jezeli papier bylby wart malo to przy wirusie mielibysmy spadki na 20-30 gr bez wiekszego wysilku. mielismy jedynie do 55gr i oddawali to STUDENCIAKI z SGH i temu podobnej masci inwestorzy z tanich pokoi zastepujace obecnie "akademiki".
w hossie papier bedzie ostro niebawem granny jak bedzie juz 5G, Internet rzeczy i zastosowania sztucznej inteligencji sie zadomowi na dobre w naszym zyciu. Z obecnej powiedzmy zlotowki szybko zrobia 5-7zl a przy dobrym wahnieciu to pod 15-20 zl mozemy podchodzic. Przy cenie paru zlotych byc moze wlasciciel pomysli o przeniesieniu waloru na GPW i tam wejda do gry FUNDUSZE na dobre jezeli ciagle beda WYPRACOWYWANE ZYSKI a tu raczej beda.
NIE WARTO SIE POZBYWAC AKCJI bo ciezko to odkupic w ilosciach 20-50 tys sztuk bez znacznego wzrostu cen.
DYWIDENDA tu robi swoje jezeli jest wyplacana co roku. Mamy szanse w tym roku na 5 gr.
Byson - to nie sztuczna podbita na COVID'zie i bzdurnych info, gdzie zarząd spuszcza drobnych akcjonariuszy jak BIOMED, tu po prostu mamy rzetelną firmę z dwucyfrowym rocznym przyrostem
Bardzo, bardzo uczciwa spółka, wręcz wzorcowa. Czy warta obecnie więcej? Ciężko powiedzieć. Wydaje się, że wycena jest w miarę aktualna i realna. Ale potencjał, pomysł na siebie, na działalność - to jest tutaj ponadprzeciętne i może zaprocentować w najbliższych latach. Ryzyko znikome, szansa na zarobek spora.
TO SIĘ ZGADZAMY W 100%, MNIE cieszy fakt ostatniego zainteresowania, ale potrzebni są kolejni akcjonariusze, którzy utrzymają i pociągną kurs w kierunku mocnej złotówki np. 1,5
Mnie dziwi, że to stoi obok jak inne "perełki" rosną. Solidne wyniki, pracować mogą zdalnie, wdrażanie rozwiązań Microsoftu, finanse się zgadzają. Widać, że tam się znają na robocie, a nie na pompowaniu newsów. To jest moje zdanie. Generalnie NC to jest pole minowe, a mi to spółka jawi się jako oaza spokoju. Ciekaw jestem rozwoju ale jak cena ruszy to będę dokupywał.
Spokojnie nie mówię że tak będzie w przeciu kilku dni tylko to będzie pewnie trochę dłuższy czas. Trzeba to przyznać że spółka ma wielki potencjał i warto to trzymać.
Chętnie wziąłbym za tyle ale to już niestety tylko marzenie, ewidentnie będzie oscylować wokół 1,0-1,3 jak ktoś złapie lekko poniżej 1,0 to będzie dobrze
Wg mnie można dobrać można czekać ale fakt jest taki że spółka nabiera zainteresowania akcjonariuszy przy oszczędny i ostrożnie wydawanym info, w trudnych czasach zarazy branża IT zawsze sobie dobrze radziła poza nielicznymi przypadkami
NC Focus najwyższy rezultat, zainteresowanie będzie rosło, ale wśród drobnych akcjonariuszy, to póki co nie jest spółka na fundusze i transakcje powyżej 100 000 akcji. Jednocześnie drobni akcjonariusze po świeżym przebiciu 1,0 nie będą akcji sprzedawać.
Będzie dobre info i umowy będzie kasa, spółka na 1,3-1,5 to dobra wycena, od razu wszyscy by chcieli złote góry, a potem spółka w strachu zgłasza papiery do KNF jak KCI
Można by się mądrować i mówić, że cicha woda brzegi rwie, ale pisaliśmy o 1,3 już mamy ponad 1,5 zł czyli już nie taka cicha, co pokazują ostatnie obroty, spółka w segmencie NewConnect Focus osiąga bardzo solidne wyniki.
CDR jest napompowany wskaźnikowo to XPLus przy nim powinien chodzić po min 20 zł a dopiero jest 1.55 zł.. Drobni i ulica 20-25 lat będą gryźć tynk ze ścian ale ze stratą nie oddadzą więc nie będzie miał kto sypać.
Dokładnie, sytuację trzeba odnieść do stanu na rynku kapitałowym, a dzisiaj jest on rozgrzany z wysokim poziomem relokacji kapitału, XPLUS idealnie się wpisuje w trend
W dalszym ciągu uważam, że jest to bardzo atrakcyjny produkt dla drobnych akcjonariuszy, którzy szukają do portfela wschodzącego IT, są różne firmy, mają różne gotowe case study, XPLUS będzie poprawiać wyniki, na pewno jest też widoczny na rynku spółek w sektorze, a wiadomo IT to typowy produkt fosa, raz zdobyty klient, pozostaje na długo. Nie będę pisał o sytuacji gospodarczej, bo to każdy widzi, to co ja widzę, to coraz większa liczbę restrukturyzowanych spółek w zakresie rozwiązań IT, co powiększa rynek sektora i daje możliwości zwiększania zasięgu poszczególnym udziałowcom rynku.
Wiadomo, że spółkę trzeba oceniać względem sektora i ROE. Jak jest wysokie ROE, na XPLYS tak jest, to nawet przy niewielkim kapitale własnym, jest potencjał i warto inwestować. Gorzej jak kurs wysoki, niski kapitał własny i niskie ROE, wtedy i akcjonariusze i spółka niewiele mogą
Dokładnie i każdego dnia CDR jest jeszcze bardziej napompowany, co jest normalne w sektorze gamingowym oraz tak rozgrzanym NC, gdzie kapitał krąży lokując się na spółki wzrostowe, zwiększa dynamikę, podobnie trzeba sytuację odnieść do XPLUS i sektora IT.