Zanim ktoś kupi Impera Capital to polecam zajrzeć w ich portfel inwestycyjny. Znajdują się tam same śmieci. Zysk w 1 kwartale powstał z przeszacowania aktywów, a nie z działalności operacyjnej. Wystarczy zajrzeć w historię wartości aktywów tej spółki na przestrzeni ostatnich 10 lat - jest to lider pod względem spadku ich wartości na GPW. Sam byłem ich posiadaczem przez wiele lat i teraz ostrzegam innych.
Tylu naganiaczy się zleciało, ale efekt żaden. Nikt tego śmiecia nie chce ruszyć nawet kijem. Każdy inwestor znający się choć troszkę na finansach nie tknie Impery Capital. Cóż oni mają w swoim portfelu inwestycyjnym? Hahahahahahaha. A jak wspaniale zarząd wyprowadza aktywa do swoich kieszeni. To wprost mistrzostwo świata, ponieważ wydrenowali spółkę nazywającą się wówczas BBI Capital ze 194 mln zł aktywów do obecnych 15 mln zł. Zmienili przy tym dla niepoznaki nazwę na Impera Capital. Efekt wręcz porażający. Latwo policzyć jakie straty ponieśli przy tym drobni akcjonariusze. Trzymajcie się z daleka od tej wydmuszki. Wystarczy na przestrzeni ostatnich lat prześledzić moje wpisy na tym forum, kiedy ostrzegałem potencjalnych inwestorów przed tym śmieciem.
Nic dziwnego że odpisy im wzrosły i to podwyższyło wynik przecież oni zajmują się inwestycjami. Dodatkowo takie spółki jak telemedycyna czy internity które mają w swoim portfelu od 31.12.2019 to urosły tak średnio z 300%.