonariat na WAS bardzo mały i nie spekulacyjny, w odróżnieniu od PBG. Poza tym brak większych funduszy. Po wynikach jest znów dłuższy okres otwarty. Wszystko zależy od niewymuszonej perspektywy czasowej. Ja mam długą, chyba że będzie poważna oferta wykupu. Pozdrawiam: lepiej się rozmawia o faktach, a nie plotkach i wycieczkach osobistych.
    Jeden zastanawiający kamyczek do ogródka obserwujących.
    Otóż gdy WASKO podało wiadomość o podpisaniu dużego kontraktu 20 maja o 13:24, w ciągu kilkunastu sekund zostały zdjęte wszystkie akcje (ok 30 tys) do 1,52, a potem do 1,545 z podskubaniem 1,55.. Sprawdziłem, bo mam dostęp do pełnego pakietu notowań i transakcji on-line z dokładnością do sekundy. To bardzo mi zapachniało insiderami, bo w tym czasie nie można było nawet nagłówka przeczytać, nie mówiąc o wielkości kontraktu.
    Chyba, że to jakiś inwestor, który dysponuje bardzo zaawansowanym programem skanującym wiadomości ze spółek opartym na sztucznej inteligencji (są takie). Pierwsza opcja smutna, druga dobra. Nie jestem w stanie stwierdzić która prawdziwa, a plotkami i dywagacjami z zasady nie zajmuję się, bo szkoda na nie czasu.
    A co do wielkiego kontraktu to ciekawe co się dzisiaj wydarzyło na Herkulesie (wejście inwestora pasywnego) +35% i podobnie z POZBUDEM, który w ciągu kilku dni wyskoczył o 50% w górę. Podobne argumenty, ale dramatycznie inne akcjonariaty

• PS: Jutro wyniki I kw i koniec okresu zamkniętego Autor: ~obserwator [89.64.75.*]
    Dnia 2020-05-21 o godz. 12:07 ~obserwator napisał(a):
    > Dnia 2020-05-20 o godz. 12:33 ~Prys napisał(a):
    > > Obserwator co sądzisz PBG rośnie 30% a śmieć wasko gnije po tylu kontraktach i niezłej kondycji finansowej
    >
    > jutro wyniki I kw. Zobaczymy reakcję. W ub roku był minus, a w tym przestoje COVIDowe.
    > Aktywny akcjonariat na WAS bardzo mały i nie spekulacyjny, w odróżnieniu od PBG. Poza tym brak większych funduszy. Po wynikach jest znów dłuższy okres otwarty. Wszystko zależy od niewymuszonej perspektywy czasowej. Ja mam długą, chyba że będzie poważna oferta wykupu. Pozdrawiam: lepiej się rozmawia o faktach, a nie plotkach i wycieczkach osobistych.
    > Jeden zastanawiający kamyczek do ogródka obserwujących.
    > Otóż gdy WASKO podało wiadomość o podpisaniu dużego kontraktu 20 maja o 13:24, w ciągu kilkunastu sekund zostały zdjęte wszystkie akcje (ok 30 tys) do 1,52, a potem do 1,545 z podskubaniem 1,55.. Sprawdziłem, bo mam dostęp do pełnego pakietu notowań i transakcji on-line z dokładnością do sekundy. To bardzo mi zapachniało insiderami, bo w tym czasie nie można było nawet nagłówka przeczytać, nie mówiąc o wielkości kontraktu.
    > Chyba, że to jakiś inwestor, który dysponuje bardzo zaawansowanym programem skanującym wiadomości ze spółek opartym na sztucznej inteligencji (są takie). Pierwsza opcja smutna, druga dobra. Nie jestem w stanie stwierdzić która prawdziwa, a plotkami i dywagacjami z zasady nie zajmuję się, bo szkoda na nie czasu.
    > A co do wielkiego kontraktu to ciekawe co się dzisiaj wydarzyło na Herkulesie (wejście inwestora pasywnego) +35% i podobnie z POZBUDEM, który w ciągu kilku dni wyskoczył o 50% w górę. Podobne argumenty, ale dramatycznie inne akcjonariaty
    >
    >

przepraszam, 19go.
    wiadomość o kontrakcie 13:21:16
    a lista transakcji np https://www.biznesradar.pl/transakcje/WASKO#1d_lin_lin
    pierwsza reakcja kupna ok 5 tys o godz 19.05.2020 13:21:39 (23 sekundy po wiadomości) i szybko po niej kolejne do 1,51 i dalej aż do 1,55
  • Re: PS: Jutro wyniki I kw i koniec okresu zamkniętego Autor: ~Prys [85.221.145.*]
    Brak transparentności, wiadomości, żadnej wiadomości że strony zarządu, cicho sza
  • Re: PS: Jutro wyniki I kw i koniec okresu zamkniętego Autor: ~Prys [85.221.145.*]
    Raport dobry za 1 kwartał więc dzisiaj kurs spada normalka prawda obserwator
  • Re: PS: Jutro wyniki I kw i koniec okresu zamkniętego Autor: ~egon [212.160.172.*]
    tak jest Rysiu.
    tutaj zadne at czy inne wskaźniki nie maja nic do gadania, nawet raporty i umowy nie maja znaczenia.

• Re: PS: Jutro wyniki I kw i koniec okresu zamkniętego Autor: ~obserwator [89.64.75.*]
    na pierwszy rzut oka raport jest pozytywny, nie tylko biorąc pod uwagę to co się dzieje dokoła. Wszystkie wskaźniki oceniające pójdą w górę. Można to będzie sprawdzić po weekendzie.
    Niezależnie od otoczenia, I kw dla spółek informatycznych bywa gorszy (rozliczanie publicznych kontraktów/zakupów z końcem roku). A tu plus. WASKO urosło od marcowego dołka 100% bez korekty. Ciekawe czy nastąpi i jak będzie głęboka. Sądząc po komentarzach to nastąpi, bo zmęczeni będą w końcu chcieli zamknąć inwestycję (nawet ze stratami), co widac po zleceniach.
    O czy Ty piszesz od dołka 2008 chyba ,chyba nie widziałeś wykresu rocznego ,zbili kurs a Ty piszesz że urosło od dolka ,nie ośmieszać się, tu są inwestorzy który są dłużej a nowi ,brak słów nadal bronisz coś co nie da się obronić
    Zlecenia na sprzedaży to słupy prezesa ,prezes każe świat musi ,tak jak w pisie
  • Re: PS: Jutro wyniki I kw i koniec okresu zamkniętego Autor: ~Ayba [194.144.11.*]
    Wyjdźcie wszyscy z papieru i bd sobie między sobą przekładał papier
  • Re: PS: Jutro wyniki I kw i koniec okresu zamkniętego Autor: ~Olga [83.242.84.*]
    Co ig złożył pozew o odszkodowanie 18 mln zł od Katowic, to chyba być powinno +5% a nie -5 na GPW? Nieprawdaż?
  • Re: PS: Jutro wyniki I kw i koniec okresu zamkniętego Autor: ~egon [79.184.242.*]
    krótko jesteś na wasko wiec nie wiesz że tu są tylko spadki. niezależnie od umów i kontraktów
[x]
WASKO 0,30% 1,69 2025-10-30 12:22:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.