• dwa dni - 26,5 mln do kasy TSG Autor: ~oldboy [94.172.189.*]
    ładny przyrost i będą ładne marże na tych kontraktach, to widać chociażby po wartości zabezpieczeń.

A drugie tyle na dniach.

Obserwowałem dziś końcówkę sesji i widać było wyraźnie, że jakaś ekipa grała na mocny spadek kursu. Lecz w finale zabrakło im pary. Ich akcje zostały wykupione. Byłem w walce. Przypuszczam, że to dresik i jego gazo kolektyw...

Nie sądzę, aby znów tego próbowali. Dziś było widać, że zaczęli szanować akcje. Ich nagonka na forum nie przyniosła efektu. I teraz scenariusze są dwa: finansista dresik... i gazo kolektyw odbudują swój portfel akcji poprzez zakupy na najbliższych sesjach. ALe oczywiście, gazo kolektyw może się zawziąć i kupować z prawej a następnie wrzucać na lewo z wora do wora spuszczając w ten sposób kurs, ale uważam to za mniej prawdopodobne, bo do tego trzeba mieć kasę i plan. A jak będą spuszczać, to zostaną obrani z akcji...

A finansista dresik, równolegle wielki specjalista od Baltic Pipe (kto tam buduje w końcu te przepompownie?..), chwali już kurs 4... Czyli pax christiana, teraz będzie ryczał, że spółka rozwojowa...

Czekają nas dni większych obrotów i wyższych kursów. Nadciągają kolejne kontrakty. I creme de la creme: BP.

• Re: dwa dni - 26,5 mln do kasy TSG Autor: ~Misio [89.76.121.*]
    Jutro kupię 50k,a co tam, USA kiepsko więc po 4 kupię :)
  • Re: dwa dni - 26,5 mln do kasy TSG Autor: ~oldboy [94.172.189.*]
    są wartości, których ty akurat nie kupisz...
  • Re: dwa dni - 26,5 mln do kasy TSG Autor: ~misio [89.76.121.*]
    50k nie kupie po 4 zł??? rozumię ze tyle mi nie sprzedadzą? jutro 25 k mozna kupić
    albo poczekam jeszcze chwle, bo w usa nieciekawiei beda u nas jeszcze czerone sesje i soczyste
    dobre podstawowe wskaźniki giełdowe

cwk: 0,64
    cz: 12.9

Po wynikach za 2Q2020 - cz spadnie o więcej niż połowę.

Jest optymalnie dla long term.
    podzielam

link

Oldboy; widzę ze masz sporą rzeszę pomocników:), tutaj i gdzie indziej również
    ooo pokazał się członek gazo kolektywu... jeszcze mistrz suspensu, finansista z Odolanowa...

ile pluszak jest w plecy na sypaniu akcjami w tym tygodniu?..
    a tu Cię zadziwię jestem kilka % do przodu kupuję sprzedaję plw i tsg

takze kasa uwolniona i jutro pewnie zakupię albo plw albo tsg a zwale po dzisejszych usa
    czyli dresik sypał a ty zarabiałeś?..
    oczywiscie to ,,nic,, w porównaniu z Twoimi inwestycjami chociazby na biomasie, ale ja jestem zadowolony gorzej z gazu i mls
    mls to tragedia
    oldboy ja mam tesgs i mls tak jak Ci pisalem, nie sa to duze inwestycje ale zadowolony na razie nie jestem i pewnie lepiej nie bedzie widzac co sie w usa dzieje
    widac ze na razie infa ida w piach, niestety
    idą w piach, bo gazo kolektyw zagrał na spadki...

ale podaniu wykonawstwa w BP w tydzień będzie 100% i co wtedy?..
    Co Ty gadasz jaki gazokolektyw
    To Ty masz społem i słabo idzie
    Przecież Dre, Dres pisali ze siedzą z tym co mają ja też
    Sypie kto inny może od Ciebie ktoś? Jakiś kret :)
    sypałeś i pyszczyłeś na forum... nie wyszło... musisz przełknąć gorycz porażki...

