Może jestem ignorantem bo nie znam historii ale nie mam zamiaru oceniać spółki przez to czy jest łatwo czy trudno. w biznesie wszędzie jest wroga rzeczywistość i po to w spółkach jest zarząd i inne takie.
Ta wywrotka zreszta mnie nie dziwi bo jak sie powtórze nie widać po danych że panują nad gotówką.
https://notowania.pb.pl/instrument/PLTSGS000019/tesgas/raporty-finansowe/skonsolidowany/roczny/standardowy/1 Wycena nie bierze sie z tego co wkleisz Oldboy tylko z tego co rynek moze wyczytac z działalnosci firmy i jej zdolnosci do generowania gotówki a te sa słabe.
Podejmowanie decyzji też jak mówisz różnie
Uściślając wole czytać raporty niz historie z przeszłości a tam stoi ze od 2012 ( który był tragiczny - 42 mln PLN ) spółka zarobiła w 7 lat 2 mln pln czyli jest jeszcze 40 mln na minusie.
Ty zakładasz w ciągu kwartału większy zysk niż sumarycznie za ostatnie 7 lat.( i większy niż zysk za 2018)
Możesz mnie wyzywać ale to nie zmienia sytuacji że spółka z obrotu 550 mln nie jest w stanie wygenerować zysku więcej niż 0,5 %.
Zamiast bluzgać i pouczać ludzi na forum proponuje pisac do spółki o zatrudnienie jakiegoś mistrza od finansów bo tylko to zwiększy szanse na wzrost wartości spółki . Reszta to tylko marzenia.
Jak widzisz czytam coś, ale nie to co Ty i nie jaram się zdjęciami szop na Facebooku. Bez urazy.
Od kilku dni prosze cie o podanie konkretów ale ich nie masz.