Taka jedna ciekawostka z raportu rocznego: Zobowiązania i rezerwy na zobowiązania aktualnie 47 718 rok wcześniej 75 483
Spółka zarobiła ponad 5 mln, do tego spłaciła 28 mln zobowiązań! To się staje maszynka do zarabiania. Zobaczcie o ile mniejsze będą same koszty obsługi długu.
jakie mogą być wyniki za parę dni. Zobaczmy: na 1 kwartał przypada zgodnie z umowami: 1. zakończenie realizacji umowy z 20.01.2019 na 142,95 mln, gdzie spółka jest liderem konsorcjum. 2. Zakończenie realizacji umowy z 26.4.2019 na 8,68 mln.
3. Być może zakończenie lub rozliczenie realizacji umowy z 24.4.2018 na 60 mln, bo była na 23 miesiące. Ale liczone od daty przekazania przez zlecającego pozwolenia na budowę, więc może to wpaść kwartał, w którym dodatkowo mamy do zamknięcia umowę z 22.7.2019 na 15,25 mln. Zatem conajmniej te 4 umowy w pierwszym półroczu są do rozliczenia. Jeśli się mylę to mnie poprawcie, ale wygląda na to, że będzie tutaj rekordowo pod kątem wyników!
Wygląda na to, że tak. Wszedłem za kilka K PLN, przyglądam się sytuacji i jestem nastawiony optymistycznie. Jak ruch się zrobi większy to wchodzę grubiej.
Ja na spółce jestem juz że tak powiem starym Oldboyem :) Jestem na spółce od ok 8 zł gdzie zaczynałem.W euforii wygrania EURO 2012 r bodajże 2007 lub 2008 r spółka na tą wiadomosc wyskoczyła w okolicę 130 zł.A pózniej to sam zjazd miałem az do ceny w okolicę 3,60 zł.Który z was przeżył takie wzloty i upadki :P Nadmieniam że od pierwszego zakupu nie sprzedałem ani jednej akcji mimo że były w okolicy 130 zł :) Straty wynagrodziły mi solidne dywidendy.Miedzy czasie jak był zjazd cosik tam zawsze do koszyka sobie dorzuciłem.Siedzę w spółce gdyz dobre płaciła dywidendy no i co najważniejsze w samym obrocie jest bardz,bardzo mało akcji z 2 000 000 z całości.Więc wiatrak mozna zrobic ze spólką nie zły :P
15 zł możliwe. Czy wyżej? Musiałoby być kilka pozytywnych rozstrzygnięć przetargów i szeroki rynek w tym pomóc. Na stronie PERN macie wykaz ogłaszanych przetargów. Jest tego sporo i spółka może na kolejne lata mieć równie bogaty portfel zamówień jak w 2019 i 2020.