Wyłączone z użytku będą fontanny, place i kąciki zabaw, szatnie, przechowalnie ubrań i przedmiotów. Do tego w galeriach obowiązkowe będzie czyszczenie toalet przynajmniej 4 razy dziennie. Jednocześnie do toalet ma wchodzić mniej osób - liczba ubikacji ma być dzielona na pół i taki będzie właśnie limit.
Codziennie, ale już tylko dwa razy, mają być czyszczone drzwi, schody ruchome oraz inne elementy infrastruktury. Co godzinę za to mają być czyszczone klamki, poręcze i blaty.
Bardzo podobne zasady będą obowiązywać w sklepach meblowych i budowlanych. Tu również jest konieczne wprowadzenie limitu klientów, dostosowanie toalet i czyszczenie licznych przestrzeni.odkazanie przymiezalni po kazdym klijencie
I tak minimum przez następne dwa - trzy lata. Żadna porządna firma nie będzie oszczędzała na środkach do ochrony przed wirusami bo to może oznaczać paraliż tej firmy. Wystarczy, że np jakiś oddział banku zostanie wyłączony a dyrekcja natychmiast każe pozostałym oddziałom podnieść poziom ochrony antywirusowej. Na marginesie, wczoraj obserwowałem jak ludzie całymi wózkami wywożą alkohol na majowe święta. Polacy przestali się bać wirusa. Na efekty takiego podejścia zapewne poczekamy z 10-14 dni ale efekty same przyjdą. Moja żona pracująca na codzień w szpitalu w Warszawie stała blada jak ściana bo wie co ją może czekać w pracy za te 10 dni. Spółki koronawirusowe będą się miały dobrze i to jeszcze przez długi, długi czas.
"Zdecydowana większość epidemiologów i lekarze mówią, że takiej pandemii, która miałaby tylko jedną falę, jeszcze nie było. A więc będzie druga fala. Najpowszechniejszy jest pogląd, że latem nastąpi spowolnienie zakażeń - ze względu na pogodę i skuteczność dotychczasowej obrony - ale w okolicach października-listopada musimy się liczyć z drugą falą" - oświadczył Orban.
Zdaje się, że Mercator w I kwartale zarobił mniej więcej tyle co przez cały ubiegły rok. Jeśli PCC Exol będzie miał podobny wynik to i wzrosty procentowe kursu akcji powinny być podobne. Uważam, że są to dwie najlepsze spółki koronawirusowe bo ich produkty mają chrakter powszechny. To powinno oznaczać jakieś 10 zł za akcję. Trzeba czekać.
Dokładnie. Dopiero wyniki za I kwartał pokażą ile akcje PCC Exola są naprawdę dzisiaj warte. Pokażą całej giełdzie a nie tylko tym, którzy interesują się spółką. Za wręcz nieprawdopodobną tezę trzeba by uznać pogląd, że te wyniki nie poprawiły się znacząco w stosunku do roku ubiegłego. To wręcz niemożliwe ale ale skala tej poprawy pokaże nam dopiero prawdziwą wartość tych akcji.
Zastanawiam sie jaka bedzie zdrowa wartosc kursu. Tego nikt teraz nie jest w stanie ocenic. Ale mysle ze nie bedzie takiej ceny jak mercator. Dlatego ze tam jest malo akcji w porownaniu tutaj wiec I cena za akcje moze byc kilku dziesieciozlotowa. Wzrosty moga byc podobne. Ale ceny beda rozbierzne.
Warto sobie poprzegladac te wartosci. Kapitalizacje. Ilosci akcji. Zyski z raportow.
Sam jestem ciekaw jak to sie rozegra, teoretycznie wyniki powinny byc dobre co moze podniesc kurs a jednoczesnie dywidenda I zawirowania kursu wtedy gdy ten temat sie pojawia.
Nie zachwalam. Moje slowa powinny byc odebrane jako cos co bedzie ciekawe, sytuacja nie do przewidzenia. To bedzie trudne do rozegrania tak by wycisnac gabke do sucha. Pozdrawiam.
A co masz na mysli? Tak zauwazylem bo sledzilem daty dywident z poprzednich lat. To moze byc zwiazane z koronawirusem. Nie bede snul hipotez na ten temat.
Jak dla mnie kupili czas na dodatkowe zakupy, na naszej bananowej GPW. Jakby chcieli się wysypać to by zrobili walne wcześniej a potem dopiero kwartalne żeby ładnie urosło. Zreszta teraz wystarczy puścić jakiekolwiek info i od razu masz stado na kursie chętnych do kupienia. Ale to moje przypuszczenia
Przypomnę wam tylko że 21 maja będzie raport okresowy kwartalny za I kwartał 2020 r. - do tego czasu myślę że cena będzie powoli iść w kierunku 6 złotych
Jak dla mnie to trochę szkoda ze wszystko się nałożyło dzień po dniu...walne i wyniki...bo jak ma być dywidenda w okolicy 12-15 groszy i super wyniki to wszystko pójdzie na jedno konto... a mogło w odstępie czasu zyskać wiecej