• Przebicie wstęgi Bollingera Autor: glovesmaker [89.78.185.*]
    brak przesłanek do takiego szczytu i takiej aktywności na kursie. Analiza techniczna obrazuje przebicie wstęgi co jest sygnałem do sprzedawania podobnie jak szczyty na wskaźniku RSI. Jeżeli chodzi o fundamenty to bilans, za rok 2019 r. mówi w prost, że aktywa obrotowe z pominięciem (Aktywowanych kosztów gier - czyli coś co rzekomo ma być, a jeszcze nie ma) wynosi ok. 8 mln czyli połowę z tego co zobowiązania krótkoterminowe, a prawie tyle samo co zobowiązania krótkoterminowe i długo terminowe razem wzięte. To spółka z potencjałem, ale nie z dużymi tytułami. Zobaczymy jaki scenariusz będzie jutro, dajcie znać jakie macie przemyślenia? link
    link
  • Re: Przebicie wstęgi Bollingera Autor: ~Mm [46.134.144.*]
    Myślę że sprzedałeś za 3,5 i gul Ci dzisiaj skoczył.
  • Re: Przebicie wstęgi Bollingera Autor: ~ja [95.40.86.*]
    to zależy jakie dane do Bollingera dobierzesz

na mojej wstędze dopiero wczoraj lekko musnął góry i jest jeszcze przestrzeń do dalszych wzrostów w granice 7-8 nawet

pozdrawiam
  • Re: Przebicie wstęgi Bollingera Autor: ~84Felek [89.78.41.*]
    Dzisiejsza sesja będzie bardzo ciekawa. Wyniki za kwiecień powinny być dobre. Zobaczymy, czy wystarczy na przebicie 5 PLN? Być może wrócimy w okolice 4 PLN.
  • Re: Przebicie wstęgi Bollingera Autor: ~pio56o [89.64.10.*]
    Przypomnij sobie jak 8. kwietnia też została przebita wstęga Bollingera a dzień później otworzyło się dużo wyżej z ogromną luką. Luka była też na zamknięciu.
    Przebicie wstęgi było nieznaczne, a przy silnym parciu kupujących może nie mieć znaczenia.
    RSI też jeszcze nie jest na szczycie.
    MACD na dziennym jest wprawdzie wysoko ale idzie ostro w górę.
    Poza tym ostatnie dwie sesje dały piękne świece bez żadnego cienia.

Uważam, że jest dużo miejsca na wzrosty.
    Ja też obstawiam, że się wystraszyłeś i sprzedałeś,

• Re: Przebicie wstęgi Bollingera Autor: ~Filemon [31.183.141.*]
    Też obstawiam że sprzedał.Widać było wczoraj lekką panikę w postach.No cóż tak bywa.Czasami warto odkupić wyżej jak jest podstawa ,że będzie dalej rosło.
    Zaczynamy widłami... tego się nie spodziewałem.
  • Re: Przebicie wstęgi Bollingera Autor: glovesmaker [89.78.185.*]
    teraz nikt nie przyzna racji??
  • Re: Przebicie wstęgi Bollingera Autor: ~mlody [2.58.218.*]
    Przecież to nie są spadki, jesteś nadal 5% nad zamknięciem. Rany przestań ludzi straszyć.
    Ja jakoś nie widzę wodospadu, paru wymiękło, kurs się lekko osunął ale widać, że reszta nie chce oddać. Pomieli się trochę i potem zobaczymy.
    Spójrzcie jaki mieliście wolumen wczoraj a jaki dzisiaj.
    Nawet tutaj mała korekta jest wskazana.
  • Re: Przebicie wstęgi Bollingera Autor: ~pio56 [89.64.10.*]
    Wszystko jest pod kontrolą kupujących.
    To oni rozdają karty.
    Moim zdaniem sesja zakończy się powyżej 5 zł
    To nie czas na korektę
  • Re: Przebicie wstęgi Bollingera Autor: pawelwuwu [92.51.202.*]
    musze przyznac ze troche pracy w to wlozyles. Efekt marny kurs poszybowal. Tak czy siak dzieki za ostrzezenie i powodzenia!
  • Re: Przebicie wstęgi Bollingera Autor: ~pio56 [89.64.10.*]
    Wstęga Bollingera już się rozszerzyła i już przykryła wczorajszy poziom zamknięcia.
    Oczywiście, dzisiejsze otwarcie ponownie wyszło poza wstęgę, bo otwarcie było z dużą luką.
    Taką możliwość opisałem rano o 8:28 i tak się stało.
  • Re: Przebicie wstęgi Bollingera Autor: ~Maro [89.64.50.*]
    Według mnie analiza techniczna na spółce, która miała tak małe obroty oraz z tak niskim ff, nie ma sensu. Jak to mówią: „Analiza wsteczna zawsze skuteczna” xD.
  • Re: Przebicie wstęgi Bollingera Autor: ~pio56o [89.64.10.*]
    Akurat tutaj się nie zgodzę. Od pewnego czasu na Artifex AT działa jak w zegarku.
    Kieruję się AT i bardzo dobrze na tym wyszedłem.
    Gdy na poprzedniej korekcie kurs spadł do 3 zł, wszedłem całą kasą. Napisałem nawet wtedy, że to jest koniec korekty.
    Gdy kurs przebił 6 zł planowałem sprzedać w okolicy 6,8 i sprzedałem. Na tym poziomie był opór wg wykresu liniowego. Wprawdzie ten opór został przebity, ale zatrzymał się na oporzej na 7,3.

Jeśli chodzi wstęgę Bollingera to została źle zinterpretowana przez autora. Przy silnych trendach jej przebicie nie ma znaczenia.
  • Re: Przebicie wstęgi Bollingera Autor: ~mlody [93.157.117.*]
    Ja jestem noga z AT. Jakie teraz są wsparcia i opory? Jedyne co potrafię śledzić to ruchy przy dużym obrocie.
[x]
ARTIFEX -0,14% 14,22 2025-10-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.