Prawda jest taka, że obecnie jest mania(bańka?) na gamingu. Ludzie oszaleli. Artifex został obecnie po prostu "zauważony" jako spółka gdzie może być tylko lepiej. Nie wiadomo dokąd to doprowadzi. Ja obstawiam 15-20zl pod koniec roku(o ile cdp nie pęknie po premierze cyberpunka). Wskaźniki możecie sobie wsadzic w tym momencie. To jest przeszłość.
I tutaj zgodzę się z Tobą. Tym bardziej, że zrozumieli swoje błędy. Teraz po ciągłych stratach w końcu przynoszą zyski. Do tego będzie można to śledzić w miesięcznych raportach.
No i zarobią kasę na spokojny rozwój kolejnych gier. W drugim kwartale także będzie lepiej, ponieważ inne formy rozrywki tj. mecze, koncerty, teatr, kino itd. poszły w odstawkę na dłuższy czas. Ten czas można spędzić grając w gry :)
Pomarzyć możesz sobie gdzie idą w odstawkę na dłuższy czas marzyciel pisałem na innym poście że czas siedzenia w domu się skończył nie wiem gdzie mieszkasz chyba na wsi bo u mnie w mieście ludzie korzystają z pogody i tłumy ludzi wreszcie zaczęło korzystać z życia a Ty byś chciał spowrotem ich wszystkich pozamykać jak nudzi Ci się wolność to sam sobie zrób izolację albo kwarantanne i oglądaj tv lub graj w gry nie wiem czy wiesz ale to już było jak w piosence Maryli Rodowicz otwarte galerie niebawem ruszą liga zostaną teatry , kina gaming miał swoje 5 minut za sprawą koronawirusa ale to już przeszłość czas się obudzić życie budzi się na nowo a wraz z nią cała gospodarka ot co
Bzdury wypisujesz kolego.Warszawka czy gdzie Ty pomieszkujesz to nie cały świat.A Artifex sprzedaje gry na całym świecie(Chiny,Stany itd.)A dzieciarnia czy młodzież ma w doopie spacery z rodzicami lub inne tego typu atrakcje.Pojeździ na rowerze,pogra w piłkę a potem naparza w gry na kompie lub fonie.A i ja znam rodziców którzy namiętnie pogrywają na fonach w wolnych chwilach.
Zapewne na tą chwilę już nie będzie tak dobrego miesiąca. Główne przychody pochodzą z HOPA. To nie są gry, w które gra się godzinami online i tylko w domu na dobrym pc. Np MBR to świetna gra dla rodziców i dzieci.
Kolego Prawda, prawda jest taka, że nie masz racji. Ja nie gram w gry, bo mam swoje lata, ale gram na giełdzie i wiem, że na spółkach tej branży można zarobić od dłuższego czasu. Ty zaś wypisujesz farmazony, jakoby ludzie zaczęli grać dopiero w czasie pandemii. Nie wiem, czy piszesz to szczerze, czy chcesz taniej kupić Artefix i zniechęcasz ludzi do tej spółki, ale Twoje wypociny nie mają znaczenia dla kursu akcji. Ja też nie mam akcji, bo wczoraj sprzedałem, ale mam nadzieję, że niedługo korzystnie odkupię, bo przyszłość na tym papierze rysuje się dobrze.