głębokim odwrocie i najwyższa pora się przebranżowić? zamiast klamotów dla górnictwa może trzeba produkować turbiny wiatrowe lub ich elementy ? może panele PV ? a może jeszcze coś innego , a nie czekać na własny upadek bo górnictwo zmniejszyło zamówienia
Pisałem o nim w jednym z mych niedawnych postów na innym wątku. Mizerny list/apel do premiera. Co do węgla - nie zmieni się jeszcze długo nic, a Polska i EU to nie jedyny rynek. Obecnie w tej trudnej historii wirusa, wstrzymanej gospodarki nastąpią poluzowania i potrzeba napędzania oraz odrabiania zgubionych wartości w gospodarkach
dodajmy, węgla koksującego! z czegoś surowiec na turbiny , pociagi, samochody, statki, platformy wiertnicze itp trzeba pordukowac przy zalozeniu ze spora czesc produkcji wroci do UE i bedzie onshore, cena w antwerpii pojdzie z czasem mocno w gore idelany czas na kupownie
Dnia 2020-05-12 o godz. 12:42 ~fas napisał(a): > dodajmy, węgla koksującego! > z czegoś surowiec na turbiny , pociagi, samochody, statki, platformy wiertnicze itp trzeba pordukowac > przy zalozeniu ze spora czesc produkcji wroci do UE i bedzie onshore, cena w antwerpii pojdzie z czasem mocno w gore > idelany czas na kupownie
trzymanie się uparcie górnictwa to głupota i krótkowzroczność i kończy się "apelami" zamiast budować rynek w innych po za górniczych branżach , widać jak rynek wycenia gnioty fasing i moj i ich świetlaną przyszłość , jak w tym kontekście zachował się znacznie biedniejszy kapitałowo Columbus? dziś jego kapitalizacja jest 8 x większa od fasing i moj razem choć wk tych śląskich klamotów rzekomo jes 5 x większa od columbusa , no ale tamci mają jakąś wizję i płyną tam gdzie są pieniądze , ci fasinki i moje będą apele pisać - co za syf a nie spółki
A jak masz akcje, co by było dziwne patrząc na ocenę spółki, którą zaprezentowałeś, to jeśli masz pomysł na biznes to jedź na WZA, przygotuj jakiś wstępny biznesplan i go zaprezentuj. Jak go zrealizują i faktycznie wycena wystrzeli to to będziesz bogaty
Jasiek rogacz tak skacze miedzy spolkami nazbieral moja i steka, mial okazje wywalic po 1 i chyba nie skorzystal pamietam go z bosia, tez realizowal straty, a na poczatki mocno zachwalal cudowny bank