• Enter +12% pozdrawiam posiadaczy Autor: ~LeonZ [37.47.103.*]
    J.w
  • Re: Enter +12% pozdrawiam posiadaczy Autor: ~pilot [188.147.34.*]
    I to nie jest jednorazowy strzał, to jest najważniejsze. Od kilku sesji stabilnie rośnie, a ludzie zaczynają zauważać, że loty będą zaraz wracać, wbrew pesymistom wieszczących upadek lotnictwa. Enter jest zarządzany najlepiej jak to możliwe i gotowy na walkę o rynek w trudnych czasach. Zresztą przecież powstał w środku kryzysu w 2009. Firma urośnie podczas obecnego kryzysu i oczywiście trolle spadkowe będą temu zaprzeczać, ale posiadanie tych akcji w portfelu jest naprawdę świetną decyzją. Ja nawet jeszcze dzisiaj dokupiłem. Nie oddam poniżej 40 zł
  • Re: Enter +12% pozdrawiam posiadaczy Autor: ~Bubu [37.47.63.*]
    Dawno tu nie zaglądałem. Liczba szczekaczek wzrosła, ale jak to się mówi: „psy szczekają, karawana jedzie dalej”, a przy okazji my liczymy zyski.
  • Re: Enter +12% pozdrawiam posiadaczy Autor: ~Perspektywy [31.0.41.*]
    Czas na Optizen- covidowe wzrosty i cyfryzacja treści
  • Re: Enter +12% pozdrawiam posiadaczy Autor: ~Lucas [91.230.156.*]
    A ja nawet wczoraj widziałem samolot :-)
  • Re: Enter +12% pozdrawiam posiadaczy Autor: ~Lol [89.79.198.*]
    Jest ssanie akcji i papier ma moc.Czekamy spokojnie na przebicie 30zł a potem droga otwarta na 40zł
  • Re: Enter +12% pozdrawiam posiadaczy Autor: harrytracz [95.160.156.*]
    Poradzą sobie ! Ja od czasu do czasu zerkam na FR24 i tam pojedyńcze loty są cały czas. Widać mają zajęcie i trochę latają.
    Moim zdaniem do konkretnego rajdu w górę potrzeba oficjalnych info o otwarciu granic i wznowieniu turystyki zagranicznej. Na razie optymizm i to uzasadniony.
  • Re: Enter +12% pozdrawiam posiadaczy Autor: ~enter [217.8.112.*]
    Na spokojnie 40zl za 2 miesiace +- ;D to moj najlepszy walor + Sanwill mega mocny obecnie 2 hity na parkiecie ! extra walory ...mam nadzieje ze enterek podbije jeszcze do 35 po raporcie...ps. widzieliście zagraniczne zainteresowanie kupnem sprzetu do szpitali od Sanwil ??? ktoś może interesuje sie tym papierem bo zastanawiam sie czy dobierać razem z Enteri air ???
  • Re: Enter +12% pozdrawiam posiadaczy Autor: wow07 [85.255.244.*]
    Kurs akcji rosnie pod wyniki za 1q i pewnie nie beda zle (loty do marca ) ale 2q i nastepne czarno widze Utrzymanie uziemionej floty lotniczej jest bardzo kosztowne Linie czerterowe zarabiaja dzieki biurom podrozy a te jak widac nie rosna Dlaczego? bo jak na dzis nic nie jest pewne Jezeli otworza granice to ile turystow bedzie chetnych? Zapewne wycieczek objazdowych nie bedzie 70% wolnych miejsc w samolocie ktos musi za to zaplacic w hotelach rowniez pewne obostrzenia i towarzyszacy strach To nie sa plusy Minister Emilewicz wspomniala ze po powrocie bedzie 2 tyg kwarantanna ! Enter kosztowal 50 zl przy swietnych wynikach teraz kosztuje juz 30 zl a czekaja go chude kwartaly Czy otrzyma pomoc od Panstwa spolka ktora zarejestrowana jest na Malcie?dzis sprzedalam ale bede jej kibicowac i chetnie kupie ale poki co za duzo niewiadomych Pozdrawiam
  • Re: Enter +12% pozdrawiam posiadaczy Autor: ~pilot [217.96.215.*]
    W zasadzie nie warto komentować postu osoby, która powtarza po raz kolejny kłamstwo dotyczące rzekomego zarejestrowania Ent na Malcie. NA MALCIE ZAREJESTROWANA JEST SPOLKA GŁÓWNEGO AKCJONARIUSZA, w celu zmieniejszenia podatku do dywidendy. Enter JEST zarejestrowany w POLSCE, zatrudnia na polskich umowach. I nie kłam odnośnie kwarantanny, bo otwarcie granic o którym była mowa jest jednoznaczne ze zniesieniem kwarantanny.
