Pomóżcie, już nie wiem co robić! Wczoraj kupiłem Medcamp po 7zł i na to wydałem 70 tys zł!!! Całe oszczędności moje i żony. Żona nie wie. Cieszyłem się że kupiłem tanio, bo było też po 7,5zł, więc w sumie 5 tys zł oszczędzone! No i wczoraj miałem 70 tys zł , a dziś z tego mam tylko 50-60 tys zł (widzę takie wahania). Co robić? Poradzcie bo wy jesteście doświadczeni a ja w sumie nowy na giełdzie, naczytałem się że ta spółka będzie rosła i utopiłem kasę! Pomóżcie.
Brzmi lepiej niz. Kochanie jestem debilem kupilem akcje minal 1 dzien i juz nie wiem co robic.
A tak powaznie to Adam chce wejsc na rynek za 70k ale cena za wysoka i czeka az ktos zbije bo spanikuje po przeczytaniu jego posta.
Good try my friend.
Dnia 2020-04-07 o godz. 13:37 ~dorzeczny napisał(a): > Gdybyś studiował trochę ekonomii to byś wiedział, żeby inwestować tyle, żeby nie było żal stracić, a nie całe oszczędności
Zrobił bardzo rozsądnie. Sprzedaj teraz ze stratą..., i poczekaj na odkupienie po 3,50... masz zarobek na całą resztę Twojego życia, a jeśli nie wyjdzie Ci ten numer, to żona ten proces znacznie przyśpieszy.. Pozdrawiam
Ja myślę że straszą motłoch. Jak dziś nawet spadnie to jutro czy w czwartek powinieneś zarobić.
W najgorszy wypadku za kilka miesięcy. Ta spółka nie tylko nad szczepionka pracuje. Lokalizacja ognisk choroby będzie b. Ważna jak najgorsze minie
Nie panikuj wczoraj wszedł inwestor nie potok by stracić ci co kupowali mieli farta bo nikt nie przewidział pandemii rok temu obecny kurs jest realnym punktem odniesienia i tyle będzie rosło tylko poczekaj
Przeczekaj. Nie ma podstaw ani informacyjnych ani fundamentalnych by tak spadła mocno. Dziś jest zwykłą korekta lub jak kto woli co bystrzejsi podpuścili co nielicznych a ci się wyprzedali. Ogólnie spółka w ostatnich dniach weszła w konsorcjum z holdingiem, który od lat zajmuje sie komercjalizacją róznych badań. To świadczy o powadze i wiarygodności Medu. Spadki i wzrosty są tutaj codziennością. Nie panikuj, trzymaj. Wkrótce jak wieszczą inni tutaj stali bywalcy nowe dobre infa na bazie których spółka ruszy do góry. Być może nawet już dziś.
Jestem na giełdzie od kilkunastu miesięcy, z bardzo niewielkim kapitałem bo dopiero się uczę, ale powiem Ci jedno kolego - nie ma się co martwić na zapas. Jeśli te pieniądze nie są Ci "jutro" potrzebne to poczekaj a powinno odbić.
Natomiast na przyszłość taka rada - nie pakuj całego kapitału w jedną spółkę. To jest Giełda i czasem jedno info wystarczy i jesteś bez oszczędności , albo jesteś milionerem, ale lokowanie wszystkiego na jedną kartę to spore ryzyko.
Podziel kapitał na 3 lub 4 części i zainwestuj w przemyślany sposób, jeśli na jednej spółce stracisz to na innej zarobisz.
I pamiętaj, że "zysk" podobnie jak "strata" jest dopiero gdy akcje sprzedasz, a póki je masz to wszystko jest "teoretyczne".
Pozdrawiam i trzymam kciuki. Będzie dobrze, a jak kurs na czerwono to zawsze nerwy dają o sobie znać.
Nie ma co płakać, jednak myślę że ten post to fejk, a jeśli nie to zainwestowałeś 70 koła we własna edukacje a takie inwestycje zawsze przynosza najlepsze zyski. Jest wiele opcji ale ja na twoim miejscu bym poczekal na odbicie sprzedal i zapomnial o giełdzie
Lepiej oddaj teraz bo za parę dni zostanie Ci już 20k. Ta firma nic nie produkuje, z czego ma mieć zyski? Ktoś ma w niej udziały, ona gdzieś ma udziały, powiązania tak niejasne że może spaść do grosza a i to będzie za duża wycena.
Jeśli to co piszesz jest prawdą, to brak mi słów... mam 330tys i tylko 40tys!!! wrzuciłem na GPW i tylko 100 akcji tej spekuły sobie kupiłem. I najpierw 270 zarobiłem by dziś 135 stracić. Co trzeba mieć we łbie by całą kasę w coś tak niepewnego ładować???????????????????????
nie ma nad czym płakać. poczekaj, a z czasem odrobi. nie wlaz co chwile na maklera i nie patrz. chcesz odrobic ustaw take profit na tyle ile dales i kiedys sie samo sprzeda
No ale pomyśl. Skoro w pewnym czasie szło dobrze i udało się Tobie sporo zarobić to jest perspektywa, że się powtórzy. Przecież giełda to też cykliczność zarówno wzrostów jak i spadków.
