• INFO. Autor: ~ludwik [37.248.157.*]
    nowe info wybór najkorzystniejszej oferty.
  • Re: INFO. Autor: ~Wierzyciel [188.146.103.*]
    To jak będzie kasa to muszę poinformować swojego komornika, że można coś odzyskać. Dobre info dla
    obligaturiuszy, którym zalegają kasę.
  • Re: INFO. Autor: ~posiadacz [80.244.90.*]
    szał na kursie akcji.
    widać ożywienie
  • Re: INFO. Autor: ~Pa [109.173.180.*]
    I co z tego wynika ? Policzcie :
    - 2,0 magazyn S7 Strzegowo-Pieńki
    - 2,1 magazyn S7 Nidzica – Napierki
    - 3,35 obwód drogowy (nie ma jeszcze umowy)
    to daje ok. 7,5mln brutto.
    Niech zrobi w tym roku 10mln netto. Przy nawet 30% (kosmos) zysku daje ok. 3,3mln teoretycznego „pieniążka w ręce”.
    Jak na razie to kontrakty podpisuje FKD Employees Sp. z o.o. a FKD ma długi. Skończy się tak, że powstanie nowa firma z czystym kontem a „głęboko wierzący” będą dalej pisać w necie.
  • Re: INFO. Autor: ~Posiadacz [80.244.90.*]
    Moze byc różnie. Jak na razie ktoś sie naciął na akcje i brał po 11 groszy bo ktoś wystawiał. Moze wiedział o ofercie, ale jedno jest pewne. Tego waloru tak na poważnie nie wiem jakie info by ruszyło w góre.
    Bardzo duże jest natimiast ryzyko spadku na pare groszy przy checi wyjscia wielu z resztek akcji, gdy nadejdzie negatywne info.
    Teraz w cenie jest niepewność i wiszące na spółce obligacje.
    Ale przy tym ryzyku i tak są za drogie akcje
    Co bedzie jak spółka usiądzie na amen? Szanse są olbrzymie.
    No to hejnał
  • Re: INFO. Autor: ~ja [78.11.207.*]
    Dnia 2020-04-29 o godz. 09:26 ~Wierzyciel napisał(a):
    > To jak będzie kasa to muszę poinformować swojego komornika, że można coś odzyskać. Dobre info dla
    > > obligaturiuszy, którym zalegają kasę.

Rozumiem, że komornik już działa w Twoim imieniu. Jeżeli znajdziesz chwilę by napisać dwa zdania w tym temacie, byłbym wdzięczny. Zamierzam w najbliższym czasie pójść tą drogą. Facet nie daje mi wyboru.
    Napiszę w kilku słowach jaki jest mój przypadek.
    Zdecydowałem się przejść z obligacji serii K na Z.
    23 kwietnia wypłacił część odsetek.
    W kolejnym mailu napisał, że resztę ureguluje na początku następnego tygodnia. Do dnia dzisiejszego nic nie wpłynęło :). Na kolejnego maila już nie odpowiedział.

Pozdrawiam.

• Re: INFO. Autor: ~obligatariuszka [83.28.61.*]
    Witam,
    jestem w podobnej sytuacji i też mam zamiar wkroczyć na drogę prawną. Chciałam się zapytać jak się mają sprawy i jak podpisana została przez Pana umowa?
    Dnia 2020-05-13 o godz. 16:24 ~obligatariuszka napisał(a):
    > Witam,
    > jestem w podobnej sytuacji i też mam zamiar wkroczyć na drogę prawną. Chciałam się zapytać jak się mają sprawy i jak podpisana została przez Pana umowa?

Umowa jest podpisana - została odesłana do mnie pocztą. Są to obligacje imienne. Mam numery tych obligacji. Pierwsze odsetki miały być po roku. Zostały wypłacone tylko częściowo. Jest to podstawa do żądania natychmiastowego wykupu. Trzeba się z tym trochę pomęczyć - niestety.
    Nie sądziłem, że do tego dojdzie i będę musiał się w to wgryzać. Dlatego jeszcze mało wiem :(.
  • Re: INFO. Autor: ~darek [83.28.61.*]
    Mi niestety umowa nigdy nie została odesłana i nie wiem co powinnam w tej sprawie zrobić
    Tak to bardzo przykry temat.
  • Re: INFO. Autor: ~ari [136.228.220.*]
    A mi z obligacji Z wypłacił odsetki w pełnej wysokości z poślizgiem 1 tygodnia.
  • Re: INFO. Autor: ~Posiadacz [78.77.217.*]
    Moi drodzy, wspaniała wiadomość!!!
    Otrzymałem odsetki w pełnej kwocie.
    Ja jako największy sceptyk cieszę sie niezmiernie!
    Byłoby cudownie gdyby każdy dostał
  • Re: INFO. Autor: ~Obligatariusz [37.248.179.*]
    Otrzymałem odsetki od serii Z !!!
    Po mailu z mojej strony do FKD w sprawie odsetek (otrzymałem nawet odpowiedź) postanowiłem zadzwonić i porozmawiać z Panem Prezesem.
    Firma jest faktycznie w ciężkiej sytuacji, sporo kasy leży w sądach (niepopłacone faktury za wykonane prace).
    Koniec końców 20 maja otrzymałem odsetki od serii Z.

