• ciekawe Autor: ~aaa [89.64.60.*]
    kto odbierał. Umówione transakcje a nie wysypywanie PKC ulicy, ktoś skupi pod 4,99 albo zaraz będzie info
  • Re: ciekawe Autor: ~Pawel [37.30.1.*]
    A może musial zejsc bo jest to związane z NE

SOFTBLUE SA (3/2020) Zawarcie umowy o wzajemnym zachowaniu poufności (MNDA)
    18:58 06/03/2020
    Profil:SOFTBLUE
    Raport bieżący 3/2020
    Postawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.
    Zarząd Spółki Softblue S.A. z siedzibą w Bydgoszczy (dalej: "Emitent") informuje, że w dniu 05.03.2020 zawarł umowę o wzajemnym zachowaniu poufności (MNDA) z niderlandzką (holenderską) spółką specjalizującą się w dostarczaniu branżowych rozwiązań informatycznych przeznaczonych dla wyspecjalizowanych odbiorców (dalej: "Kontrahent"). Kontrahent jest największym dostawcą tego typu rozwiązań w krajach Beneluksu oraz jednym z większych w Europie. Kontrahent wchodzi w skład grupy kapitałowej podmiotu notowanego na kanadyjskiej giełdzie, którego przychody przekraczają 2,5 mld USD.
    Kontrahent analizuje europejskie rynki w poszukiwaniu możliwości długoterminowej współpracy inwestycyjnej i przygląda się m.in. dostawcom oprogramowania branżowego w Polsce i tym samym zainteresował się Emitentem, który świadczy rozwiązania IT dla sektora publicznego, będącego w kręgu zainteresowań Kontrahenta.
    W skład Kontrahenta wchodzi ponad 80 niezależnie zarządzanych europejskich przedsiębiorstw informatycznych, którym Kontrahent zapewnia doradztwo strategiczne celem ułatwienia im osiągnięcia pozycji lidera w swojej branży.
    Celem zawartej umowy jest przedstawienie Kontrahentowi bieżącej działalności Emitenta, jego sytuacji finansowej, planów i strategii rozwoju, co w konsekwencji może doprowadzić do inwestycji Kontrahenta w Emitenta która może przybrać formę strategicznego zaangażowania w Emitenta. Umowa MNDA ma pozwolić stronom rozpoczęcie rozmów/negocjacji w celu przeprowadzenia Inwestycji oraz zabezpieczyć informacje poufne, które będą wzajemnie przekazywane pomiędzy stronami przed ich nieuprawnionym wykorzystaniem lub ujawnieniem. W przypadku realizacji Inwestycji, Kontrahent również w stosunku do Emitenta będzie podejmował działania mające na celu umożliwienie mu osiągnięcia pozycji lidera w swojej branży. Emitent wskazuje, że strategiczne zaangażowanie nie przewiduje podwyższenia kapitału zakładowego (emisji nowych akcji).
    Zgodnie z zawartą umową MNDA, Emitent zobowiązał się do nieujawniania nazwy (firmy) Kontrahenta oraz jego danych.
  • Re: ciekawe Autor: ~rrr [31.11.130.*]
    ubrali was jak zwykle :D
  • Re: ciekawe Autor: ~src [5.184.204.*]
    A ty papiera nie masz? Ja mam 30gr średnią i spokojnie sobie jutro będę obserwował a Ty musisz straszyć by dokupić
  • Re: ciekawe Autor: ~rrr [31.11.130.*]
    haha kazdy ma tu srednia 30 gr xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ja mam 20 gr
  • Re: ciekawe Autor: ~src [5.184.204.*]
    Tylko zauważ jak ja tu długo siedzę. Brałem udział w emisji po 70gr więc miałem akcje jeszcze wcześniej. Najtaniej brałem po 20gr. Nie musisz mi wierzyć . Mam to gdzieś. Ale serio śpię spokojnie jeśli chodzi o ten papier bo mam spory plus a podstawy by rosło są. Czas pokaże.
  • Re: ciekawe Autor: ~scr [89.65.13.*]
    taki ekspert i brał po 70 gr ? hahaha i ten spory plus piekna obłuda, jesteś szczęśliwy, źe taka osoba ze spółki wysypała tyle akcji w rynek ? ładnie to odbieraliście po infach :) miały być złotówki, a tu wam osoby ze spółki sypią ciepłe akcyjki prosto w buzie :) nawet po takich cenach sprzedawał na rynku, od kiedy takie ilości sprzedaje się pkc eksperci ? karmił was pomalutku, a wy dalej w zachwycie ?:) ładny kabaret, ale src zawsze śpi spokojnie, zawsze jest do przodu, zawsze jest najmądrzejszy, przynajmniej mogę się z ciebie pośmiać i odrazu dzień lepszy :)
  • Re: ciekawe Autor: ~qaz [89.35.145.*]
    tu bez nich jest bezruch
    a oni chcą wmówić że ubrali drobnicę w jeden dzień wysypując prawie 900 tysi akcji
    tyle to by musieli drobnicę w miesiąc ubierać, a i to przy dobrych wiatrach
[x]
SOFTBLUE 2,77% 0,26 2026-04-13 16:32:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.