• czy możliwe wezwanie? Autor: ~Edek_z_krainy_kredek [5.184.38.*]
    Znawców spółki pytam: czy możliwe jest tu wezwanie? Bo chyba ku temu idzie...
  • Re: czy możliwe wezwanie? Autor: ~Mike [5.172.236.*]
    Jestem tutaj bardzo długo, i pomimo kryzysu nie sprzedałem. Ba! Nawet dokupiłem, i Decora to nie jedyna spółka w której jest Pan Włodzimierz a jednocześnie jest w moim portfelu. Więc odpowiadam, moim zdaniem wezwania nie będzie, a jak będzie, to nie przy tej cenie, chociaż uważam że 15 złotych to wartość godziwa, która może wahać się w przedziale 11-20. Wszytko poniżej 11, to moim zdaniem niedowartościowanie, a powyżej 20 przewartościowanie. Fundy raz się postawiły i zażądały ceny 22 za akcje, gdyby taka cena była na stole, to z całym szacunkiem, i tak wolałbym być dalej na pokładzie.

• Re: czy możliwe wezwanie? Autor: ~edek_z_krainy_kredek [37.47.10.*]
    Ja też tu od 2007 roku jestem ale z przerwami, wiem że to dobra spółka więc co jakiś czas wracam jak nie da się zarobić na energetyce. Już troszkę zebrałem teraz tych od tych panikarzy ale patrząc po free float to mi się widzi bliskie wezwanie lub emisja. RN zbiera co popadnie, Fundy nie oddają, Pewnie się dogadają na wyższe niż minimum 22zł. A co z mami kolego? Tak się podpytuję bo lubię skonfrontować z kimś co jest na bieżąco. Troszkę nam miesza ten virus, ale takiej spółki, która informuję o wpływach negatywnych na bieżąco to też nie widziałem na GPW. Chcą zebrać wszystko z free float ? Bo tam już luźnego dużo nie ma.
  • Re: czy możliwe wezwanie? Autor: mykkamyk [217.28.164.*]
    A kto wg. Ciebie miałby wzywać?
  • Re: czy możliwe wezwanie? Autor: ~edek_z_krainy_kredek [37.47.4.*]
    Prezes z RN i pracownikami. Nie wiem czy to będzie dobry czas giełdy i notowań. A koszty są.
  • Re: czy możliwe wezwanie? Autor: mykkamyk [217.28.164.*]
    Nie znam co prawda sytuacji finansowej pana Lesińskiego, ale nawet jeśli siedzi na dziesiątkach milionów wolnej gotówki, to nie wiem, czy miałby ochotę przeznaczyć ją właśnie na wezwanie...
    Z dotychczasowych doświadczeń wynika, że najczęściej regularnie dokupuje akcje na rynku, w niedużych ilościach, bardzo powoli zwiększając stan swojego posiadania.
    Stopniowe zwiększenie relatywnego udziału zapewni mu też skup akcji własnych w połączeniu z umożeniem.

Ja bym się bardzo zdziwił, gdyby doszło do wezwania...
  • Re: czy możliwe wezwanie? Autor: ~Wwz [83.137.6.*]
    Może być po wypłacie dywidendy , Niedawno pan Włodzimierz kupił od prezesa 10k . z rynku ściągnoć taką ilość obecnie to kurs poszedł by minimum +10%.
[x]
DECORA -0,29% 69,40 2025-11-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.