• Witam na pokładzie! Autor: ~oldboy [94.172.189.*]
    bardzo perspektywiczny walor!
  • Re: Witam na pokładzie! Autor: ~oldboy [94.172.189.*]
    w tym tygodniu zmiana kodu na 1
  • Re: Witam na pokładzie! Autor: zubrzyk100 [88.156.138.*]
    Witam :-) Dobrze, że większość kojarzy tą spółke tylko z IT a nie widzi inny sektorów! Ja w sumie też do tej pory kojarzyłem ją tylko z IT! Zmiana kodu na 1PLN jak najbardziej mi pasuje!
    pewnie jest nas więcej...

Teraz SBE to niezwykle ciekawa spółka innowacyjna, z dużą ekspozycją na nowe technologie, w tym medycynę.

Spokojnie, do celu.
  • Re: Witam na pokładzie! Autor: ~Paweł [37.30.24.*]
    tez witam!
    i chciałbym dopytać jako nowy. Jaki był historyczny kurs na tej spółce? Czy to 6 zł? I dlaczego jest taka zdołowana?
    W debiucie spółka szybowała w okolicach 6 PLN. Jednak to było 31.12.2015...

Małe firmy muszą odnaleźć swoje miejsce. Trudniej jest też takim, które inwestują w swój rozwój, kroczą drogą innowacji. SBE w 2020 będzie zbierać owoce swojej dotychczasowej strategii.
  • Re: Witam na pokładzie! Autor: ~macgregor [37.47.10.*]
    Wlasnie przed chwila w tvn w faktach mowili o dronach, ze kazdy moze zglosic drony do walki z koronawirus. Wiec na samej tylko koronahossie kurs moze skoczyc do 1zl i to jeszcze w tym tygodniu (wszelkiej masci spolki zwiazane z medycyna ostatnio poszly do gory po 500 procent). Biorac pod uwage wczesniejsze komunikaty softblue to i tu moze byc wzrost rzedu 5-10 razy.
    wystarczy spojrzeć na portfolio SBE aby nabrać przekonania, że 2020 dla tej spółki będzie kluczowy, a akcjonariusze zadowoleni.
  • Re: Witam na pokładzie! Autor: ~321 [5.173.180.*]
    perspektywiczna to prawda tylko żeby akcje rosły bo tutaj to dziwne rzeczy z kursem się dzieją, ale dzisiaj ok.
    nie bądźcie tacy niecierpliwi, ten tydzień jest ługi...
  • Re: Witam na pokładzie! Autor: ~Olaf [31.0.47.*]
    Bo to wielki tydzień jest
  • Re: Witam na pokładzie! Autor: ~mini24 [31.178.135.*]
    ja uważam, że dziś to i tak niewiele sie stało to plus 25, a to dlatego że raptem 800 tyś akcji sie przemieliło. w wolnym obrocie jest raptem nieco ponad 12 mln akcji, więc te 800 tyś wygląda blado. poki co po piątku i dzisiejszej sesji to tą spółka jeszcze nikt wielki sie nie zainteresował. dziś pewnie wielu ludzi googluje hasła "softblue" i czyta wiadomości na temat spółki. Pewnie jak przeczyta to sie dziwi że spółka jest warta kilkanaście milionów złotych, a robi drony:) Generalnie spółka ma w kasie tyle kasy niemal ile jest warta. ponadto jest spółka wysokich technologii, innowacji, co daje ogromny potencjal. i co najważniejsze moim zdaniem, spółka nie mówi że zacznie kiedyś budować drony, a już to robi. te drony są naprawde wysoko zaawansowane technologicznie, ponadto inne projekty spółki. Sa to projkekty na które spólka dostaje grube miliony dofinansowania. współpracuje z biznesem, ministerstwami, państwem. wejdzcie sobie na stronę spółki i zobaczcie kto był czy jest klientem spółki. zatem podsumowując dzisiejsze poziomy są niczym, tak jak i obroty. ja czekam na obroty zdecydowanie powyżej miliona, dwóch milionów akcji. to będzie oznaczało że ludzie zaczynają w to wchodzić na prawdę w miare poważnymi środkami. ps. aha, jeszcze ten inwestor z Holandii, o tym też wygooglują :)
    Olfa, słusznie!

Mini, masz całkowitą rację, radary szybko namierzają SBE, obroty będą rosły z sesji na sesję. Na tej spółce przyszłość zaczyna się dziś....
  • Re: Witam na pokładzie! Autor: ~rrr [31.11.130.*]
    calowita masz racje popieram ! xDDDDDD
    Ja dziś sprzedałem Biomeda i postanowiłem nieco przebudowac portfel na nieco dłuzszy okre czasowy.
    Na dłuszy czas zostaje z Wami :-)
    A poza tym co Waszym zdaniem zasluguje jeszcze na uwage?
    Mysle o INC, Cormay, ale tylko spekulacjnie, Hemp niestety odjechal
    Jak wygladaj wasze porfele?
    Creepjar oraz bloober.
    Creepjar jutro ma debiut nowej wersji hitowej gry. A bloober ostatnio nie za mocno wzrósł A też na jesień szykuje premierę gry w którą zainwestował już kilkadziwsiat mln
    Czyli typy inwestorskiego pozdrowienia :p

A OML?
    kto nie ma SCP, nie wie, gdzie jest przyszłość.

BLO bardzo dobry wybór, będzie mega wybicie.

SBE zmierza tam gdzie SCP.
    Nie znam tego. Trzymam się tych o których napisałem przede wszystkim z uwagi na fundamenty
  • Re: Witam na pokładzie! Autor: ~321 [5.173.180.*]
    Novavis, Glcosmed, Bras, Mercator, Telemedpl, Vivid i Softblue oczywiście
  • Re: Witam na pokładzie! Autor: ~beka [178.175.132.*]
    Dnia 2020-04-06 o godz. 21:00 ~Paweł napisał(a):
    > A poza tym co Waszym zdaniem zasługuje jeszcze na uwage?

Carbon Studio.
    W Q2 Premiera Dark Times (II cześć The wizards).

The Wizards (I część) przekroczyła 100k sprzedanych egzemplarzy i ma metacritics 80%

• Re: Witam na pokładzie! Autor: solonykarmel [94.172.189.*]
    Witam i ja. Będzie nam tu dobrze wszystkim. Spółka ma rewelacyjne perspektywy, jest innowacyjna i odpowiada na potrzeby rynku szczególnie w dzisiejszym świecie, który boleśnie odczuł potrzebę przyspieszonego wdrażania rozwiązań adaptujacych istniejące technologie w praktycznym zastosowaniu. Przymuszeni okolicznościami, musimy się dostosować do życia w zdalnej codzienności, dla której spółka ma szereg gotowych rozwiązań a głęboko wierzę, że nie jednym jeszcze nas zaskoczy.
    karmelek wysmażył cudny pościk....
  • Re: Witam na pokładzie! Autor: ~rHplus [78.8.7.*]
    zamelduj to psychiatrze...tu nie ten poziom
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.172.189.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
SOFTBLUE 0,38% 0,26 2026-04-28 14:05:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać