niezłe jaja , w ofercie publicznej sprzedawane to było po 6 zł przy zysku rocznym 3 miliony , a teraz po 4,60 , a może wpadli na pomysł żeby zdjąć to z giełdy za grosze , trzeba iść na walne bo rodzinka Kuchno małych akcjonariuszy ma w ……… - nieładnie
Jak dla mnie kurs akcji spada bo wyniki za 2019 były istotnie słabsze od tych za 2018. Dodatkowo rok 2020 nie zapowiada się za dobrze, choć nakupili dużo nowych portfeli w 2019 co może procentować wzrostem zysków w kolejnych latach- to jest na plus. Poza tym akcjonariat nie jest specjalnie silny co też nie pomaga.
Ale z drugiej strony takie okazjonalne spadki kursu być może warto wykorzystać do zakupu tanich akcji. No i trzeba czekać na odbicie w gospodarce po wirusie. Z czasem jak sytuacja się unormuje kurs może zacząć rosnąć. Pytanie tylko z jakich poziomów.
A co do Kruka to jakoś nie zauważyłem żeby jakoś specjalnie urósł, za to widać spadek z 350 zł na 60 zł i dopiero odbitkę na jakieś 80 zł. Dodatkowo prezes Kruka sypie akcjami. Poza tym Vindexus wydaje się być duża tańszy od Kruka.
Spada na niezwykle niskich obrotach. Kurs jest obniżany zaledwie kilkoma akcjami, co nie nic wspólnego z wysoką wartością samej spółki i jej silnymi fundamentami, a tylko z niecierpliwością kilku małych graczy, którzy wycofują się stąd w nadziei ugrania czegoś gdzie indziej, co na ogół źle się dla takich kończy. Rośnie zapotrzebowanie na usługi windykacyjne, ponieważ kryzys i bieda dopiero przed nami, co ten kłamliwy rząd od dawna trzyma ukryciu. Nikt postronny nie ma dostępu do prawd, iwych danych statystycznych, zarówno medycznych, jak i ekonomicznych, co ułatwia PiSowi manipulowanie danymi i opinią publiczną...
Też mi się wydaje że dla firm windykacyjnych teraz jest dobry okres żeby pozyskiwać Portfele na których zarobia za kilka lat jak koniunktura będzie lepsza. Tylko na razie banki pewnie nie będą chciały sprzedawać bo dostaną dzisiaj bardzo słabe ceny i w tym może być problem.
I jak wynika z ich dotychczasowego doświadczenia oraz wypracowanych silnych podstaw i stabilnej sytuacji, siedzą tam sami nieudacznicy, którym zależy na położeniu i zarżnięciu tej znoszącej złote jaja kury. A jak wiadomo, złoto jest obecnie w bardzo wysokiej cenie, co wkrótce przełoży się też na wartość akcji spółki, których obecna wartość księgowa wynosi ponad 15 złotych za sztukę...