ładny przyrost i będą ładne marże na tych kontraktach, to widać chociażby po wartości zabezpieczeń.
A drugie tyle na dniach.
Obserwowałem dziś końcówkę sesji i widać było wyraźnie, że jakaś ekipa grała na mocny spadek kursu. Lecz w finale zabrakło im pary. Ich akcje zostały wykupione. Byłem w walce. Przypuszczam, że to dresik i jego gazo kolektyw...
Nie sądzę, aby znów tego próbowali. Dziś było widać, że zaczęli szanować akcje. Ich nagonka na forum nie przyniosła efektu. I teraz scenariusze są dwa: finansista dresik... i gazo kolektyw odbudują swój portfel akcji poprzez zakupy na najbliższych sesjach. ALe oczywiście, gazo kolektyw może się zawziąć i kupować z prawej a następnie wrzucać na lewo z wora do wora spuszczając w ten sposób kurs, ale uważam to za mniej prawdopodobne, bo do tego trzeba mieć kasę i plan. A jak będą spuszczać, to zostaną obrani z akcji...
A finansista dresik, równolegle wielki specjalista od Baltic Pipe (kto tam buduje w końcu te przepompownie?..), chwali już kurs 4... Czyli pax christiana, teraz będzie ryczał, że spółka rozwojowa...
Czekają nas dni większych obrotów i wyższych kursów. Nadciągają kolejne kontrakty. I creme de la creme: BP.
oldboy ja mam tesgs i mls tak jak Ci pisalem, nie sa to duze inwestycje ale zadowolony na razie nie jestem i pewnie lepiej nie bedzie widzac co sie w usa dzieje widac ze na razie infa ida w piach, niestety
Co Ty gadasz jaki gazokolektyw
To Ty masz społem i słabo idzie
Przecież Dre, Dres pisali ze siedzą z tym co mają ja też
Sypie kto inny może od Ciebie ktoś? Jakiś kret :)
oldi wielki szacun za to co robisz na forum i że tak wierzysz w spółkę
ja na ten moment 100% gotówka
i nie chcę nikogo naciągać i sugerować na kupno czy sprzedaż Tesgas
wg mnie idzie bardzo mocna następna fala spadkowa na wszystkich rynkach akcji
także za 2-3 tygodnie rynki będą szukać jakiegoś dna - może być czasem mocno czerwono
będę obserwował Tesgas i inne spółki które mam upatrzone
jestem leszczem jak mój nick ale myślę że znajdziemy się na minimach z marca przynajmniej
pozdrawiam mocarzy z tytanowymi jajami szacun dla was
Dzięki leszczyk. A to swoje przekonanie o nadchodzącej fali spadkowej to opierasz na wierze w ludowe przekonania techniczne czy też sam oznaczasz fale?..
Pytam, bo za te 2-3 tygodnie EU i USA powinny zacząć odnosić pierwsze duże sukcesy w walce z pandemią, co korzystnie wpłynie na gospodarki i wyzwoli mocny impuls wzrostowy na giełdach.
Jakoś nie wydaje mi się, żeby wykres brał to pod uwagę...
nie jestem żadnym guru tylko obserwuję co się dzieje dookoła na świecie
stagnacja gospodarek świata - w 2 tygodnie 10mln Amerykanów na zasiłek chcą o połowę zmniejszyć wydobycie ropy - to też świadczy co się dzieje na świecie
do opanowania pandemii daleka droga jeszcze - minimum 2-3 miesiące - co w tym czasie z gospodarkami i wyłączonymi sektorami USA - jak dobrze półjdzie to jeszcze odległa sprawa zanim osiągną szczyt zachorowań Wielka Brytania - 8 000 robionych testów dziennie i ponad 4000 nowych zachorowań (dla porównania u nas 4500 testów 250 zachorowań) - oni nie są w stanie nawet określić ile mają chorych a gdzie jeszcze ich wyłapać żeby nie zarażali innych i wyleczyć Szwecja , Francja, Turcja , Brazylia, Rosja , Filipiny , Indie itd tam będzie się działo jeszcze
Widać co się dzieje teraz po dobrych infach na spółkach - podbitka i realizacja zysków i powrót Informacje negatywne z gospodarek światowych będą pogłebiać ten stan - a będzie ich w najbliższych tygodniach wiele
Wpływ dodruku pieniądza tylko na trochę spowodował odreagowanie to już jest w cenach Dalej to tylko osuwanie się rynków pod wpływem tego co dzieje dię dookoła a to wyznaczy nam następną falę w dół
pytałeś - odpowiedziałem na bazie docierających informacji ogólnie dostępnych w żaden sposób te moje przemyślenia dotyczące rynków globalnych nie muszą wpływać na to kto i po ile będzie sprzedawał i kupował akcje spółki Tesgas
Jest, nie jest ja się nie dziwię oldboyowi.
Bo faktycznie Infa idą a na flagowej spółce pewnie portfela oldboy a tu kicha, ja też jestem zaskoczony.
A poza tym pamiętam jak oldboy negował że będzie recesja, a okazuje się że idzie recesja, a prezes w liście już się tłumaczył jak PKB z 5 a 4 poleciało.
Trzeba być cierpliwym
Też jestem zaskoczony słaba postawa tesgas