• Ruch zamarł Autor: ~XCV [159.220.58.*]
    No, tego to się nie spodziewałem, jak kupowałem te akcje pół roku temu. Już wtedy było to niepłynne dziadostwo, ale teraz jest jeszcze gorzej. Nikt nie chce handlować!

Wprawdzie kupowałem po 5.20-5.30, więc cenę zakupu mam dobrą, poniżej wartości wewnętrznej, jednak na jakieś ruchy cenowe trzeba będzie tu dłużej poczekać. Na szczęście mam tylko 2000 akcji, więc ilość zablokowanej gotówki jest niewielka. To jedna z kilku moich pozycji typu "mała, mocno niedowartościowana, ale też niepłynna spółka", które z jednej strony uważam za dobre okazje inwestycyjne na dłuższy termin, a z drugiej nie kupuję za dużo ze względu na brak płynności i możliwość utopienia na dłużej cashu, który przydałby się na inne okazje.

No nic, zakopuję akcje i czekam dalej na kolejne raporty.

• Re: Ruch zamarł Autor: ~andrzej [62.141.221.*]
    link

poczytajcie o jednym z akcjonariuszy Eonetu, to zrozumiecie, czemu jest jak jest
    piotr chmielewski - to zwykły gangster i nie boję się używać takich słów, bo choć nie wiem ile prawomocnych wyroków już zapadło przeciwko temu osobnikowi i czy czasami nie siedzi on aktualnie w więzieniu, wiem że to zwykły łodziej.
    to jego obecność w akcjonariacie blokuje kurs. Piech i Batory nie zrobią nic, dopóki ten człowiek nie z niknie z akcjonariatu !
  • Re: Ruch zamarł Autor: ~XCV [159.220.58.*]
    Przecież on sprzedał już swoje akcje, tylko nie raczył poinformować w komunikacie na ESPI, przez co ciągle widnieje w akcjonariacie.

Od ponad roku akcjonariuszem jest SEKA SA, mają dokładnie tyle akcji, ile miał Chmielewski, oczywiste jest, że kupili od niego.
  • Re: Ruch zamarł Autor: ~Andrzej [62.141.221.*]
    W oficjalnym raporcie kwartalnym spółki widnieje ten człowiek w akcjonariacie. Nie może tak być, że nikt nic nie wie. Seka kupuje 10% a nikt tych 10% się nie pozbywa? Z tego co wiem Chmielewski siedzi w wiezieniu i ma gdzieś prawo, ale spółce powinno zależeć na wyjaśnieniu tej patologii.
  • Re: Ruch zamarł Autor: ~Qq [79.184.235.*]
    Chmielewsi sprzedał całość, tylko nie poinformował.
  • Re: Ruch zamarł Autor: ~archie [176.109.165.*]
    w ostatnim raporcie jest:
    Podmioty bezpośrednio lub pośrednio zależne od Pana Piotra Chmielewskiego, działające w porozumieniu 223.905 10,87%

czyli co? w raportach są kłamstwa?
  • Re: Ruch zamarł Autor: ~qq [46.229.144.*]
    Nie. Po prostu spółka nie ma oficjalnej informacji, bo Chmielewski po sprzedaży, nie dopełnił obowiązku i nie przesłał zawiadomienia. Spółka nie może publikowac danych w raporcie na podstawie domniemania, a nie mają innej informacji bo to są akcje na okaziciela zdematerializowane a nie akcje imienne, których rejestr musieliby prowadzić.
  • Re: Ruch zamarł Autor: ~archie [176.109.165.*]
    ok, ale nie uważasz że gdzieś tkwi problem ?
    kryminał chmielewski nie informuje spółki, nie dziwię mu się, w więzieniu ma inne zmartwienia, np, żeby w łaźni stać tyłem do ściany...
    ale system nie działa, w skrajnych przypadkach mogłoby dojść do sytuacji, że akcjonariusze widniejący w oficjalnych raportach mają ponad 100% akcji spółki
    coś nie gra

inne pytanie czy SEKA to nie jest czasem słup chmielewskiego ?
  • Re: Ruch zamarł Autor: ~Płynność [188.147.105.*]
    TKO 6 złotych, potencjalny obrót 500 akcji, widłowy nie puszcza na fixie, dlaczego?
[x]
EUVIC -15,83% 20,20 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.