• NWZA Autor: ~Havoc [37.248.213.*]
    Walne zeołane. Szykuje się kolejne przejęcie kontroli nad spółką. Kapitalizacja 800 tys, dług kwotowo niewielki, wartościowych aktywów praktycznie brak. Można zrobić wszystko. Wynieść kurs na złotówki albo poprowadzić społkę do piachu. Trochę żałuję okazji, teraz jak główny ma ponad 20% sprawa jest zamknięta. Zobaczymy co on zrobi. Stawiam na windę, wyrzucenie towaru na górce i na koniec piach. Może być bardzo wysoko.
  • Re: NWZA Autor: ~Umowa [37.47.247.*]
    Stillo Energy !!!wejdzie na gpw za frii
  • Re: NWZA Autor: ~Xcc [5.173.96.*]
    Brednie wyssane z palca
  • Re: NWZA Autor: ~t0mala [188.127.27.*]
    ooooj tu bedzie grubo. radze pakować się do rakiety bo powoli odlatuje !
  • Re: NWZA Autor: ~ehhh [212.180.200.*]
    To mi bardziej wygląda na zbrojenie się przed walnym. Jesli tak to jeszcze 2 dni na zakupy zostały. Ale zobaczymy...
  • Re: NWZA Autor: ~Wujek [5.173.19.*]
    Będzie zmiana , działalność spółki.Gierki będą robić ,że hej .
    Gierki to tu są od dawna. Z akcjonariuszami :)))
  • Re: NWZA Autor: ~zxc [89.64.75.*]
    Dnia 2020-05-06 o godz. 12:38 ~ehhh napisał(a):
    > To mi bardziej wygląda na zbrojenie się przed walnym. Jesli tak to jeszcze 2 dni na zakupy zostały. Ale zobaczymy...

Raczej na wykorzystanie faktu walnego do wypchnięcia papiera przez typa który go upycha już od miesiąca chyba.
    Tutaj wchodzi inwestor z grami .Tylnymi drzwiami bardzo tanio wejdzie na giełdę.
  • Re: NWZA Autor: ~Spółdzielnia [37.248.139.*]
    Z Ostrowa Wlkp ?
    Tak z Ostrowa WLK .
    Ogarnijcie sie nikt powazny nie bedzie ratowal takiego smiecia
    Mitomani sobie wymyślili, że Techland wejdzie na giełdę tylnymi drzwiami przez JWA :))))
    Dowcip roku! Jakby oni chcieli wejść na giełdę to z pocałowaniem w d... prezesik GPW, Matołusz i Duda by jeździł do nich i prosili na kolanach, żeby weszli na główny. A wszystkie wielkie banki zagraniczne by za półdarmo ich wprowadziły i IPO zorganizowały.
    Bajkopisarze za pięć groszy. Wujki, ciotki i inne oszołomy ubrane w towar
    Kolego K.D.juz tutaj kart nie rozdaje zresztą zobaczysz kto zarejestrował się na walne .Jak pokażą że Techland wchodzi to będzie miesiąc wisieć i się nie otworzy ?
    Zejdz na ziemie bo bujasz w oblokach
    Wszystko i tak w chmurze będzie ....
    A mi to lotto czy to stara czy nowa czy najnowsza ekipa. Ale pisanie bzdetów o Techlandzie na JWA to trzeba mieć coś z głową!!! To by musiało kosztować z 5.000 za akcję przy tej ilości. Podejrzewam, że KD to by sie pos... z radości :) Wszedłby do top 5 najbogatszych polaków :)))
    ehhh bajkopisarze.
    Jak Jakubas sprzedawał Optimusa i brał CD projekt też nikt nie wierzył,Tutaj KD już nie rozdaje kart ,ale wy swoje po infie będziesz patrzył z niedowierzaniem co tutaj będzie .Jak chcesz to sprzedaj ja dokupuje .
  • Re: NWZA Autor: ~Havoc [37.248.213.*]
    Nic bez KD w spółce sie nie wydarzy. Po to odkupił do 20%. Teraz każdy musi liczyć sie z tym procentażem. On tez zdecyduje jaki scenariudz zostanie zagrany
    Opcji jest kilka. Ja stawiam na najprostszy. Wyczyszczenie papierów w spółce, ostra winda pod jakieś mocne info, wyrzut papieru na górce i potem do piachu.
  • Re: NWZA Autor: ~Wujek [5.173.27.*]
    On jest tylko marionetka, zobaczysz sam co tutaj będzie ,żeby zrobić windę to trzeba jeszcze sporo akcji skupić .Ja stawiam na biznes z grami ,spółka nie ma długów ci co wiedzą to skupują akcje dlatego kurs nie pójdzie do góry ale po infie już będzie nie do zatrzymania przez parę sesyjnej nie zdążysz kupić.KD zarobi za swój pakiet sprzedany .A Techland zrobi interes .
  • Re: NWZA Autor: ~Havoc [37.248.213.*]
    OK, moze jest jak piszesz, ale w tekście masz kilka nieścisłości: niestety spółka ma sporo zobowiązań. Nie są to kwoty porażające, ale wystarczające żeby wysłać firmę do piachu, ich spłata to podniesienie ceny przejęcia o milion złotych, a to już czyni całą operację nieopłacalną. Poza tym na yym rynku nie ma sporo akcji do zebrania. FF to raptem 3 miliony akcji za 750 tys zł. To można zgarnąć z rynku w kilka sesji. Pozostaję przy mojej wersji z silną windą, nawet ponad 1pln, podpartą jakimś fajnym infem np o wejściu znanego inwestora, albo podpisaniu umowy z kimś takim.
  • Re: NWZA Autor: ~Ciocia [188.146.185.*]
    Chyba że wróci pożyczka która jest problematyczna dla najstarszej ekipy a może ten który został czyli KD dostał ciekawą kwotę za swój pakiet ale w zamian za doprowadzenie kwestii pożyczki do końca no i wymusił swoją wiedzą jej spłatę. Martwi mnie co innego a mianowicie Wujek mam wrażenie że sam nie wiesz do końca co będzie a to stawia wszystko pod znakiem zapytania. Stwierdzenie że ja stawiam na gry tzn że nic nie jest przesądzone? Mam tu swoj pakiet bo coś się dzieje i będzie sie dziać ale Twoja wersja sorry ale o takich rzeczach nie gada się głośno. Samemu sie kupuje bo to żadne pieniądze a nie opowiada się o techlandzie który de facto myślał o wejściu na gielde. Ja myślę o innej firmie która może tu byc.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.11.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: NWZA Autor: ~Wujek [5.173.11.*]
    Techland wejdzie ale na rynek, główny.Ale pytanie jak rola będzie JWA .Ciocia ty wiesz co będzie i jesteś dobrze poinformowana.Odp.Warto mieć JWA w portfelu czy Nie?
    Przeceniasz mnie. Wszytko to co pisze i wiem to nie z wiedzy a z wniosków i przypuszczen. Caly czas obstawiam innego inwetora. Pozatym skoro Techland wejdzie na główną giełdę czy tez ma wejść to po co mu JWA? Jaka jego rola ?
    Co do odpowiedzi czy warto mieć akcje oczywiście tak bo wartość sporego pakietu żadna a no coz zdarzyc się może wszytko .
    Moim zdanie co miało się zdarzyć niedobrego już się wydarzyło .Cena jest śmieszna , ponieważ papier jest zbierany.za 200 tys przejmiesz pakiet większościowy .Po info oficjalnym 7 to minimum będzie?
  • Re: NWZA Autor: ~Mti [37.47.8.*]
    tak jak wujek pisze czas na gry !
  • Re: NWZA Autor: ~SzuWielki [89.151.36.*]
    Gry personalne.....