  • Re: Enter +12% pozdrawiam posiadaczy Autor: ~pilot [217.96.215.*]
    Biura nie rosną? TUI na niemieckiej giełdzie +16% od niedzieli.
    Maltańska przystań 
    Bez wątpienia Grupa Enter Air jest już bardzo dobrze osadzona na polskim rynku i bez przesady można ją uznać za sukces rodzimej przedsiębiorczości. Przedstawiciele grupy chwalą się, że Enter Air jest największym, prywatnym, polskim przewoźnikiem lotniczym. To stwierdzenie było prawdziwe, ale tylko do grudnia 2018 r. Pod koniec zeszłego roku główni akcjonariusze Enter Air SA  powołali  na Malcie spółkę ENT Investments Ltd i jednocześnie przekazali jej swoje akcje. Od tego momentu kontrolę nad spółką giełdową przejęła firma z Malty, która posiada ponad 52 proc. akcji. Po przeprowadzeniu tych działań można się spierać czy Enter Air jest jeszcze polską grupą kapitałową, jednak ważniejsze wydają się powody, które skłoniły twórców Enter Air do założenia spółki na śródziemnomorskiej wyspie. 
  • Re: Enter +12% pozdrawiam posiadaczy Autor: ~pilot [188.147.42.*]
    Nie będę tłumaczył Ci po raz kolejny tego jak to działa, bo mi się już nie chce. Efekt jest taki, że PIT i CIT jest płacony w PL i wszyscy pracownicy są zatrudnieni na polskich umowach z polskimi skladkami. A piloci mają działalności również założone w PL. Wiec nie pisz głupot tylko sama się doedukuj zamiast powtarzać za innymi.
    nie jestem autorem tamtego artykulu link  ale jak widze posiadasz lepsza wiedze wiec sorry Uspokoiles mnie Mam pewne watpliwosci wiec probuje je wyjasnic nic wiecej bo tez jestem zainteresowana ta spolka jak wczesniej pisalam Nie staram sie nikogo obrazac i tego bym oczekiwala rowniez w stosunku do siebie Pozdrawiam
  • Re: Enter +12% pozdrawiam posiadaczy Autor: ~pilto [188.147.42.*]
    Ok, przepraszam, może rzeczywiście brzmialem zbyt agresywnie. Atmosfera innego forum mi dzisiaj napsuła sporo krwi, to dlatego. Mam nadzieję, że pomogłem w kwestii ENT:) Miłego wieczoru:)
    Spoko przeprosiny przyjete :)
  • Re: Enter +12% pozdrawiam posiadaczy Autor: ~pilot [188.147.42.*]
    Dodatkowo w odpowiedzi na Twoje wypociny jakże mądre, oznajmię Ci że cześć pracowników jest na postojowym płatnym przez państwo - wiec chyba jednak kwalifikują się do pomocy.

Zresztą o czym my rozmawiamy, ENT będzie latał i jedyne co się zmieni to fakt, ze w te wakacje najprawdopodobniej nie będzie musiał korzystać z podwykonawców (w zeszlym sezonie latało dla entera 5 samolotów słowackich oraz bułgarskich linii)
[x]
ENTER -1,41% 56,10 2025-10-10 16:48:24
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.