• A jednak spolka badziewie Autor: ~NuBi [31.11.130.*]
    Trzeba uciekac.... Ja juz ucieklem,...nie bde napycham kieszeni wladzom co sobie dodruk robia gdy tylko akcje urosly..NARA NIE ZA MOJE PIENIADZE
  • Re: A jednak spolka badziewie Autor: ~Początkujący [5.173.249.*]
    Ludzie z firmy dostali trochę akcji jako wynagrodzenie, część niestety sprzedała, żeby mieć na wielkanocnego zajączka, podaż się zwiększyła, popytu nie było, bo spekula się przeniosła na medyczne dlatego kurs w dół. W przyszłym tygodniu wreszcie jakieś info z mediów i wyniki oglądalności dla branży Vod za marzec, wyniki będą dobre, więc powinno się zacząć dziać.
  • Re: A jednak spolka badziewie Autor: ~milo [83.22.238.*]
    Dnia 2020-04-09 o godz. 20:03 ~Początkujący napisał(a):
    > Ludzie z firmy dostali trochę akcji jako wynagrodzenie, część niestety sprzedała, żeby mieć na wielkanocnego zajączka, podaż się zwiększyła, popytu nie było, bo spekula się przeniosła na medyczne dlatego kurs w dół. W przyszłym tygodniu wreszcie jakieś info z mediów i wyniki oglądalności dla branży Vod za marzec, wyniki będą dobre, więc powinno się zacząć dziać.

A ja Ci kolejny raz napiszę, że wyniki oglądalności nic nie znaczą. Szczególnie te za marzec :) znowu "zapominasz" o 14 dniowym darmowy okresie. Przez takie pisanie będzie tylko większe "ała" po raporcie za pierwszy kwartał
  • Re: A jednak spolka badziewie Autor: ~Początkujący [5.173.248.*]
    Milo że zależy Ci na spadkach, bo chcesz odkupić za 15zl to już wiem, bo napisałeś. Ale czemu wszystkich Polaków masz za dziadów, którzy wezmą nową kartę z banku, obdzwonią nawet całą rodzinę, żeby wpisać nowy nr karty i mieć darmowy 2tygodniowy okres Premium? Bierzesz w ogóle pod uwagę, że istnieją tacy ludzie, których stać, żeby zapłacić te 19,99pln? :)
  • Re: A jednak spolka badziewie Autor: ~milo [212.244.117.*]
    Dnia 2020-04-10 o godz. 10:03 ~Początkujący napisał(a):
    > Milo że zależy Ci na spadkach, bo chcesz odkupić za 15zl to już wiem, bo napisałeś. Ale czemu wszystkich Polaków masz za dziadów, którzy wezmą nową kartę z banku, obdzwonią nawet całą rodzinę, żeby wpisać nowy nr karty i mieć darmowy 2tygodniowy okres Premium? Bierzesz w ogóle pod uwagę, że istnieją tacy ludzie, których stać, żeby zapłacić te 19,99pln? :)

Czemu na moje konkretne, oparte na faktach, ekonomiczne argumenty ciągle odpowiadasz tylko tym, że naganiam na spadki. Brak argumentów+ hurraoptymizm to jest właśnie naganianie na wzrosty i nieetyczna próba ubierania mniej doświadczonych.

Jeżeli ktoś chciałby zweryfikować kto naganiania poniżej link do mojej dyskusji z Początkujący, gdzie podawałem serie konkretnych argumentów, których nie będę powtarzał. Zachęcam do prześledzenia wątku:
    https://www.bankier.pl/forum/temat_kiedy-to-sypanie-sie-skonczy-tutaj,36203367.html 

PS. Biorę pod uwagę, że są ludzie, których stać. Sam płacę od roku za HBO, które jest droższe i dużo bardziej wartościowe. Pytanie tylko za co tam płacić? Za Kapitana Kabure, którego w jeden wieczór można obejrzeć, czy dwu-trzy letnie filmy?
    Milo a co powiedzieć o Tobie? Piszesz, że chcesz odkupić akcje za 10-15 zł i wszędzie piszesz ze zyski za 1kwartal, będą niższe niż się oczekuje, że cena akcji nie odzwierciedla wartosci spółki, że nie warto subskrybować CDA, bo HboGo, które masz jest dużo lepsze i w końcu że ci którzy mają Premium CDA to dlatego, że korzystają z darmowego okresu próbnego. Ciekaw jestem czy zobaczę Cię tu jeszcze po 8maja jak spółka poda wyniki za 1kwartal 2020 :)
  • Re: A jednak spolka badziewie Autor: ~milo [83.22.238.*]
    Dnia 2020-04-11 o godz. 11:30 ~Początkujący napisał(a):
    > Milo a co powiedzieć o Tobie? Piszesz, że chcesz odkupić akcje za 10-15 zł i wszędzie piszesz ze zyski za 1kwartal, będą niższe niż się oczekuje, że cena akcji nie odzwierciedla wartosci spółki, że nie warto subskrybować CDA, bo HboGo, które masz jest dużo lepsze i w końcu że ci którzy mają Premium CDA to dlatego, że korzystają z darmowego okresu próbnego. Ciekaw jestem czy zobaczę Cię tu jeszcze po 8maja jak spółka poda wyniki za 1kwartal 2020 :)

