Softblue to jedna ze Spółek które potrafią efektywnie czerpać ze źródeł zewnętrznych takich jak dotacje. Konkretni ludzie konkretne projekty. Nie mogę doczekać się raportu za IQ2020 ciekawi mnie jaki pokażą
nie to chciałem napisać. Fundusze są nie dla pasożytów a ludzi rozsądnych, myślących i mających wizję - nie dla Ciebie! Jeżeli przeanalizujesz model ich biznesu zobaczysz że produktami/rezultatami ich projektów są często wysokozaawansowane rozwiązania w dziedzinie IT, technologii dla różnych branż. Często takie projekty mogą latami nic nie przynosić kasy do Spółki a jeden konkretny (często jeden na kilkanaście/dziesiąt) powoli zarobić ogromne pieniądze. Ja wierze że im się uda taki produkt stworzyć, kiedy? nie wiem. Ponadto gniotami nie interesują się duże podmioty. To że jakaś kanadyjska Spółka z obrotami 2,5mln usd się nimi interesuje to świadczy tylko in plus. Pytanie u Ciebie Kanadyjczycy byli?
Bydgoska spółka równolegle poszerza działalność swoich spółek zależnych zależnej – SoftBlue Mobility, związanej z systemami IT z dziedziny fotowoltaiki oraz SoftBlue – Milisystem. Ta ostatnia tworzy zaawansowane rozwiązania IT dot. szkolenia służb militarnych, a także szkolenia operacyjne w zakresie bezpieczeństwa morskiego. – Funkcjonowanie skutecznych sił zbrojnych powinno zakładać skuteczny proces przyuczenia do praktyki zawodowej, szczególnie w zakresie posługiwania się bronią palną. W związku z szerokim zainteresowaniem naszymi systemami, jesteśmy otwarci także na zagraniczną sprzedaż naszych rozwiązań – tłumaczy Michał Kierul.
A co myślicie o Protektorze? Produkowali odzież wojskową a teraz wchodzą w maseczki, to specjaliści na dodatek płacą dywidendę. Będzie tam 200% jak na biomaximie? Maseczek najbardziej brakuje w Polsce https://www.parkiet.com/Firmy/304029988-Protektor-Maseczki-wyjada-z-fabryk.html