• Do Oldboy Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    Na GPW się nie inwestuje
    to czysta spekulacja = tanio kupić drogo sprzedać
    ............................... no chyba, że kupisz akcje za 1 mln zł spółki stale wypłacającej D ............................. to jeszcze bym dyskutował
    a Ty (ja zresztą też) szukasz dobrej nisko notowanej (w stosunku do wyceny)  spółki kupujesz czekasz zakładany okres i sprzedajesz i zyskujesz lub tracisz na różnicy kursu akcji

• Re: Do Oldboy Autor: ~Misio [82.146.236.*]
    Dokładnie tak, ale czasem nie trafia się, mimo dobrych perspektyw kurs nie chce rosnąć, pomimo sprzyjającego rynku. A między czasie może się zrobić ciężko.
  • Re: Do Oldboy Autor: ~Misio [82.146.236.*]
    Generalnie uważam to co pisze oldboy za logiczne, czasami zbyt optymistycznie. Ale logiki nie można mu odmówić. Choć myślę że tesgas zaskoczył oldboy swoją mulowatoscia:)
  • Re: Do Oldboy Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    generalnie nie jest to czas na spółki z WIG 20 , chociaż można czasami coś skubnąć to nie to co na NC po 300 % w tydzień :-)
    zauważ tylko jakaś spółeczka z wigu da cos pozytywnego podskok i sypanie na całego , fundy walą za wszelka cenę żeby zarobić cośkolwiek mały kapitał na GPW słaba płynność i wyszukują takie perełki żeby zarobić grosze
  • Re: Do Oldboy Autor: ~Maro [213.48.55.*]
    Poczekajcie do daty raportu. Od 19 maja do 21 koncza sie przetargi na roboty w goleniowie pewnie cos tsm sie urwie. Dodatkowo można cos ugrać na BP i raport 22ego. Sądzę, że 5 zł to bardzo tanio poki co. Na spółkach typowo fotovoltaicznych perspektywy były super od konca 2018 roku (poczatek programu) a wyskok zaczal sie w srodku 2019. Kto mial nabierać akcje ten nazbieral. Sadze, ze tutaj jest i bedzie podobnie
  • Re: Do Oldboy Autor: ~oldboy [94.172.189.*]
    Ja jestem inwestorem, a TSG to świetna perspektywa.
  • Re: Do Oldboy Autor: ~Misio [89.76.121.*]
    Oldboy jakim%portfela grasz na szybko?
  • Re: Do Oldboy Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    Misio
    po co pytasz , przecież dał Ci odpowiedź że jest inwestorem a inwestorzy nie grają - spekulują , nie obracają żadnym portfelem , pakują kasę w spółkę i czekają , kasę pakuję nawet kiedy nie jest jeszcze firma notowana , zarabiają na emisjach itp. i itd.
  • Re: Do Oldboy Autor: ~longterm [89.64.88.*]
    tymczasem wszystko rośnie a tesgas spada i kapitał leży bez obrotu jak w banku, dzjekuje wole tsgames albo cd project,
  • Re: Do Oldboy Autor: ~Maro [213.48.55.*]
    To nick masz trochę nieadekwatny
    ciekawe

link

• Re: Do Oldboy Autor: zbieracz_grzybow [37.47.24.*]
    Oldboy, na razie nasze "perły" idą łeb w łeb
    nieważne jak zaczynasz, ważne...
  • Re: Do Oldboy Autor: zbieracz_grzybow [37.47.24.*]
    Zgadzam się :-)
    Make peace not war. Ja się nie nabijam z tesgas czy Ciebie. Szanuję Cię.
    Mam nadzieję, że obie perły wystrzela. I oby moja pierwsza to zdążę tu wrócić :-)
    nie ma nic przeciwko...
  • Re: Do Oldboy Autor: ~longterm [89.64.86.*]
    jaka perła?
[x]
TESGAS 1,92% 2,65 2025-10-24 13:41:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.