Na GPW się nie inwestuje to czysta spekulacja = tanio kupić drogo sprzedać ............................... no chyba, że kupisz akcje za 1 mln zł spółki stale wypłacającej D ............................. to jeszcze bym dyskutował a Ty (ja zresztą też) szukasz dobrej nisko notowanej (w stosunku do wyceny) spółki kupujesz czekasz zakładany okres i sprzedajesz i zyskujesz lub tracisz na różnicy kursu akcji
Dokładnie tak, ale czasem nie trafia się, mimo dobrych perspektyw kurs nie chce rosnąć, pomimo sprzyjającego rynku. A między czasie może się zrobić ciężko.
Generalnie uważam to co pisze oldboy za logiczne, czasami zbyt optymistycznie. Ale logiki nie można mu odmówić. Choć myślę że tesgas zaskoczył oldboy swoją mulowatoscia:)
generalnie nie jest to czas na spółki z WIG 20 , chociaż można czasami coś skubnąć to nie to co na NC po 300 % w tydzień :-) zauważ tylko jakaś spółeczka z wigu da cos pozytywnego podskok i sypanie na całego , fundy walą za wszelka cenę żeby zarobić cośkolwiek mały kapitał na GPW słaba płynność i wyszukują takie perełki żeby zarobić grosze
Poczekajcie do daty raportu. Od 19 maja do 21 koncza sie przetargi na roboty w goleniowie pewnie cos tsm sie urwie. Dodatkowo można cos ugrać na BP i raport 22ego. Sądzę, że 5 zł to bardzo tanio poki co. Na spółkach typowo fotovoltaicznych perspektywy były super od konca 2018 roku (poczatek programu) a wyskok zaczal sie w srodku 2019. Kto mial nabierać akcje ten nazbieral. Sadze, ze tutaj jest i bedzie podobnie
Misio po co pytasz , przecież dał Ci odpowiedź że jest inwestorem a inwestorzy nie grają - spekulują , nie obracają żadnym portfelem , pakują kasę w spółkę i czekają , kasę pakuję nawet kiedy nie jest jeszcze firma notowana , zarabiają na emisjach itp. i itd.
Zgadzam się :-)
Make peace not war. Ja się nie nabijam z tesgas czy Ciebie. Szanuję Cię.
Mam nadzieję, że obie perły wystrzela. I oby moja pierwsza to zdążę tu wrócić :-)