• Bardzo mocne wyniki Autor: luqas87 [83.11.7.*]
    CDA – spółka pokazała dzisiaj wyniki za pierwszy kwartał. Wcześniej firma informowała, że z powodów pandemii zauważa wzrost zainteresowania swoją strefą premium. Potwierdziło się to w raporcie. Zysk netto wzrósł o 350% do 3,7 mln zł, a sprzedaż pakietów premium wzrosła o 53%. Do końca marca liczba subskrybentów zwiększyła się o 43% względem marca 2019 roku. Dzisiaj doszło do próby wybicia szczytu z połowy kwietnia i to przy mocnych obrotach. Nie do końca się to udało, jednak wydaje się, że popyt może nadal o to walczyć...
    link 
  • Re: Bardzo mocne wyniki Autor: ~Kuba [31.0.86.*]
    C/z na teraz 24,7 ( 299 kapitalizacja :12.1 zysk netto za ostatnie 4kw). Cały 2q będzie już kosmiczny i c/z przy obecnej cenie spadnie do 15. No cóż, chociaż jestem rozczarowany kursem pozostaję dalej na CDA , i to pomimo że mamy grubszego kółkowicza który podbiera umęczonej ulicy na dołkach i sypie po raportach. Pewnie teraz bedzie znów powoli zbijał kurs. Ewentualnie wejdzie spółdzielnia szulerów, a oni złamią wszelkie granice.
  • Re: Bardzo mocne wyniki Autor: ~wczoraj_i_dziś [91.90.178.*]
    aż chce się rzec "Skoro jest tak dobrze, to czemu jest tak źle" :)

ja dziś zgarnąłem sporo akcji przy 33, 32 zł zaskoczył mnie spadek po takich wynikach :/ Myślę, że jeszcze będzie dobrze :)
  • Re: Bardzo mocne wyniki Autor: ~elek [188.146.33.*]
    Trzeba trochę pomysleć :
    - CDA jest jedną z niewielu spółek na GPW która w tych czasach może nie tylko pozwolić sobie na wypłaty dywidendy, ba- może tą dywidendę znacznie podwyższyć , być może nawet pomnożyć.
    - Jest obecnie bardzo mało możliwości żeby uchronić kapitał - banki oferują praktycznie 0%, spółki z wig-20 liżą rany z rekomendacjami bez dywidend za ten rok.
    - CDA jest małą spółką z jeszcze mniejszym free-float , a więc podatną na manipulacje.

Gdyby ktoś miał większe środki, możliwość manipulacji, w perspektywie duże zyski z dywidend - to z pewnością chciałby doprowadzić do tego żeby kupić akcje jak najtaniej - zdołować kurs.
[x]
CDA 0,41% 17,95 2025-10-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.