Ehhh znowu prostować Twoje manipulację...jest różnica między tym "że chcę kupić po 15", a tym co pisałem. Uważam, że taki kurs będzie do wakacji i wtedy będzie atrakcyjny i faktycznie, jeżeli będę miał wtedy wolne środki możliwe, że kupię akcje, ale nie jest to jakiś mój wielki inwetycyjny cel.

Wyniki za pierwszy kwartał będą niższe niż oczekiwano. Kurs w szczycie wystrzelił 230%, a nawet, jeżeli CDA zarobi na kryzysie to nie w pierwszym, a dopiero drugim kwartale.

"że nie warto subskrybować CDA, bo HboGo, "- pisałem, że CDA niejest konkurencyjne na tle reszty rynku pod względem contentu

" że ci którzy mają Premium CDA to dlatego, że korzystają z darmowego okresu próbnego"- pisałem, że w raporcie za pierwszy kwartał nie zobaczycie wielkich wpływów spowodowanych koronawirusem,bo większość nawet, jeżeli będzie płacić to dopiero od kwietni, czyli drugiego kwartału,. Pisałem również, że nie ma powodu się jarać samą liczbą ludzi online i informacjami o liczbie subskrybcji bo subskybcje to nie pieniądze- ludzie mogą nie przedłużyć darmowego okresu, albo założyć kolejne darmowe konto

Masakra tyle w Twoich postach, manipulacji i fałszowania przekazu, że mam wrażenie jakby z reporterem TVP dyskutował....mam nadzieje, że inni czytający, (zwłaszcza mniej doświadczenie) widząć jak zakłamujesz rzeczywistość nie będą traktowali poważnie tego co piszesz.
    Ja to samo mogę napisać o tobie. Ty w ogóle nie bierzesz pod uwagę wzrostu ilości subskrybentów, kasy z reklam i co za tym idzie wyższej wartości spółki. Opierasz się na starych wskaźnikach dla których wartość spółki wynosiła 15zl za akcję. Nie chce mi się już dyskutować, wiesz swoje, a raczej chcesz żeby uwierzyć w "twoją prawdę" żebyś mógł skupić akcje po cenie sprzed epidemii. Pogadamy po 8maja, o ile jeszcze się tutaj pojawisz.
  • Re: A jednak spolka badziewie Autor: ~ynwestoryzgpw [46.151.78.*]
    Zarzucasz komuś pisanie bzdur, a sam nie jesteś lepszy. Przede wszystkim przyjmujesz idiotyczne założenie, że wszyscy założą sobie drugie konto albo będą inaczej kombinować, żeby nie przedłużyć subskrypcji i nie płacić. Nie wszyscy są takimi Januszami (inaczej CDA - i nie tylko ono - już dawno by poszło z torbami), zresztą tacy podobnie będą próbowali robić na HBO czy Netflixie. A to czy CDA jest konkurencyjna to kwestia gustu, zależy kto czego szuka.
    A to porównanie do TVP: Żenada, od razu widać jaki elektorat.
  • Re: A jednak spolka badziewie Autor: ~milo [31.60.19.*]
    Ok przyjmuje według Ciebie idiotyczne założenie, a co z resztą argumentów, bo nie tylko na tym się opieram? Pisałem również, że mogą po prostu bez kombinowania nie chcieć przedłużyć subskrybcji, pisalem rowniez, że nawet jak będą płacić to w większości od drugiego kwartału (i był to bezpośredni argument do wiecznego wypisywania Początkującego jaki to raport za Q1 będzie podobno ma być wspaniały). I na koniec pisałem też, że giełda dyskontuje przyszłość, a wzrost kursu już był znaczny, a raport, który według mnie nie będzie w stanie ich udźwignąć będzie paliwem do spadków, a nie wzrostów. Następnie skończy się epidemia i po prostu minie moda na spółkę i w takim scenariuszu spodziewam się, że do wakacji, kurs wróci do tego sprzed wzrostów. Do tego na giełdzie grają emocje. Inwestorzy popadają że skrajności w skrajność przez co kurs może się zatrzymać na 10 zł. Takie są moje przewidywania, ale oparte jedynie na kilku faktach i prostych old schoolowych zasadach :)
[x]
CDA 0,41% 17,95 2025-10-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.