rozumiem, że gazokolektyw w rozsypce...
    Jutro będzie okazja kupić poniżej 4
    Gazokolektyw to jest twój wynysl
    Za to społem działa :)
  • Re: dwa dni - 26,5 mln do kasy TSG Autor: ~leszcz [157.25.70.*]
    oldi wielki szacun za to co robisz na forum i że tak wierzysz w spółkę

ja na ten moment 100% gotówka
    i nie chcę nikogo naciągać i sugerować na kupno czy sprzedaż Tesgas

wg mnie idzie bardzo mocna następna fala spadkowa na wszystkich rynkach akcji
    także za 2-3 tygodnie rynki będą szukać jakiegoś dna - może być czasem mocno czerwono

będę obserwował Tesgas i inne spółki które mam upatrzone
    jestem leszczem jak mój nick ale myślę że znajdziemy się na minimach z marca przynajmniej

pozdrawiam mocarzy z tytanowymi jajami szacun dla was

Dzięki leszczyk. A to swoje przekonanie o nadchodzącej fali spadkowej to opierasz na wierze w ludowe przekonania techniczne czy też sam oznaczasz fale?..

Pytam, bo za te 2-3 tygodnie EU i USA powinny zacząć odnosić pierwsze duże sukcesy w walce z pandemią, co korzystnie wpłynie na gospodarki i wyzwoli mocny impuls wzrostowy na giełdach.

Jakoś nie wydaje mi się, żeby wykres brał to pod uwagę...
  • Re: dwa dni - 26,5 mln do kasy TSG Autor: ~leszcz [89.161.107.*]
    nie jestem żadnym guru tylko obserwuję co się dzieje dookoła na świecie

stagnacja gospodarek świata - w 2 tygodnie 10mln Amerykanów na zasiłek
    chcą o połowę zmniejszyć wydobycie ropy - to też świadczy co się dzieje na świecie

do opanowania pandemii daleka droga jeszcze - minimum 2-3 miesiące - co w tym czasie z gospodarkami i wyłączonymi sektorami
    USA - jak dobrze półjdzie to jeszcze odległa sprawa zanim osiągną szczyt zachorowań
    Wielka Brytania - 8 000 robionych testów dziennie i ponad 4000 nowych zachorowań (dla porównania u nas 4500 testów 250 zachorowań) - oni nie są w stanie nawet określić ile mają chorych a gdzie jeszcze ich wyłapać żeby nie zarażali innych i wyleczyć
    Szwecja , Francja, Turcja , Brazylia, Rosja , Filipiny , Indie itd tam będzie się działo jeszcze

Widać co się dzieje teraz po dobrych infach na spółkach - podbitka i realizacja zysków i powrót
    Informacje negatywne z gospodarek światowych będą pogłebiać ten stan - a będzie ich w najbliższych tygodniach wiele

Wpływ dodruku pieniądza tylko na trochę spowodował odreagowanie to już jest w cenach
    Dalej to tylko osuwanie się rynków pod wpływem tego co dzieje dię dookoła a to wyznaczy nam następną falę w dół

pytałeś - odpowiedziałem na bazie docierających informacji ogólnie dostępnych
    w żaden sposób te moje przemyślenia dotyczące rynków globalnych nie muszą wpływać na to kto i po ile będzie sprzedawał i kupował akcje spółki Tesgas

pozdrawiam akcjonariuszy i do usłyszenia

pisz testament, buahahahahahahahahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
  • Re: dwa dni - 26,5 mln do kasy TSG Autor: ~Gosciu [5.184.123.*]
    Oldboy, chyba jesteś kilkaset tysięcy w plecy na giełdzie, bo zmieniłeś oblicze... Pozdrawiam.
    Jest, nie jest ja się nie dziwię oldboyowi.
    Bo faktycznie Infa idą a na flagowej spółce pewnie portfela oldboy a tu kicha, ja też jestem zaskoczony.
    A poza tym pamiętam jak oldboy negował że będzie recesja, a okazuje się że idzie recesja, a prezes w liście już się tłumaczył jak PKB z 5 a 4 poleciało.
    Trzeba być cierpliwym
    Też jestem zaskoczony słaba postawa tesgas
[x]
TESGAS 2,01% 2,03 2026-01-05 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.