• Steam Autor: ~oldboy [94.172.189.*]
    The Wizards 5 miejsce na bestsellerach

link

Dark Times: 37 miejsce w nadchodzących

link

• Re: Steam Autor: ~oldboy [94.172.189.*]
    Ciekawe, kiedy zawiśnie banner DT na Steam...
  • Re: Steam Autor: ~Wowa [37.47.9.*]
    Tak sobie myślę nieco dalej na przyszłość,że jeśli Games Workshop będą zadowoleni z efektów współpracy,to mogą chcieć przejąć Carbon Studio.Ciekawe ile by dali za 1 akcję.Na pewno byśmy zarobili kupę kasy.
    niezależnie od tego - zarobimy :)
  • Re: Steam Autor: ~KSK [185.125.227.*]
    Również liczę na to :)
    banner na Steam - start rakiety.
  • Re: Steam Autor: ~Matthais [153.19.220.*]
    Wydaje mi się, że tych Wizardów na promce sporo mogło się dotychczas sprzedać, bo już drugi tydzień w top10 bestsellerów The Wizards się buja. Jestem ciekaw czy w Azji gra się przyjęła dobrze.
    Też jestem ciekaw, jakiś raport popremierowy by się przydał.
  • Re: Steam Autor: ~coba [85.14.121.*]
    The Wizards:
    Taka pozycja to są okolice 800-900 miejsca w rankingu wszystkich gier, zdajecie sobie sprawę jak niski jest to przychód?
    https://gamevizz.com/10543/

Dark Times:
    Gra ze społecznością 666 praktycznie nie istnieje w rankingu popularności nadchodzących gier.

Filtr VR powoduje ze macie statystyki w niszy sprzedażowej. Przedsmak premiery macie już na ECC a cap tutaj to dalej 80 milionów.

• Re: Steam Autor: ~Cbr [88.156.142.*]
    Po pierwsze ciekawe jak to wyliczyłeś po drugie VR to jest nisza, która powoli wypełnia rynek i na której można zarobić. Skoro gra z budżetem 0,5 mln zł sprzeda się w ilości 100 tys szt po 25 $ to daje przychód dla zaokrąglenia 12,5 mln zł. Jeśli DT sprzeda się lepiej będzie więcej. A co z WH, który znany jest na całym świecie? Może i racja z tą niszą, zarabianie takiej kasy z obecną wyceną to faktycznie nisza
    zatkało kakao...
    Co jak wyliczyłem? Nie dawałem żadnych obliczeń.
    Ranking sprzedaży na steam jest ustawiany przychodowo, ze strony którą podałem można odczytać miejsce w tym rankingu danej gry na przestrzeni czasu. I jak myślisz jaki przychód generują gry na pozycjach powyżej 500? Pod każdą grę można dobrać filtry tak ze pozycja w rankingu będzie na wysokim miejscu, tylko jaki to ma sens? Liczy się ranking całkowity.
    Serio myślisz ze 100tys sprzedało się w pełnej cenie? Po przychodach spółki jakoś nie widzę tych 12 milionów. Jak ty to wyliczyłeś?
  • Re: Steam Autor: ~CinkciarZ [83.26.247.*]
    Promocja jest 85% początkowej ceny i to już parę Miechów
    Od 8 maja kolego!
    Mówię o TW DT a nie TW EE. Sens ma pewnie taki, że gra z budżetem 20-30 mln sprzedaje się za 50 mln w ilości X, i jest wysoko w twoich jakiś tam dziwnych rankingach, gra TW DT za 0,5 mln sprzeda się za 10 mln, a WH za 2 mln okaże się, że zrobi wynik 150 mln . A porównywanie statystyk gier VR ze zwykłymi produkcjami jest po prostu śmieszne :) no ale kto co lubi:)
  • Re: Steam Autor: ~coba [87.239.222.*]
    Z tego co widzę przychody Carbon:
    2017 - ok 430 tys.
    2018 - ok 880 tys.
    2019 - ok 2 011 tys.
    2020 IQ - ok 450 tys.
    Razem ok 3 770 tys. to jest przychodu z ponad 3 lat a ty z jednej gry nagle liczysz ponad 12 milionów, gry za która nie stoi żadna marka, bez promocji, bez większego zainteresowania.
    Ranking jest super jak pokazuje pod tezę ale jak spojrzy się na szczegóły i zaneguje to już jest nagle "dziwny".
    I dlaczego nie można porównywać statystyk, to zyski inaczej wyglądają, inne reguły obowiązują? To symulatory/wyścigi/strategiczne itp też nie powównuje się w przychodach ogółem tylko we własnej kategorii? Ciekawa teoria. Może zyski się nie liczą ważne ze VR. No ale co kto lubi:)

