Tyle "suchych liczb" z Suchego Lasu ;) Warto jednak poczytać osobiście cały raport - jak już się odejdzie od świątecznego stołu. A że na spacerki nie bardzo można wychodzić...więc jest okazja.
Ja całe święta (od dziś aż do wtorku) przez "coronavirus" spędzę czynnie zawodowo, ale wydrukowany raport zabieram jako lekturę w chwilach wolnych.
Aleś Romano dodał do pieca tym Atremem... Będzie co poczytać w powiązaniu do tych licznych informacji o podpisanych kontraktach, potencjalnych zyskach itd. Trzeba zerknąć gdzie wygenerowano stratę tak wielkich rozmiarów.
Gotowkowo drugie polrocze duzo lepsze od pierwszego mimo restrukturyzacji. Nie wydaje mi sie, zeby Atrem przejadl kase. Wystarczy porownac przeplywy z pierwszego i drugiego polrocza.
Pierwsze półrocze dla ATR może być krytyczne. Przy takim wyniku za 2019 i aktualnej sytuacji na rynku wynik za 1/2 2020 może być podobny ale za pół roku.
W ogole robi sie krytycznie. Na spotkaniu andrzejkowym zapowiadano dosc glosno, ze Q4 na Atremie bedzie na ZIELONO. Jakos tego nie widac - wieksza strata netto niz w Q3. Pytanie dlaczego i po co byla ta deklaracja? Smuci mnie ten fakt.
To dobre pytanie ale do Zarządu i RN. Teraz warto się z tej deklaracji wytłumaczyć. Tylko kiedy? Na webinarowym WZA?
Szczerze mówiąc ja synergii między ATR i GKI nie widzę.