Jak zwykle ,prawda leży po środku jedno jest pozytywne spółka zostanie przejęta i dla akcjonariuszy najważniejsze jestem ze będzie w końcu zarabiać na działalność operacyjnej ,stara ekipa czmychla z podkulonym ogonem.
A to Ty ten wujek co trochę mniej optymistycznie mówi i otwarcie. Powiedziałeś że prezesem będzie kobieta czyli coś niby wiesz. Mnie ciekawi jedno. Po co przejmować spółkę z problemami. Jedno rozumiem otwarta droga do wzięcia tanio spółkę giełdowa ale co to znowu za plus i ogólnie po co ? Co ona ma takiego że nie warto czegoś zrobić od 0 i nie musieć kupować żadnych akcji? A może gdzieś jest haczyk w tym co ta spółka ma w zasobach czy tez jest właścicielem czyli MIP albo inne pomysły np.skuter skuber i za tanie pieniądze kupić spółkę z tym co ma w środku? Jako dobry wujek cioci możesz powiedzieć.
Dnia 2020-04-17 o godz. 22:09 ~Ciocia napisał(a): > A to Ty ten wujek co trochę mniej optymistycznie mówi i otwarcie. Powiedziałeś że prezesem będzie kobieta czyli coś niby wiesz. Mnie ciekawi jedno. Po co przejmować spółkę z problemami. Jedno rozumiem otwarta droga do wzięcia tanio spółkę giełdowa ale co to znowu za plus i ogólnie po co ? Co ona ma takiego że nie warto czegoś zrobić od 0 i nie musieć kupować żadnych akcji? A może gdzieś jest haczyk w tym co ta spółka ma w zasobach czy tez jest właścicielem czyli MIP albo inne pomysły np.skuter skuber i za tanie pieniądze kupić spółkę z tym co ma w środku? Jako dobry wujek cioci możesz powiedzieć.
bo ta spółka ma jedno ciekawe aktywo: udzieloną pożyczkę na ponad milion, które po przejęciu nie trzeba będzie spłacać
Cociu nie mogę wykładać wszystkich kart na stół ,od decydowania spółka będzie Pani Prezes i inwestor z walizką.Sam to trafnie ująles ,spółka jest tania .Więcej informacjii nie sprzedaję .Będą komunikaty to powiem ci droga ciociu więcej .Nie gniewaj się na mnie twój trop jest w miarę poprawny z jedną niewiadomą.
Jestem ciekaw czy dojdzie do współpracy z Dell Technologies. JWA jeżeli się odrodzi i zacznie normalnie pracować ,to nas mile zaskoczy . Spółka niech przekaże z kim prowadzone rozmowy chyba że tajemnica handlowa zobowiązuje ich do milczenia.Ruch po stronie rady nadzorczej .Spółka tania jak barszcz
Trochę mi tu nie pasuje ta ukladanka. WUJKOW doliczyłem się chyba 3. Każdy mówi inaczej. Numery IP prawie identyczne więc idzie z jednej parafi choc w sumie jeden odstaje. Jeden mówi konkretnie, drugi co chwilę podaje jakaś firmę pseudo przejmująca a trzeci wogole powatpiewa. I podstawowe pytanie po co te firemke przejmować . Tylko sam fakt bycia na giełdzie? Rozumiem gdyby tam byl jakis zespol ludzi ale tam nikt nie pracuje. Kto ma wspolpracowac z tym Dellem? Sekretarka ? Kiepskie to jest.
Jeszcze jedno jeszcze wczoraj pisałeś że bankrut itd. A dziś po sesji już odziwo pozytywniej oceniasz spółkę. Przypadek ? Chyba celowe straszenie co ? Oj Ty lobuzie ciocia Ci tego nie daruje
We wtorek czeka nas niespodzianka na JWA.Mozecie jak chcecie obniżyć kurs w poniedziałek .Po rozmowach z przedstawicielem branży IT , zastanowię się nad inwestycją w spółkę.Ciocia dużo wie , wydaje mi się że jest bardzo blisko decydentów spółki JWA .Jej uwagi mają wiele wskazówek .Co do JWA powiem tyle ,że papier bedzie interesujący dla sprzedających i kupujących .