Spółka jest 4 pełne kwartały na NC i w tym czasie wykazała 1,2 mln zysku. Ile takich jest na NC? Jaka jest ich CAP?..

Za 2020 zysk netto powinien przekroczyć 2 mln PLN.

Ponawiam pytanie...
  • Re: Steam Autor: ~qwerty [83.23.111.*]
    Niestety COBA ma rację, ja wiem że na giełdzie kupuję się przyszłość, ale tu w żadem sposób nie da się wyronić kapitalizacja 80 mln.zł , na ten moment to jest po prostu duży balon !
    Nie wiem jaki to ma sens ale skoro ponawiasz tak pytanie to np.

Carbon vs Qubic:

2019 przychody:
    2 miliony vs. ponad 9
    2019 zysk:
    1,2 milony vs. 1

2020 IQ przychody:
    450 tys. vs. 3,2 miliony
    2020 IQ zysk:
    44 tys. vs. 220 tys.

Cap:
    82 miliony vs. 36 miliony

To kup sobie Qubic. Ja wiem co tuta jest grane i co bedzie w przyszłości, obecne wyniki mnie mało interesują. Każdy wie jaki był rynek VR w 2017 roku gdy wychodził DW EE a jaki jest teraz i jaki jest potencjał. Jak tego nie widzisz to tu nie inwestuj. CAP 80 mln przrd WH to jest nic i tyle mam do powiedzenia:)
  • Re: Steam Autor: ~Wowa [37.47.15.*]
    Właśnie,kupcie sobie coś relatywnie taniego,skoro wam tu za drogo.A mnie nie interesują jakieś śmieciowe papierki.
    I jeszcze jedno:dobry towar musi kosztować
    Dokładnie... tylko nie wciągaj całego na raz.
    Trzymałem do niedawna akcje spółki której zyski co roku były wyższe od wartości księgowej.Tylko że nie miało to przełożenia na cenę.Wszystko jest względne a akcja warta tyle ile wycenia rynek a nie żadne wskaźniki.
    Cały sektor spółek gamingowych/bez CDProjekt/ma wskaźnik c/z 87,czyli Carbon nie jest tu jakimś ewenementem.
    QUB?.. Przecież to jest mega regres w porównaniu do 1Q2019...

Ta firma się cofa, to papier dla depresantów...
    Możliwe, chciałeś spółkę o podobnych wynikach. Pisałem ze takie porównanie nie ma większego sensu.
    Carbon ma narazie jeden tytuł który dał przychód w okolicach ok 3 milionów przez ponad 3 lata, kontynuacje która nie ma oznak by znacząco zwielokrotniła ten wynik, i tytuł na znanym IP który chcą zrobić w bardzo krótkim czasie - i właściwie tylko na tym opiera się obecna kapitalizacja.
    nie bój żabki...
    a na Steam ciągle czołówka, tym razem miejsce 7

link

Tak już od tygodni. Plus sprzedaż w Azji. Wpadnie sporo drobnych...

Natomiast w nadchodzących DARK TIMES na miejscu 6!!! To jest zmiana o 31 pozycji od wczoraj!

link

A czy jak już gra wyjdzie to będzie się można sugerować rankingiem bestsellerów (bez filtrów) i patrzeć na przyrost komentarzy do wstępnej estymacji sprzedaży czy wtedy rankingi steam już będą "dziwne" i nie uwzględniające potencjału VR?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.172.189.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
CARBONSTU -0,67% 2,96 2026-03-12 16:08:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.