• c/z 1.2 wk0.24 Autor: ~999 [89.187.224.*]
    znajdziesz tansza spolke na nc niz agroliga
  • Re: c/z 1.2 wk0.24 Autor: ~leszcz [31.178.134.*]
    Jestem w stanie sobie wyobrazić co mogłoby się stać z kursem gdyby nagle ogłosili wypłatę dywidendy.
  • Re: c/z 1.2 wk0.24 Autor: ~Kil [188.147.41.*]
    Najlepiej 10 zł dywidendy
  • Re: c/z 1.2 wk0.24 Autor: ~lsp [94.172.218.*]
    Już obiecali DVD w tamtym roku i co?.... no właśnie dlatego po tyle jest ten papier mimo dobrych wskaźników.
  • Re: c/z 1.2 wk0.24 Autor: ~Amadeus [83.23.86.*]
    Tutaj nie chodzi o dywidenę ale ogolnie o politykę dywidendową i strategię spółki
  • Re: c/z 1.2 wk0.24 Autor: ~JS [193.238.180.*]
    To jest jakaś spółka od GRU chyba.. Właściciele siedzą na Cyprze, a tereny ( wynajęte) mają w obwodzie Charkowskim czyli Noworosja.
    Chyba nikt ( z normalnych ludzi) nie wie w jaki sposób ta spólka funkcjonuje.
    Tu może być 2 zł jak i 200 zł w tydzień.
    Ja kupiłem trochę bo chyba jest tanio i perspektywy wzrostu cen produktów rolnych są obiecujące. W dodatku coś się dzieje w sprawie ziemi na Ukrainie i może ktos będzie potrzebowł dywidendy żeby kupić jakieś setki ha albo dać w zastaw pod kredyt...
    JS
  • Re: c/z 1.2 wk0.24 Autor: ~axn [165.225.206.*]
    Wejdź na stronę Agroligi - dużo informacji -zobacz wywiad z 2018 tam było info że spółka planuje w wypłacać dywidendę po 2018. Kończą aktualnie inwestycję w elektrociepłownie zasilaną biopaliwem, zbudowali tłocznię oleju co daje im niezłe perspektywy
    wg mojej oceny spólka z dużymi perspektywami. Jednak jest to taki śpioch - jak odpali to da porządnie zarobić bo parametry idiotycznie niskie. Większość graczy wręcz boi się tych fundamentów kiedyś będą zaskoczeni, że wiedzieli było tanio a nie zajęli pozycji i odjechało. Warto również doczytać że jest spore zainteresowanie odkupem firmy.
    Agro ostatnio powoli odbudowuje się. Z dołka podnosi się Astarta i niebawem poda wyniki Agroton - spodziewam się że te wzrosty mogą ruszyć również kursem Agroligi. Odnośnie Cypru to chyba LPP z WIG 20 również przeniosło sie na Cypr https://www.bankier.pl/wiadomosc/LPP-nie-ma-obowiazku-maksymalizowania-podatkow-3033448.html 
    Jestem ciekaw jaki wynik podadzą za 1Q - roczny był doskonały.

linki:
    link 

link 
[x]
AGROLIGA -6,31% 20,80 2025-10-22 16:19:01
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.