To nie lek a możliwość szybkiej diagnozy chorób serca
Obecnie diagnoza trwa 4 godziny, ten synektika daje wynik w 45 minut
Zaawansowana technologia chroniona patentem w usa
W czym nie mam?
Diagnoza choroby wieńcowej
Od lat jestem akcjonariuszem i wiem nad czym pracuja
Jakby był to lek a nie diagnostyka to Synektika i Hadasit nie byłoby stać na badania. Inna skala.
No i cyklotrony itd
Zgadza się. Kardioznacznik nie będzie lekiem, lecz swoistym radiofarmaceutykiem do bardzo precyzyjnej diagnozy ilościowej perfuzji mięśnia sercowego (czyli przepływu krwi przez mięsień). Wartość komercyjna tego produktu polega na tym, że jego stosowanie nie powoduje odczuwalnych dla pacjenta skutków ubocznych, takich jak w stosowanhych obecnie metodach tomograficznych z podawaniem kontrastu, po którym wielu pacjentów ma wymioty, a wielu - szczdególnie starszym osobom - w ogóle nie zaleca się tej metody. Z kardioznacznikiem nie będzie tego problemu, dzięki temu, że okres półrozpadu zastosowanego izotopu jest bardzo krótki. Czyli wygoda i komfort dla pacjentów. Kolejna zaleta to szybkość diagnozy i nieosiągalna innymi metodami precyzja wyników.
To będzie preparat, który pozwoli ci określić za pomocą rezonansu magnetycznego, czy twoje serce pracuje prawidłowo, i czy grozi ci zawał w najbliższym czasie. Daje obraz 3d przepływu krwi przez wszystkie elementy serca. Jak ktoś ma coś popsute, to wszystko wyjdzie na wizualizacji. Szczególnie przydatne wszystkim tym, którzy lubią jeść z grilla, mc-donalda, smażone, tłuste, cola, cukieri inne niezdrowe rzeczy. :-) Dlatego rynek amerykański powinien być zainteresowany, bo tam dobrze jedzą i dobrze wyglądają! :-)
Choroby serca są najczęstszą przyczyną śmierci w USA (ok. 600 tys.)
To również główny problem w Europie (ok. 4,3 mln)
Oraz w Polsce 175 tys. (46% wszystkich zgonów)
Wydatki na leczenie chorób serca sięgają w Polsce już 50 mld zł i do 2030 r. wzrosną do 100 mld zł
Choroby sercowo-naczyniowe (CVD) są główną przyczyną śmierci w Stanach Zjednoczonych koszty bezpośrednie CVD wzrosną z 316 miliardów dolarów w 2011 roku do 818 mld dolarów w 2030 roku Cytat z artykułu, który już wrzucałem jako główny temat: link