Dużo tu mieszania w glowach. Poszło 35% akcji przez 3 dni a wg Ciebie rozmowy dopiero się zaczynają? To kto to kupił? Czy jestem blisko ekipy decydentów? Nie bo nie wiem co to za ekipa? Pan KD? Bo przecież reszty nie ma. Powiem jestem od roku na tej spółce. Byłem bardziej ale się skrocilem pomagałem też nowym ludziom którzy wbrew temu co tu pisza chcieli dla spółki dobrze ale jak to zrobić jak poprzednie cwe.le wyprowadzili sporo kasy za co zresZtą spokojnie odpowiedzą moja w tym głowa. Mówimy o Pani Prezes B. Ta kropka niedługo przy nazwisku zostanie na dluze jeżeli chodzi o JWA co wiem to tyle co każdy kto tu trochę byl. Moje pytanie ponawiam. Co ma ta firemka czego nie mają inni? Po co to komu. Rozumiem IT. Ale to ktoś musi robić a kto to na tu robić jak tu nikt nie pracuje nie ma zespołu. O co kmn?
To są chwilowe zawirowania.A myślisz dlaczego KD.zwoluje walne ,on posiada sprawdzam ,stara ekipa też na swój cel że sprzedawała akcje ale to wszystko zostało zaplanowane przeszło z rączki do rączki do inwestora także dalej będą rządzić tylko z tylnego siedzenia.Tylko ten inwestor to już nie jest taki gang Olsena tylko na pograniczu Alcapone .Jak wiadomo pieniądze lubią ciszę musicie się boksować między sobą.
To jeśli tu jest ktoś czy tez ma być w postaci KD który de facto pozwalał na walki które robiła ta pseudo .....to niech to skoczy nawet na złotówkę to koło dup... mi to lata i nie zainwestuje 1 akcji bo to złodz.... i oszus.... Jeżeli to ma być to nowe otwarcie i super inwestor który działa posilkujac się kimkolwiek że starej ekipy z panią B na czele to moja wiarygodność jest 0 . Wczoraj wujek mówiłeś o przejęciu i zmiazdzeniu starej grandy.
We wtorek się rozstrzygnie czy do gry wejdzie ten trzeci w którym pokładam największe nadzieje.Myslisz że łatwo jest posprzątac ten bajzel ,dezinformacja w spółce się zrobiła stracili trochę akcji .Jeśli ten trzeci od Pani prezes wejdzie to posprząta wszystko ,oni też się bronią i nie chcą ponieść odpowiedzialności za swoje wydatki a Prezes to kumata babka?
To nie logiczne. Sorry. Poszło 35 % akcji a teraz dopiero będzie się rozstrzygać. To chyba złoto gdzieś ukryte tam jest jak taka walka jest tylko gzie jak nawet stałej siedziby niemal bo przeprowadzki są. Grubymi nićmi tu wszytko jest szyte. I sam zasugerowałes stara ekipę a to już groteska i sygnał spierdalm....a Pani B bedzie sobie zarządzać pionowymi pretami przed sobą
Grubymi masz rację , spółka na potencjał tylko że inwestor musi być dobry menadżerem a nie przyspawanym dup...do stołka tutaj spółka ma zarabiać a nie być krowa dojną ,jeśli będą chcieli zrobić emisję dla siebie po 10 gr to trzeba omijać bo to chachment się zrobi.Sytuacja jest patowa .Żeby był porządny akcjonariat trzeba dać zarobić mniejszościowym a nie dymac na prawo i na lewo . Chłopaki od Patrol badają grunt,choć nie wiem cY to dobre dla spółki .
Powtarzam jeszcze raz że jeszcze wczoraj była mowa o oczyszczeniu ze starych starych i jazda od 0 na porządnej nowej randze a tu wszystko w łeb. Jak coś chcecie robić że starymi to .....konie kraść. Umieją dadzą rade. Chyba mały zwrot w akcji się zrobił .
Masz rację jak ktoś długo śpi to trudno. Kto rano wstaje temu Pan BóG daje dlatego ja nie zdążyłem ale ...cos tam poszperalem i... Czy ta Twoja Pani Prezes nie ma przypadkiem dwuczlonowego nazwiska wymawaijac je jest z muzyką związane? Hehehe ?
Oj co wy tacy ciekawi jesteście,na wszystko przyjdzie czas .Do wtoreczku. Nie wiem po ile będzie spółka ale was zaskoczy i mnie może także jak będzie wisieć na widłach.