• Re: INFO. Autor: ~Pa [109.173.180.*]
    "niepopłacone faktury za wykonane prace" - tzn. co ? GDDKiA nie płaci ? Generalny wykonawca nie płaci ? Pomyślcie trochę co w sądzie leży ... za które roboty ? Ktoś chyba nie umie liczyć....
  • Re: INFO. Autor: ~Podwykonawca [5.184.94.*]
    Niezapłacone faktury, znam temat bardzo dobrze.
    Robota zrobiona przez podwykonawcę, wykonawca nie chce płacić, a zamawiający domaga się jakiegoś "świstka", który może wystawić jedynie wykonawca nie chce dokumentu wystawić (bo to wbrew jego interesowi) i zostaje tylko sąd.

Osobiście bujałem się ponad rok pomiędzy GDDKiA, a wykonawcą drogi ekspresowej S5, bo brakowało daty, bo brakowało pieczątki, bo podpis nieczytelny, bo panu się nie należy, bo ...

Sądy no cóż to sprawa na lata, ale jaki podwykonawca to przetrwa, niestety takie mamy PZP.
    Mi niestety nie zapłacił, nawet z poślizgiem. Co więcej nie odpowiedział nawet na maila, w którym mógłby sprawę wyjaśnić. Wcześniej mu wierzyłem, teraz przestałem. Wydaje mi się, że te maile o odsetkach z poślizgiem są wyssane z palca, pisane przez niego lub przez kogoś na jego zlecenie. Nie rozumiem tylko, dlaczego wypłacił część odsetek, skoro chce nas (mnie) wykiwać. To spowodowało, że moje działanie nie jest jeszcze bardzo agresywne (próbuję zgadywać co naprawdę w trawie piszczy). Nie lubię rzucać inwektyw pod niczyim adresem, nie lubię nawet czytać tych zjadliwych postów pod adresem Zielińskiego, ale też nie zamierzam tracić własnej kasy bez walki.

• Re: INFO. Autor: ~pb [89.70.106.*]
    trzeba jeszcze poczekać kilka mc-y i dać sobie spokój z tym
    bo szkoda zdrowia na zamartwianie, na drogę sądową przyjdzie jeszcze czas
  • Re: INFO. Autor: ~Obligatariusz [31.60.151.*]
    Też pisałem kilka maili, które pozostawały bez odpowiedzi, dopiero rozmowa telefoniczna przyniosła skutek.
    Oczywiście stan firmy nie napawa optymizmem i nie bardzo wiem, jak wykupią moje obligacje. Jednak na tę chwilę wywiązali się ze zobowiązań.

Wrzucam screena z przelewu:

link

(trzeba w to kliknąć)

No ja uważam że w spółce zaczyna sie dziać coraz lepiej, może być ciekawie.
    Powodzonka
  • Re: INFO. Autor: ~ap [109.173.180.*]
    "ja uważam że w spółce zaczyna sie dziać coraz lepiej, może być ciekawie." - też się z tym w części zgadzam. a w szczególności ze stwierdzeniem ".... może być ciekawie.".
    Jak ma być "coraz lepiej" to tylko kupować, kupować, zysk pewien ....
    Płaci jedynie za odsetki (i to tylko tym co się odzywają) a gdzie reszta ?
    ~Posiadacz powalasz mnie soją zmiennością ocen i "hartem ducha".
    To walcz o swoje. Sytuacja spółki faktycznie nie wygląda zbyt kolorowo, ale widzę dla niej szanse na rynku. Oczywiście mówie tak ponieważ mam tu włożone trochę kasy, ale jeśli szerzej na to spojrzymy to trzeba sobie zadać pytanie dlaczego ją tu zainwestowałem?
    Spółka ma potencjał i albo strace swoją kase, albo spółka z najniższego pułapu wskoczy na normalne wyceny i zacznie przynosić zyski
    Masz rację dokupie trochę akcji, a co tam bitcona też brałem po 120 dolców jak jeszcze o nim za wiele nie słyszeli, a ryzyko było spore.
  • Re: INFO. Autor: ~bob [91.197.89.*]
    Ja niestety dostałem tylko 400 zł, a to tylko ok. 8% należnych mi odsetek serii Z i ...... zero odzewu
    NIESAMOWITE, dzisiaj o 15:42 nowe info o kontrakcie za 5,9m a wcześniej na 2 fix poszło 100k akcji. Musiał ktoś coś wiedzieć, bo dokładał do 15:00 zlecenia K - oczywiście nadziałem się na nie, bo chciałem trochę sprzedać, aby z tego syfu wyjść (ze stratą - nie napisze jaką, bo sam bym siebie zagryzł ze złości), a mam jeszcze obligi Z. Totalna padaka.
  • Re: INFO. Autor: ~Makler [89.64.73.*]
    Teraz będziesz gonił pociąg i brał powyżej 1 zł
    Nie, nie będę, chcę wyjść z tego syfu i tyle. Wszedłem bo to moja branża i spółka jako monopolista wydawała sie idealna, ale ją zgno...........
  • Re: INFO. Autor: ~Makler [89.64.73.*]
    Pierwszy przystanek 1pln potem jazda na 2pln
    OK, moje czekają na 1,17, jak pójdą do odrobię wszystkie straty, ale pozostaną jeszcze obligi
  • Re: INFO. Autor: ~Buffet [188.147.114.*]
    Sprzedasz po 2 zeta jeszcze w tym miesiącu
  • Re: INFO. Autor: ~Posiadacz [217.214.152.*]
    Bufet ale sie napaliłeś
[x]
FABRYKAKD 1,03% 0,05 2024-06-03 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.