> petermay powiedział co wiedział ..ha ha
> metoda memoriałowa w księgowości dotyczy książki przychodów i rozchodów i polega na tym że każdy zakup jest kosztem , zaś jeśli sprzedaż jest wyższa niż zakupy to wychodzi podatek, wystarczy więc kupować więcej niż się sprzedaje i nie ma podatku przez rok aż do remannetu .
Niestety, ale to jest bardziej skomplikowane, niż napisałeś.
linklink Briju i IT ma pełną księgowość i nie ma tej metody gdyż dotyczy ona zwykle zakładów fryzjerskich lub lodziarni , ale wiedza petermaya mnie nie dziwi
Niestety, nie.
Cytat:
"Metodę memoriałową stosują:
- podatnicy podatku dochodowego od osób prawnych (np. spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, spółki akcyjne, spółki w organizacji, a więc podmioty, które prowadzą ewidencję księgową w formie ksiąg rachunkowych zgodnie z przepisami ustawy o rachunkowości,
- podatnicy podatku dochodowego od osób fizycznych, jeśli prowadzą księgi rachunkowe,
- podatnicy podatku dochodowego od osób fizycznych prowadzący podatkową księgę przychodów i rozchodów, jeżeli wybrali taką metodę rozliczania kosztów w czasie. Podatnicy ci muszą jednak spełnić dodatkowy warunek, polegający na tym, że stale, w każdym roku podatkowym będą prowadzić księgi w sposób umożliwiający wyodrębnienie kosztów uzyskania przychodów odnoszących się tylko do tego roku podatkowego."
Źródło:
linkTeraz - do której grupy należy Briju/ITM?
Petermay ostanio aktywny był w roku 2017 na Briju i bardzo profesjonalnie przekonywał do swych racji na plus BRIJU od jego opinii kurs Briju spradł o 97%
Możesz wskazać w którym konkretnie wpisie/wpisach stałem się adwokatem w/w spółki?
Od czasu do czasu coś napiszę na innych spółkach także. Sprawdź.
Zatem, których spółek jeszcze jestem adwokatem? Przytocz moje wpisy.
A permier dzisiaj wyrażnie mówił , firmy mające siedziby na Cyprze nie dostaną żadnych dopłat , ale petermay ...szkoda słów , nie czytajcie tego oszołoma
Premier mówi wiele rzeczy, ale trzeba się
zapoznać ze szczegółami by ocenić czy to, co mówi Premier (czy jakikolwiek przedstawiciel rządu) ma sens.
A co do oszołoma - większość wpisów na tym forum i innych zawiera tego typu obraźliwe wpisy. Zawsze tak bez sensu oceniasz ludzi? I co to wnosi do ogółu dyskusji?