• Arkusz jest pusty Autor: ~Bekannte [31.60.0.*]
    190K i jest 18pln
  • Re: Arkusz jest pusty Autor: ~x1 [193.200.133.*]
    Iskra i lecimy w górę? To nie jest nierealne- zakładam że spółka cały czas działa i kwestią czasu są nowe kontrakty zagraniczne. Do tego jest pytanie ile pregnabitów wypożyczają po te 199 PLN. Przy większych ilościach to może być spory przychód.
  • Re: Arkusz jest pusty Autor: ~Bekannte [31.60.0.*]
    Jeden dobry kontrakt i będzie 18,a wszyscy
    będą przecierac oczy,że tak szybko może kurs rosnąć.A może jest coś na rzeczy???
    Mniej niż 5% Nestmedic jest w posiadaniu inwestorów instytucjonalnych. Sugeruje to, że niektóre fundusze mają firmę na celowniku, ale wiele jeszcze jej nie kupiło. Jeśli więc sama firma może się z czasem poprawić, możemy w przyszłości zobaczyć więcej nabywców instytucjonalnych. Kiedy wielu inwestorów instytucjonalnych chce kupić akcje, często obserwujemy wzrost ceny akcji.
    Artykuł z Simply Wallst.z siedzibą w Sydney 24 Kippax St.
    dziś mamy próbkę tego co może się dziać po pojawieniu się informacji ze spółki, w momencie i to na bardzo małym obrocie +11%
    A 2-tyg.temu był przedsmak tego co może się wkrótce wydarzyć. Przy takich obrotach to nie była "ulica"
  • Re: Arkusz jest pusty Autor: ~Geko [89.64.74.*]
    Tu ewidentnie widać szarpanie kursem na tą chwilę i warto być czujnym bo powoli się zaczyna tu się coś ruszać. Nie koniecznie musi to być jakaś nowa umowa lecz zwiększenia się badań na obecnych urządzeniach.
  • Re: Arkusz jest pusty Autor: ~Smutnaprawda [31.0.40.*]
    W obecnej chwili przy wypożyczniu urządzenia za 200 zł MC nie liczy się ilość badań a ilość urządzeń w obiegu, mogą nawet robić 1000 badań w miesiącu a przy założeniu że jest 100 urządzeń w obiegu przychód jest na poziomie 20 tys miesiąc
  • Re: Arkusz jest pusty Autor: ~Vlad [89.70.82.*]
    ponoć warto K
    - NewConnect w modzie ( w kwietniu pobił 1 mld zł obrotu)
    - spółka perspektywiczna
    - układ prowzrstowy
    co sądzicie?

PS jestem tu nowy wyszedłem z gamingów i ktos mi podpowiedział tę spółkę
    to prawda ze obecnie wypożyczają za miesięczny abonament, ale mają też nieco ponad 100 urządzeń pracujących w gabinetach i rozliczanych za każde badanie, dotychczas robili ok 500 badań na miesiąc (dane z wywiadów za 1Q) więc wychodzi 5 badań za 1 urządzenie na miesiąc-- no jakby nie patrzeć to jest mega potencjał do zwiększenia tego wskaźnika, -- nawet gdyby robili 15 badań 1 urządzeniem na miesiąc (czyli 1 badanie co 2 dzień) to byłoby ok 1500 badań na miesiąc a to już coś versus ok 250 w analogicznym okresie ubiegłego roku
    no i plus przychody z abonamentów
    dzięki
    - zatem niska baza, z której łatwo wykazać wzrost i wynik
    - produkt innowacyjny, opatentowany

• Re: Arkusz jest pusty Autor: ~Smutnaprawda [31.0.40.*]
    Czyli twierdzisz że przychodnie to frajerzy którzy płaca za badanie a nie za urządzenie jak typowa Kowalska....????? Nie sądzę
    Teraz będzie widoczny skokowy wzrost badań urządzeń też trochę przybyło ale będzie znacząca poprawa ponieważ jest trudno o urządzenia.
  • Re: Arkusz jest pusty Autor: ~Wydmucha [31.0.123.*]
    Strzal jaki tu zobaczysz to w swoje kolano hahaha
    Spolka ma wartosc ksiegowa po 2019 r...3 grosze haha buhahaha buhahaha a ten bredzi o 18 zł
    Ja o 18zł na razie nie mówię ale Rzeczpospolita ocenia bardzo dobrze firmę powoli zobaczysz jak zacznie się zaintersowanie firmą to zobaczysz jak zacznie firma rosnąć poczekaj na raporty spokojnie. Ja co nie co coś się orientuję i zajełem pozycję. Każdy jest kowalem swego losu nie będę kupował potem na wyścigi wolę mieć piwko i piankę a potem może dewidente.
    JESZCZE jedno Panie kolego w przeciągu miesiąca przemieliło się 20% akcji wolnym obrocie. Czyli połowa dostępnych.
    ja tam lekko wszedłem, ponoć ma się dziać ..ale zobaczymy, kolega nie ma 100% skuteczności w typowaniu. Zajmuje sie tym jako profi, więc nie dyskutuje w 90% nam wychodzi. Wsadziłem drobną cz. tego co na gamingach ugrałem. Teraz ponoć NC w modzie i technologia ... a i przejęcia i takie tam, reszty się można domyślić
  • Re: Arkusz jest pusty Autor: ~Misiek [193.200.133.*]
    Te "przejęcia" brzmią intrygująco, coś masz konkretnego na myśli?
    to zacznie być zrozumiałem po wczytaniu sie - projekt jest b. źle napisany, ale po noweli dopną swoje... w krótkim czasie moga się dziać różne rzeczy na parkietach -;)
    https://www.rp.pl/Biznes/305049879-100-mln-zl-kary-za-brak-zgody-UOKiK.html
    sprawa dotyczy i rynku NC, ma wpływ nie tylko na inwestorów 'zamorskich'
    projekt mówi o zgodzie UOKiK >10%, co jest absurdem, więc ... zakładam, że podniosą pułap, a do tego czasu niektóre walory mogą zmienić po 10% ..kilkanaście % własności - tak dla pewności. Zainteresowani konsolidacją, specjaliści od M&A, mają cele namierzone, a w niektórych przypadkach i wstepne rozmowy, oszacowania
    Polecam zagadnienie do obserwacji !
  • Re: Arkusz jest pusty Autor: ~X1 [193.200.133.*]
    A są jakieś konkretne poszlaki że Nestmedic może być obiektem tego typu akcji?
    hmm - nie ma takiej .. wiedzy
    ale ponoć teraz jest tanio ..
    nie mam czucia na tej spółce, ale tak 'mówią na mieście' [- niska baza, z której łatwo pokazać przyrost, więc są perspektywy ]
[x]
NESTMEDIC 1,28% 0,79 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.