Witam :-) Dobrze, że większość kojarzy tą spółke tylko z IT a nie widzi inny sektorów! Ja w sumie też do tej pory kojarzyłem ją tylko z IT! Zmiana kodu na 1PLN jak najbardziej mi pasuje!
W debiucie spółka szybowała w okolicach 6 PLN. Jednak to było 31.12.2015...
Małe firmy muszą odnaleźć swoje miejsce. Trudniej jest też takim, które inwestują w swój rozwój, kroczą drogą innowacji. SBE w 2020 będzie zbierać owoce swojej dotychczasowej strategii.
Wlasnie przed chwila w tvn w faktach mowili o dronach, ze kazdy moze zglosic drony do walki z koronawirus. Wiec na samej tylko koronahossie kurs moze skoczyc do 1zl i to jeszcze w tym tygodniu (wszelkiej masci spolki zwiazane z medycyna ostatnio poszly do gory po 500 procent). Biorac pod uwage wczesniejsze komunikaty softblue to i tu moze byc wzrost rzedu 5-10 razy.
ja uważam, że dziś to i tak niewiele sie stało to plus 25, a to dlatego że raptem 800 tyś akcji sie przemieliło. w wolnym obrocie jest raptem nieco ponad 12 mln akcji, więc te 800 tyś wygląda blado. poki co po piątku i dzisiejszej sesji to tą spółka jeszcze nikt wielki sie nie zainteresował. dziś pewnie wielu ludzi googluje hasła "softblue" i czyta wiadomości na temat spółki. Pewnie jak przeczyta to sie dziwi że spółka jest warta kilkanaście milionów złotych, a robi drony:) Generalnie spółka ma w kasie tyle kasy niemal ile jest warta. ponadto jest spółka wysokich technologii, innowacji, co daje ogromny potencjal. i co najważniejsze moim zdaniem, spółka nie mówi że zacznie kiedyś budować drony, a już to robi. te drony są naprawde wysoko zaawansowane technologicznie, ponadto inne projekty spółki. Sa to projkekty na które spólka dostaje grube miliony dofinansowania. współpracuje z biznesem, ministerstwami, państwem. wejdzcie sobie na stronę spółki i zobaczcie kto był czy jest klientem spółki. zatem podsumowując dzisiejsze poziomy są niczym, tak jak i obroty. ja czekam na obroty zdecydowanie powyżej miliona, dwóch milionów akcji. to będzie oznaczało że ludzie zaczynają w to wchodzić na prawdę w miare poważnymi środkami. ps. aha, jeszcze ten inwestor z Holandii, o tym też wygooglują :)
Ja dziś sprzedałem Biomeda i postanowiłem nieco przebudowac portfel na nieco dłuzszy okre czasowy. Na dłuszy czas zostaje z Wami :-) A poza tym co Waszym zdaniem zasluguje jeszcze na uwage? Mysle o INC, Cormay, ale tylko spekulacjnie, Hemp niestety odjechal Jak wygladaj wasze porfele?
Creepjar oraz bloober. Creepjar jutro ma debiut nowej wersji hitowej gry. A bloober ostatnio nie za mocno wzrósł A też na jesień szykuje premierę gry w którą zainwestował już kilkadziwsiat mln
Witam i ja. Będzie nam tu dobrze wszystkim. Spółka ma rewelacyjne perspektywy, jest innowacyjna i odpowiada na potrzeby rynku szczególnie w dzisiejszym świecie, który boleśnie odczuł potrzebę przyspieszonego wdrażania rozwiązań adaptujacych istniejące technologie w praktycznym zastosowaniu. Przymuszeni okolicznościami, musimy się dostosować do życia w zdalnej codzienności, dla której spółka ma szereg gotowych rozwiązań a głęboko wierzę, że nie jednym jeszcze nas zaskoczy.