Czy tylko ja widzę, że na zamknięciach dziennych wyrysowało się podwójne dno i to jeszcze na poziomie zniesienia 1/3 wzrostów? Czy nadinterpretowuję wykres 1M?
Pozdrawiam
Misiek
Dzięki za potwierdzenie.
No to jeśli wierzyć technice i formacja nie zostanie zanegowana, to jutro powinny wzrosnąć obroty na zielonym kolorze. A następnie... atak na nowe szczyty... Oby...
Pozdrawiam
Misiek
A czy przy tak marnych obrotach (z drugiej strony pozytyw jest taki, że nikt panicznie nie wyskakuje z papiera po 1,30zł) jest szansa na jakiekolwiek znaczące wybicie, czy też spodziewasz się ruchów ze strony spółki?
Niskie obroty na spadkach, ich zatrzymanie w okolicach 1/3 wzrostów i jeszcze do tego wydaje się podwójne dno, to mocne sygnały do pożądanego wybicia. Możemy dołożyć do tego autoskuteczność analizy technicznej, czyli dodatkowo stawią się tu technicy. A jeszcze wcześniej inni widzieli drugą falę, po ostatnich sesjach pewnie oscylatory schłodzone... Wszystko wskazuje na mocny ruch w górę, ale giełda, szczególnie polska, uczy pokory...
Pozdrawiam
Misiek
Dzięki Misiek, trochę zazdroszczę umiejętności czytania i rozumienia tych wszystkich sygnałów, wskaźników, figur etc. - choć właśnie tak jak pisałeś, nasza polska giełda bananowa raczej rządzi się swoimi prawami (natomiast mimo wszystko w/w umiejętności zapewne się przydają i pomagają w robieniu ruchów). Pozdrawiam również i trzymam kciuki za słuszność Twoich obserwacji ;)
Dzięki, ale moja "wiedza" jest jedynie powierzchowna, kilka formacji. Pamiętaj, że na forach nie znajdziesz ludzi, którzy zbili fortunę na giełdzie, chociaż wielu tak pisze. A na GPW to chyba ważniejsze niż cokolwiek innego jest umiejętność orientowania się kiedy spekulanci podgrzewają papier i kiedy zaczyna się dystrybucja... Niestety to bardziej hazard, na którym większość tu piszących straciła... Uważaj więc na samozwańczych proroków i powodzenia, szczególnie na VEN.
Pozdrawiam
Misiek
VEN to 3 pierwsze litery spółki. Skrót VTI jakiś nieintuicyjny. I jak pokazuje dzisiejsza sesja to widzisz do czego się cała moja analiza nadaje... Kurs poszedł swoją drogą.
Pozdrawiam
Misiek
Ktoś kiedyś pisał, że sternicy z Wrocławia zawsze są szczególnie uzdolnieni, vide Gant, Getback, Getin. A o tym jak fundy dają zarobić ulicy naucza długo i skutecznie czcigodny Menago z MCI.
Dnia 2020-04-23 o godz. 14:57 ~beka napisał(a): > Ktoś kiedyś pisał, że sternicy z Wrocławia zawsze są szczególnie uzdolnieni, vide Gant, Getback, Getin. > A o tym jak fundy dają zarobić ulicy naucza długo i skutecznie czcigodny Menago z MCI. > > Teraz należy dodać sobie 2+2.
Czyli co usiłujesz powiedzieć tym wpisem - że nie widzisz tutaj perspektyw?
@Misiek - gdyby te wszelkie analizy były nieomylne, to wszyscy po nauczeniu się kilku figur oraz zmiennych zależnych byliby milionerami ;)
Ciekawe tylko co dalej..
Dnia 2020-04-23 o godz. 15:12 start_gain napisał(a):
> Czyli co usiłujesz powiedzieć tym wpisem - że nie widzisz tutaj perspektyw?
Tu chwilę temu było ~0.6 gr., kto zrealizował zysk, jest zadowolony. Teraz mam wrażenie, że wszystko wisi na "biednej" Infermedice, a % będzie tam ubywać a nie przybywać.
Reszta inwestycji jest imho dyskusyjna, szczególnie brand.
Dnia 2020-04-23 o godz. 23:04 ~beka napisał(a): > Dnia 2020-04-23 o godz. 15:12 start_gain napisał(a): > > > Czyli co usiłujesz powiedzieć tym wpisem - że nie widzisz tutaj perspektyw? > > Tu chwilę temu było ~0.6 gr., kto zrealizował zysk, jest zadowolony. Teraz mam wrażenie, że wszystko wisi na "biednej" Infermedice, a % będzie tam ubywać a nie przybywać. > > Reszta inwestycji jest imho dyskusyjna, szczególnie brand. >
Zdaję sobie sprawę, że od 65gr do (przez moment) nawet 1,90zł to potężne wybicie (choć z drugiej strony ile osób wytrzymało do +190%?), ale w ostatnim czasie były kilka spółek, które w podobnym czasie poszybowały i 300% oraz nadal rosną / nie spadają.
Pisząc o Infermedice w sensie spadania masz na myśli, że VTI będą wyprzedawać swój pakiet? Wydaje mi się, że nie tak szybko - bo przecież tam chyba dopiero zaczyna się rozkręcać (a swoją drogą tak nie do końca rozumiem tematu z tym amerykańskim "odgałęzieniem" Infermedici i jak to się przełożyło na ilość posiadanych udziałów przez VTI).
Suma summarum Ty tutaj siedzisz, wychodzisz, czekasz - czy też z daleka obserwujesz na pusto? :)
Miras,
To niech dzisiaj wyrysują prawe ramię.
Beka,
Zdaje się jakaś instytucja brała VTI po 2 PLN, a chyba wiedzą więcej od nas...
Albo po prostu niech rośnie :)
Pozdrawiam
Misiek