• 2 zł na dobry początek Autor: ~69 [94.254.236.*]
    2 zł będzie bardzo ładnie, widać że spolka robi kasę, teraz jeszcze ta fotowoltanika... urośnie napewno do końca roku 2 zl murowane a może i więcej:) pozdrawiam tych z szarymi komórkami
  • Re: 2 zł na dobry początek Autor: ~src [88.156.131.*]
    ten moment zarobili 1,2 mln które wykazaliw raporcie + 2,3 mln które dostaną co razem daje 3,4 mln :) razy normalny wskaźnik x10 to 34 mln kapitalizacji. tyle warta jest spółka na ten moment na sucho bez uwzględniania potencjału nowego CBR, fotowoltaiki czy np milisystem czy kwestii zaangażowania holendrów :) także poziomy 1,10-1,20 to aktualnie godziwa wartość. Wszystko powyżej to bedzie spekulacyjne dyskonto dającej nadzieję przyszłości :)
  • Re: 2 zł na dobry początek Autor: ~Zxv [5.173.254.*]
    Wreszcie normalny i konstruktywny komentarz. Uważam tak samo. Niestety za dużo tu pojawiło się napaleńców 3,4,5 a i 6 złotowych stąd może lekko pobujać. Pozdrawiam cierpliwy akcjonariat.
  • Re: 2 zł na dobry początek Autor: ~dampapx [5.173.157.*]
    Dnia 2020-05-17 o godz. 13:49 ~src napisał(a):
    > ten moment zarobili 1,2 mln które wykazaliw raporcie + 2,3 mln które dostaną co razem daje 3,4 mln :) razy normalny wskaźnik x10 to 34 mln kapitalizacji. tyle warta jest spółka na ten moment na sucho bez uwzględniania potencjału nowego CBR, fotowoltaiki czy np milisystem czy kwestii zaangażowania holendrów :) także poziomy 1,10-1,20 to aktualnie godziwa wartość. Wszystko powyżej to bedzie spekulacyjne dyskonto dającej nadzieję przyszłości :)

Analiza Fundamentalna na NC ?! lol
    Co najwyżej można stosować AT, ale z przymrużeniem oka !

KGHM C=14.5 mld, C/Z=9.3, C/WK=0.7

CDR C=35.7 mld, C/Z = 204, C/WK=32

Więc jak widzisz nawet na WIG20 AF może nic nie dawać

Soft to zaczyna spełniać z zyskiem obietnice sprzed 4-5 lat a między czasie pojawiły się nowe obietnice świetlanej przyszłość:i nowe działy, nowe dofinansowania na min 30 mln zł, nowe zlecenia i umowy, nowy kolejny dział CBR, dwie spółki córki, podwojenie liczby pracowników od debiutu itd itp
  • Re: 2 zł na dobry początek Autor: ~fido [31.182.231.*]
    Chłopie Ty się za wyliczenia bierzesz jak nie umiesz dodać 1.2 i 2.3? Skończ z giełdą bo zostaniesz golasem, taka darmowa rada. Chyba, że płacą Ci pisanie wyssanych z palca obliczeń. 2 złote to na początek bez potwierdzenia Holendrów, bez nowych umów o którym dokładnie nie wiemy ile ich jest? To na dziś pewne na niepewnym rynku !
  • Re: 2 zł na dobry początek Autor: ~odleszczone [5.184.1.*]
    To pakuj do wora od poniedziałku i wywinduj kurs na 2 zł :)
  • Re: 2 zł na dobry początek Autor: ~Lopek [37.47.137.*]
    Będą pakować spokojnie , wszyscy Ci którzy czekali na pomyślny raport
  • Re: 2 zł na dobry początek Autor: ~src [46.134.72.*]
    Pomyłka się zdarza. Sam nie wiem czy źle policzyłem czy źle się kliklo. Najlepsze jest to że ta pomyłka nie ma wpływu na rzeczywistość spółki i była minimalnie na jej niekorzyść a Ty stękasz coś w moją stronę. Starasz się pouczać innych a jednak nie wnosisz tu nic mądrego
  • Re: 2 zł na dobry początek Autor: ~src [46.134.72.*]
    Czytałem wpis na parkiecie. Nie zgadzam sie analiza fundamentów nie ma sensu. Ma i to duży. Właśnie brak fundamentów to był częsty zarzut w stronę Softa. Sam wyraziłeś zdziwienie że olender pochwalił spółkę. Zrobił to bo zauważył że tworzą się tu fundamenty. Holender patrzy na softa bo? Bo widzą że spółka zaczyna mieć fundamenty. A pisanie o cdprojekcie jest już totalnie nie trafione. Tam kapitalizacja wynika głównie z fundamentów, które dają realne szanse ocenić jak sprzeda się cyberpunk. A ostatnio były szacunki analityków tego typu
    https://forsal.pl/artykuly/1435631,cd-projekt-moze-sprzedac-nawet-23-mln-kopii-gry-cyberpunk-2077-w-2020-r.html
  • Re: 2 zł na dobry początek Autor: ~Baja [188.146.104.*]
    A ja twierdzę że spółka ma b.dobre fundamenty. Nie zaczyna mieć, tylko ma. A wynik za 1q to wyraźne potwierdzenie, wynik za 2-3q też to potwierdzi mam nadzieję. Nie znaczy to,że na tym koniec. Fundamenty cały czas są i widać że jeszcze przez kilka lat będą umacniane.
    Bez Holendrów czy z Holendrami.
  • Re: 2 zł na dobry początek Autor: ~666 [94.254.236.*]
    Gdzie można poczytać o holendrach?
  • Re: 2 zł na dobry początek Autor: ~Edek [37.248.138.*]
    W internecie
    Frajer...
  • Re: 2 zł na dobry początek Autor: dampapx [94.40.117.*]
    Dziekuje
[x]
SOFTBLUE 10,88% 0,32 2026-05-15 16:16:00