Dywidenda 9,5pln/72,4pln na dzis to rentownosc 13.12% Obecnie to najbardziej rentowna dywidendowo spolka na GPW, z tych co juz okreslily wielkosc wyplaty.
Patrząc na historyczną wycenę aktualny kurs jest ok. Ale masa Ukraińców wraca do kraju, ponadto przy przyszłej recesji kupców na nowe lokale będzie trzeba za świeczką szukać.
w zeszlym roku mialam kupione pod dywidende, wiadomo pierwszego dnia spadlo o kwote dywidendy ale sprzedalam w sierpniu o 4 zl wyzej niz moja cena zakupu,
Dywidenda już uchwalona, nie mogą się wycofać. Co do Ukraińców, nie tak wielu będzie wracać do domu. Ponadto lekka zima firmy mają ok 15% do przodu wyrobiony plan. Kupowanie mieszkań, może być gorzej w 2020, ale pamiętajcie, w dobrych lokalizacjach developer ma już kasę za dziurę w ziemi. Pracownicy, przy spowolnieniu gospodarczym developer będzie wybierał pracowników, wiele mikro firm upadnie. Bogaty w tej branży rozdaje karty. Obserwuje kurs i moim zdaniem bardzo umiejętne zbieranie akcji. Może się mylę., ale na takich spółkach nie ma wielkiego obrotu. Dla dociekliwych proponuje porównać zachowanie innych spółek z tego sektora.
Rafał zadał dobre pytanie , czy wypłacą dywidendę ? Dywidenda jest rekomendowana a nie uchwalona a to jest różnica . Jak nie wypłacą będziemy oglądać 5 z przodu.
Dnia 2020-04-01 o godz. 11:42 ~Młody napisał(a): > Rafał zadał dobre pytanie , czy wypłacą dywidendę ? Dywidenda jest rekomendowana a nie uchwalona a to jest różnica . Jak nie wypłacą będziemy oglądać 5 z przodu. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odpowiedź na to pytanie jest prosta. Wystarczy popatrzeć na podział akcjonariatu> Patrze i widzę, że wolny rynek 24,99% Szanajca, Kiełpisz , SCOP razem 67,70% OFE Aviva 7,32%
pokaż kto nie jest zainteresowany ? Ja znam odpowiedź.
Dnia 2020-04-01 o godz. 23:19 ~Młody napisał(a): > Dlaczego sprzedają jak jest tak tanio ? Za kilka dni kupisz po 60.twierdzenia ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A dlaczego nie po 50 ? Ubóstwiam takie posty, nic nie wnoszące. Ja napisałem powyżej , jakie jest moje zdanie. W miarę krótko uzasadniłem, ale nie pisałem o wycenie bo to dziecinada.
Jestem ciekawy gdzie jest teraz prof._wiatr , pewnie się zaszył i pojawi się za 2 lata i znowu będzie szpecował . Teraz to już obstawiam że w tym roku 30 złotych na pewno zobaczysz za jedną akcję DOM .