Ile wzrośnie to można tylko zgadywać, ale raporty są pozytywne i mają w planach wydawanie małych gier na niemal pewny zarobek, więc powinno być dobrze. Z tym że chyba nie ma co szarżować na podbitki bo widać co robią z kursem. Taniej wychodzi zbierać małymi pakietami.
Jak zarobię sporo na tej spółce to kupię sobie switcha i będę brał wszystko co wydają, na peceta mam od nich wszystko :p ale widać czemu byli biedni do tej pory bo większość przeciętne, ale Alder's Blood dobry a te ze Switcha wyglądają pozytywnie, więc przyszłość ma potencjał.
Wiadomo, ale czy pójdzie w górę czy skończy się w okolicach 22 lub niżej to loteria. Zbierać w każdym razie warto, najlepiej w miarę możliwości w dolnych cenach a nie górnych żeby napsuć krwi tym co sypią z wora do wora albo w panice poniżej kursu.
Nie ma szans, czy będzie bujało na 23 gr, 25, 28 czy 80 to i tak różnicy nie robi. A im wyższe skoki tym szersze kółka. Na CDR biło do 180, spadło do 150 i poszło na 200. Albo z 320 na 230 i z powrotem na 370. Tego się nie ominie.
Paradoksalnie trzymając akcje sprawiasz że buja jeszcze bardziej, bo jak sprzedajesz część akcji(bo wywalić wszystkie to spora fantazja) żeby podtrzymać kurs niżej to wykupujesz akcje spekularzom sypiącym z wora do wora na uwalenie kursu, a to sprawia że przestaje im się to opłacać
Nie wiem po co tak sypać, jedyne co to może mieć na celu to sprowokowanie innych do sprzedaży. Ekonomicznie całkowicie niezrozumiałe jeśli nie ma podstawionych ludzi żeby to łapali.
Sypia Ci ktorzy juz zarobili np 50 procent. Logiczne. I sie nie dziwie . Nie wiesz jaki bedzie raport. Ja uwierzylem w spolke po jej obserwacji. No zobaczymy
Ale po co w ten sposób, zamiast wywalać 200 tysięcy na raz ustawiłby zawczasu schody po 40 tysięcy i raz że zarobiłby więcej a dwa że nawet nikt by tego nie zauważył. Rozumiem że ktoś kto ma 5 tysięcy może nie mieć pojęcia o giełdzie i panikować ale nie ludzie z takimi pieniędzmi na koncie.
Oj Pedro... ja tu wszedlem ledwie na pol miliona akcji i nie chcialo mi sie bawic w groszowki i lapanie tak jak mowisz. Mozna to robic jesli zalezy komus na kazdej zlotowce. Ludzie z kapitalem tu siedza tez rozumiesz ? Wtedy ustawiasz koszyk na 200k i nawet niezauwazasz tej kwoty . Masz zarobek 20 procent i jazda do przodu. Patrzac na ngg zaparkowalem tu na dluzej bo spodobal mi sie alders i widze ze robia lepsze gry. Rok 2020 moze nawet wplaca dlugi kto wie? A wtedy witamy 60 70 gr i dalsza droga na zielono otwarta
No to może kwestia ignorancji, wielu kupuje dlatego że inni kupują i sprzedaje dlatego że inni sprzedają, a to powoduje chaos. I są ludzie którzy świadomie to potęgują, a to już jest kryminał, tyle że ciężko to udowodnić.
Bo jak logicznie uzasadnić wzrost o 40% i powrót do bazy w ciągu tygodnia-dwóch, kupowali po 24 a nie chcą po 23, 22, 21 a dopiero 20 spoko, a i to w dużej mierze przez ratunek komunikatami. I nie wiem czy to oni są mądrzy czy ja głupi.
Jaki znowu kryminal? Ktos zmusza do kupowania akcji ? Nie. Nikt nie nakazuje sprzedawac jak inni sprzedaja . Kazdy ma swoj rozum. Jak utopi kade to nich idzie plakac do poduszki. Tyle w temacie.
Chodzi mi o przykładowo pisanie negatywnych opinii o spółce połączone z kupowaniem akcji(286 k.k.) albo spychanie kursu w porozumieniu z innymi osobami, na przykład umawiasz się z kimś żeby ustawił koszyki bo wysypiesz ileś akcji a później za pieniądze ze sprzedaży kupujesz to co inni sypią w panice(manipulacja instrumentem finansowym)
W zasadzie wystarczy kontrola transakcji, jeśli ktoś sypie i nagle zaczyna zbierać to przyglądamy się kto od niego kupił, jeśli ktoś kogo można powiązać to ciężko uznać to za przypadek. Inna sprawa że tacy raczej nie korzystają z oficjalnych kont maklerskich tylko z lewizny którą trudno przypisać do konkretnych osób, ale od czegoś ta KNF jest.