• wycena Autor: ~oldboy [94.172.189.*]
    wycena CFG od inwestorów zza oceanu

link

• Re: wycena Autor: ~Minifund [89.66.181.*]
    Bez kamizelek możliwe...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.172.189.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: wycena Autor: ~Greg [31.60.56.*]
    Wymiotło akcjonariuszy. Śmieszne jest to, że raport, który tak naprawdę nic nowego nie miał wnieść, został odebrany negatywnie. Dziwne, bo ja się nic specjalnego nie spodziewałem, chyba oczekiwaliście fajerwerków, ja nie. Dodam, że widać i tak przewagę byków na CFG po raporcie - to jest pozytywne.
  • Re: wycena Autor: ~fund [89.64.191.*]
    Bo ciągle trafiają tu ludzie oczekujący samograja, albo nie czytający raportów, tylko lecący do następnej spółki PLW przed raportem. Natomiast sam fakt, że oldboy wkleja takie durne, auto-wygenerowane wyceny, a potem znów się krztusi kamizelkami, to chyba jakiś osobisty problem.
  • Re: wycena Autor: ~oldboy [94.172.189.*]
    kamizelki pasożytowały na CFG.

Teraz sami nie za wiele potrafią pokazać, poza kasowaniem moich wpisów...
    Nic w dokumentach nie wskazuje na to, że robili cokolwiek nie tak względem oryginalnej strategii spółki. Zmieniła się po ich odejściu. Natomiast co pokażą, to się okaże. Przez rok nawet tutejszy inżynier gry nie umiał pokazać, a oni raczej nie robią symulatora.
  • Re: wycena Autor: ~typ [93.105.47.*]
    Kostek, wnioskujac z jego wypowiedzi, jest chyba najabrdziej optymistycznie nastawiony do cfg sposrod innych jego spolek
  • Re: wycena Autor: ~oldboy [94.172.189.*]
    kamizelki mieliły ozorem i przepalały kasę. Przyszło sprawdzam i zaginęły w pomroce dziejów...
    Biorąc pod uwagę wpływ na branżę, na przykład to, że nowy XCOM wydaje się kopiować kilka pomysłów z Phantoma, to całkiem dali radę. Pamiętam jeszcze, ile się 11bit studios nabiegali przy Anomaly, zanim zaczęli porządne gry robić. Nie ma sensu patrzeć na stary zespół pod kątem zupełnie nowej strategii.
    Ja bym się chętnie dowiedział jaki jest nowy zespół, bo na razie na zmianę widzę informację, że tani studenci, a w ostatnim raporcie, że doświadczeni z największych firm. Liczba osób też się waha od 17 do 100.
  • Re: wycena Autor: ~typ [93.105.47.*]
    co za kamizelki?
  • Re: wycena Autor: ~Hakowy [82.160.101.*]
    Kamizelki czyli poprzednia ekipa developerów z CFG. Określenie wzięło się od chyba Prezesa co to brylował w wywiadach w kamizelce. Potem utopili premierę PD, a następnie odeszli ze spółki na zielone łąki gdzie serwują sojową latte.

Co do tego typu z wyceną to moim skromnym zdaniem 30zł+ będzie już dobrze. Obecnie oczekiwanie fajerwerków z raportów CFG to dość nieracjonalne podejście. Mogą być one na mały plus albo względnie neutralne. Wszystko rozegra się raczej do końca tego roku.
  • Re: wycena Autor: ~Typ [5.173.184.*]
    Generalnie ręce pod dupę i dokupować na zjazdach
[x]
CFG -4,61% 1,66 2026-03-31 15:59:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.