Za tym ,że będzie dobrze świadczy wolumen dzisiejszej sprzedaży. To zaledwie 9 000 000 akcji. W poprzdnich dniach było to po 30 000 000. Sprzedali tylko nieliczni. Reszta zgodnie z prawidłowościami działania trzyma i czeka. Za kilka dni odwrót. Epidemia trwa a po odwołaniu będą działania prewencyjne trwające lata w kraju jak i za zranicą. Tutaj liczy się obecny potencjał spółki i cierpliwość.
Ciężko powiedzieć jak będzie w kolejnych dniach. Ja obstawiam że bańka pękła i może do czwartku mocno spaść. Na twoim miejscu bym to sprzedał. Zakładam że odzyskasz kasę żony jak mieliście pół na pół oszczędności Oddaj jej kasę która jest jej żeby ciebie nie korciło. I zrozum że na takich bańkach trzeba meć doświadczenie. Grasz za wszystko kolejny błąd - bo to już jest hazard. Jak się ma rodzinę to się gra za 10% swoich i tylko swoich oszczędności, a jak masz zadatki na hazardzistę to lepiej daj sobie spokój z giełdą.
Dnia 2020-04-07 o godz. 15:36 ~doradca napisał(a): > Ciężko powiedzieć jak będzie w kolejnych dniach. > Ja obstawiam że bańka pękła i może do czwartku mocno spaść. > Na twoim miejscu bym to sprzedał. > Zakładam że odzyskasz kasę żony jak mieliście pół na pół oszczędności > Oddaj jej kasę która jest jej żeby ciebie nie korciło. > I zrozum że na takich bańkach trzeba meć doświadczenie. > Grasz za wszystko kolejny błąd - bo to już jest hazard. > Jak się ma rodzinę to się gra za 10% swoich i tylko swoich oszczędności, a jak masz zadatki na hazardzistę to lepiej daj sobie spokój z giełdą. >
Bardzo się ucieszyłem, że mnie posłuchałeś i sprzedałeś o godz 13,42..., po 5,80 zł. Poczekaj jeszcze chwilę..., albo już bierz i już dziś możesz wyjść na swoje z zyskiem... Pozdrawiam
Dnia 2020-04-07 o godz. 15:43 ~Bykuś napisał(a): > Dnia 2020-04-07 o godz. 15:36 ~doradca napisał(a): > > Ciężko powiedzieć jak będzie w kolejnych dniach. > > Ja obstawiam że bańka pękła i może do czwartku mocno spaść. > > Na twoim miejscu bym to sprzedał. > > Zakładam że odzyskasz kasę żony jak mieliście pół na pół oszczędności > > Oddaj jej kasę która jest jej żeby ciebie nie korciło. > > I zrozum że na takich bańkach trzeba meć doświadczenie. > > Grasz za wszystko kolejny błąd - bo to już jest hazard. > > Jak się ma rodzinę to się gra za 10% swoich i tylko swoich oszczędności, a jak masz zadatki na hazardzistę to lepiej daj sobie spokój z giełdą. > > > > Bardzo się ucieszyłem, że mnie posłuchałeś i sprzedałeś o godz 13,42..., po 5,80 zł. Poczekaj jeszcze chwilę..., albo już bierz i już dziś możesz wyjść na swoje z zyskiem... Pozdrawiam
Sprzedałem po 6,05 i nikogo nie słuchałem, Nie wchodzę ponownie za duze ryzyko. Takie balony szybko rosną i szybko spadają.
Dnia 2020-04-07 o godz. 15:43 ~Bykuś napisał(a): > Dnia 2020-04-07 o godz. 15:36 ~doradca napisał(a): > > Ciężko powiedzieć jak będzie w kolejnych dniach. > > Ja obstawiam że bańka pękła i może do czwartku mocno spaść. > > Na twoim miejscu bym to sprzedał. > > Zakładam że odzyskasz kasę żony jak mieliście pół na pół oszczędności > > Oddaj jej kasę która jest jej żeby ciebie nie korciło. > > I zrozum że na takich bańkach trzeba meć doświadczenie. > > Grasz za wszystko kolejny błąd - bo to już jest hazard. > > Jak się ma rodzinę to się gra za 10% swoich i tylko swoich oszczędności, a jak masz zadatki na hazardzistę to lepiej daj sobie spokój z giełdą. > > > > Bardzo się ucieszyłem, że mnie posłuchałeś i sprzedałeś o godz 13,42..., po 5,80 zł. Poczekaj jeszcze chwilę..., albo już bierz i już dziś możesz wyjść na swoje z zyskiem... Pozdrawiam
są lepsze okazje niż to, to już się skończyło, dalsze granie tutaj to czysty hazard.
Adam Adam. Tak mi się o tobie przypomniało. Wytrzymałeś presję? Czy przeszedłeś zawał? Jeśli to wszystko Ci się udało przetrwać to właśnie będziesz miał z czego się radować. Mam wielką ale to WIELKĄ nadzieję że nie pozbyłeś się papieru Pozdrawiam