6. Podjęcie uchwały w sprawie odwołania Członków Rady Nadzorczej Spółki.
    7. Podjęcie uchwały w sprawie powołania Członków Rady Nadzorczej Spółki.

Przejęcie, powrót pożyczki, nowy profil działalności...?
    Partner biznesowy nie zapłacił mu 80 proc. umówionej kwoty. Inny naciskał na szybką premierę gry, która nie była dopracowana. Potrzeba było kilku bolesnych lekcji, by Paweł Marchewka z Techlandu wziął na siebie całą odpowiedzialność za wydawanie tworzonych przez jego firmę gier.
    Jest na 10. miejscu listy najbogatszych Polaków 2020 roku Forbesa, a jego majątek szacuje się na 3 mld zł. Od blisko 30 lat stoi na czele Techlandu, który aktualnie pracuje nad grą „Dying Light 2”. Jej budżet ma wynosić nawet 100 mln dolarów.
    W rozmowie z INNPoland.pl Paweł Marchewka opowiada jednak nie o spektakularnych sukcesach, a o porażkach i lekcjach, które z nich wyciągnął. O problemach z partnerami biznesowymi, przyczynach klapy swoich projektów i „prostym myśleniu” przy prowadzeniu biznesu w latach 90.
    Początki Techlandu
    Czego o biznesie nauczył się osiemnastoletni Paweł Marchewka, gdy kupował gry na giełdzie we Wrocławiu i sprzedawał je potem w Ostrowie Wielkopolskim?
    To było tak dawno, że ledwo pamiętam. Na pewno nauczyłem się wtedy, żeby kupować taniej, a sprzedawać drożej. Lepiej nie robić tego w drugą stronę (śmiech). I do dziś wiem, że dbanie o koszty jest bardzo ważne.
    To był inny biznes, bardzo prosty. A w Polsce było wtedy dużo mniej możliwości. Dużo ważniejszy był nieco późniejszy okres, gdy zaczęliśmy w Techlandzie robić pierwsze gry.
    „Prawo Krwi”, wasza gra z 1995 roku, nazywana była „polskim Mortal Kombat”. O „Exterminacji” z 1999 mówiono, że to “polski StarCraft”. Stworzenie czegoś oryginalnego było zbyt ryzykowne?
    My wtedy zupełnie nie wiedzieliśmy, jak się zabrać za zrobienie gry komputerowej. A żeby jeszcze równocześnie, tak jak Hideo Kojima w tamtym czasie, stworzyć nowy gatunek, to już w ogóle było nie do pomyślenia.
    Dlatego szliśmy przetartymi już przez innych ścieżkami. Wiedzieliśmy, że są strategie. Chcieliśmy więc zrobić po prostu polską, dobrą strategię, która mogłaby konkurować z Zachodem.
[x]
ONE2TRIBE 1,67% 0,24 2026-05-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.