• W końcu jakieś pozytywne info Autor: ~spek [5.173.248.*]
    otwarcie hoteli i innych miejsc noclegowych z ograniczeniami

Żeby tak jeszcze Ci z GPW zrozumieli i przypomnieli sobie o pda, bo ewidentnie nie wykazują jakiegokolwiek wyczucia niszcząc w tym samym rynek.
    I tak jest to ostatnia moja spòlka na GPW. Obiecałem to sobie widząc to co tutaj jest idealne.
    Myślę, że każdy kto ma trochę doświadczenia giełdowego widzi. Nie będę wszystkiego pokazywał, bo musiałbym się posunąć do insynuacji.
  • Re: W końcu jakieś pozytywne info Autor: ~Waldek [5.173.73.*]
    Tak psioczysz na tą Gieldę, ale oni tu są najmniej winni. Mają sztywne procedury, wszystko jest tam opisane. Prawdopodobnie jest tak, że nie trafił tam po prostu żaden wniosek od spółki o dopuszczenie pda do obrotu. Tu poszukaj, bedzie wniosek i rejestracja w kdpw to pda będą 'niezwłocznie' notowane,
    Po prostu pewnie jest tak, że to spółce nie zależy na tym, a nie giełdzie.
    Ale oskarżać jest bardzo łatwo.
  • Re: W końcu jakieś pozytywne info Autor: ~Lol [109.173.138.*]
    PDA nie będzie notowane tak jak PP a wynika to z rodzaju emisji jaką przeprowadził EFEKT. Zastanawiam się czy w ogóle te akcje będą notowane na WGPW?
  • Re: W końcu jakieś pozytywne info Autor: ~spek [194.150.197.*]
    Mielibyśmy do czynienia z oszustwem obliczonym na kupno starych akcji poprzez straszenie ciężarem pda. (w takim wypadku KNF musiałby sprawdzić kto kupował po odcięciu pp)
    Z uchwały Nwza jasno wynika, że zarząd został zobligowany do wprowadzenia pda.
    Tym samym ta uchwała też wprowadzałaby w błąd.
    Już sam fakt tego, że pojawia się tyle sprzecznych obrazòw pokazuje, że trzeba jak najszybciej wprowadzić pda lub wydać komunikat z czego wynika opòźnienie.
  • Re: W końcu jakieś pozytywne info Autor: ~Waldek [83.24.81.*]
    Widzę, że szybko nie poznamy wyników za 2019...
  • Re: W końcu jakieś pozytywne info Autor: ~spek [194.150.197.*]
    To nie jest obecnie najważniejsze ( historia). Istotniejsze są infa o luzowaniu zakazòw.
    1. Targowiska i bazarki otwierają od 25 kwietnia- to w kontekście Rybitw.
    2. Hotele w drugiej turze a więc pewnie za maks 2 tygodnie (być może tuż po majòwce, albo na majòwkę)
    I to są impulsy wzrostowe choć do wyròwnania aktywòw musiałoby wzrosnąć kilkukrotnie.

Turystyka lokalna coraz bardziej rzeczywistym obrazem na ten rok.
  • Re: W końcu jakieś pozytywne info Autor: ~Ali [217.96.206.*]
    Spek Rybitwy cały czas były otwarte jestem z Krakowa to wiem
  • Re: W końcu jakieś pozytywne info Autor: ~Wiem [37.248.209.*]
    Super ze Rybitwy było otwarte, ale dramatem Efektu są Hotele, które maja 57 mln długi który trzeba spłacać, a biznes stoi i generuje koszty odsetki od kredytów, pensje, męska itp.
    Będzie wtopa na wynikach z hoteli. I to duuuuuuuuuuża.
  • Re: W końcu jakieś pozytywne info Autor: ~Wacław [31.0.21.*]
    I pod to te spore wzrosty od kilku sesji ?
  • Re: W końcu jakieś pozytywne info Autor: ~Ansver [91.206.154.*]
    Wtopa nie kupować mina.
  • Re: W końcu jakieś pozytywne info Autor: ~spek [5.173.248.*]
    Obecnie doszło do takiej anomalii, że za pięniadze efektu 12 mln. Cfi może wykupić wszystkie akcje w wolnym obrocie tym samym Rybitwy, biurowiec i dwa hotele będą mieli w gratisów no ale takie coś jest możliwe tylko na gpw
  • Re: W końcu jakieś pozytywne info Autor: ~Wacław [31.0.23.*]
    Patrzę, obserwuję, nie wiem o co tu chodzi. Ktoś skupuje wszystko jak leci i nie ma ochoty oddawać mimo już sporego odbicia ?
  • Re: W końcu jakieś pozytywne info Autor: ~Lol [150.254.157.*]
    Jak skupuje to powinno być info o przekroczonych progach. Ja się pytam kto sprzedaje za bezcen?
  • Re: W końcu jakieś pozytywne info Autor: ~spek [5.173.171.*]
    Szanowny Panie,

Do chwili obecnej spółka EFEKT S.A. nie podjęła działań, które umożliwiałyby notowanie praw do nowych akcji na GPW.

W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji prosimy o kontakt ze Spółką.

Z poważaniem,

Marzena Konowrocka
    Ekspert
    Zespół Obsługi Emitentów i AD / Dział Emitentów
  • Re: W końcu jakieś pozytywne info Autor: ~spek [5.173.171.*]
    Nie do pomyślenia! Zarząd powinien wyjaśnić z czego wynika opòźnienie.
  • Re: W końcu jakieś pozytywne info Autor: ~logik [37.30.50.*]
    spółka ma możliwość ale nie musi wnioskować o dopuszczenie PDA tym bardziej jeżeli szybko zarejestrują emisje bo dopuszczenie PDA trwa podobnie jak dopuszczenie akcji i dlatego zapewne z uwagi na pandemie nie złożyli
  • Re: W końcu jakieś pozytywne info Autor: ~Waldek [79.184.110.*]
    Trzeba dowiedzieć się, czy spółka złożyła do KRSu wniosek o zarejestrowanie nowych akcji. Terminy biegną... Na chwilę obecną emisja serii EE nie jest zarejestrowana.
[x]
EFEKT 0,00% 5,05 2025-10-24 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.