• SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: ~borewicz [37.30.54.*]
    Mam prośbę/propozycję ,która wymaga akceptacji wszystkich ,a miała by polegać np na 3 dniowej ciszy na forum.

doświadczenie ma na celu wyeliminowanie przelewania na forum naszych odczuć,wiedzy rozważań które tym samym mogą pomagać inwestorkowi

co myślicie o tym pomyśle ???

w przypadku akceptacji pomysłu termin do uzgodnienia

• Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: nowu [77.253.89.*]
    I to miałem na myśli pisząc o poziomie. :) Podejście pierwsza Klasa :)
    Jestem przeciw.
    Chyba że wprowadzimy kilka zmian:
    1. Wyeliminowanie przelewania na forum naszych odczuć.
    2. Dzielenie się ogólną wiedzą nt. giełdy, kryzysu i pochodnych, pomijając T-bull.
    3. Pomysły, teorie nie potwierdzone, hipotezy, będą zakładane w osobnych wątkach z dopiskiem np. "teoria".

Bez powyższych zmian, jestem w stanie zaakceptować 2 dniową ciszę w sobotę i niedzielę. ;)
  • Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: ~Tfujnałczyciel [83.10.164.*]
    Zaczęło się zdalne nauczanie. Do książek A nie wagary na bankierze
  • Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: ~borewicz [37.30.54.*]
    zauważyłem ciekawą zależność o ,której wspomniał Duch w którymś z wątków ,iż po jego wypowiedzi zostały wycofany natychmiast zlecenia... stąd pomysł na doświadczenie

Ale bez wszystkich to się raczej nie uda :):)

dzięki nowu za kwalifikację mojej osoby do grupy o której nawet nie śmiałem się kwalifikować
  • Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    kolega 07 odkąd pamiętam zawsze trzymał wysoki poziom ... :) :)

jeśli chodzi o moją propozycje sprawa jest dość prosta ...
    wystarczy zarejestrować wszystkie niki osób które chcą podjąć sensowne i merytoryczne dyskusje
    każdy z wątków jest zakładany z opcja odpowiedzi tylko dla zarejestrowanych
    i po problemie ..
    żaden z tych "zmieniających skórę" przy każdej odpowiedzi już nie dopisze sie do danego wątku a jeśli ktoś sie zarejestruje i będzie pisał bzdury reszta społeczności bardzo szybko będzie eliminowała z czytania jego wpisy
    oczywiście to nie wyeliminuje wszystkich bzdurnych wpisów ale bardzo je ograniczy
    taką metodę mają na wątku poświęconym kontraktom ..są tylko dla zarejestrowanych
  • Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: gracz321 [31.182.239.*]
    Co do rejestracji to bardzo dobry pomysł. Ja już zarejestrowany (pisałem jako Gracz, ale nik już był zajęty).
    Dnia 2020-03-26 o godz. 12:45 gracz321 napisał(a):
    > Co do rejestracji to bardzo dobry pomysł. Ja już zarejestrowany (pisałem jako Gracz, ale nik już był zajęty).

i teraz jeśli chcesz poruszyć jakiś wątek zakładasz go z możliwością odpowiedzi tylko dla zarejestrowanych i nikt niezarejestrowany (typu troll naganiający na spadki lub wzrosty) nie dopisze nic w temacie ..:) wątek robi sie o wiele bardziej przejrzysty
    oczywiście nie eliminuje to wszystkich bezsensownych wpisów ale bardzo je ogranicza ..
  • Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: borewicz07 [37.30.32.*]
    Dnia 2020-03-26 o godz. 13:08 ghost-man napisał(a):
    > Dnia 2020-03-26 o godz. 12:45 gracz321 napisał(a):
    > > Co do rejestracji to bardzo dobry pomysł. Ja już zarejestrowany (pisałem jako Gracz, ale nik już był zajęty).
    >
    > i teraz jeśli chcesz poruszyć jakiś wątek zakładasz go z możliwością odpowiedzi tylko dla zarejestrowanych i nikt niezarejestrowany (typu troll naganiający na spadki lub wzrosty) nie dopisze nic w temacie ..:) wątek robi sie o wiele bardziej przejrzysty
    > oczywiście nie eliminuje to wszystkich bezsensownych wpisów ale bardzo je ogranicza ..

dobry pomysł Duchu :)
    od dzisiaj jestem zarejestrowany pod nickiem borewicz07
  • Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: ~Alldom [31.0.33.*]
    Również zarejestrowałem się. Myślę, że inwestorek jest wśród nas i czasem coś napisze. Widać, że została zmieniona taktyka, tak jakby na przekór wykresom ducha.
    Dnia 2020-03-26 o godz. 14:09 ~Alldom napisał(a):
    > Również zarejestrowałem się. Myślę, że inwestorek jest wśród nas i czasem coś napisze. Widać, że została zmieniona taktyka, tak jakby na przekór wykresom ducha.

popełnił blad nie powinien tak błyskawicznie reagować po moim wpisie .. :) :)
    mały inwestorek i mało rozgarnięty ..wystarczyło zostawić zlecenie i nie reagować i tak było "nietykalne" bo poniżej wideł dolnych
    a tym co zrobił i jak błyskawicznie potwierdził ze sie czai na forum ..:) :) może to Tłumik .. przyznaj się .. :) :) :) Dandiego nie posądzam o to nie ten poziom wpisów ..:)
    hihi .. zbulwersował się .. 4 tys położył ..:) :) tak na poważnie ..?? czy żartujesz z tymi 4 kołami .. :) :)
    Widocznie czuje się pewnie i jest przekonany, że tu rządzi.
    Dnia 2020-03-26 o godz. 14:47 ~Alldom napisał(a):
    > Widocznie czuje się pewnie i jest przekonany, że tu rządzi.

wszystko jest do czasu ... czasami może pojawić sie większy szczupaczek który niestety zapoluje na tego mniejszego .. :) :)
    a na poważnie jeden dobry komunikat i ktoś większy może stwierdzić ze cena jednak juz jest atrakcyjna i nie trzeba jej zbijać na nowe minima .. pożyjemy zobaczymy ..:) :)
  • Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: ~Dante [83.22.175.*]
    No i poszlo 4.5k
    Może to było perfidne zagranie, żeby zebrać akcje za plecami batona w okolicy 12 zł.
  • Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: ~Ser [188.146.186.*]
    A tu spokój jak w ,,ulu,, obroty zgasły inwestorek nic nie miesza
    Mam wrażenie że to gość z funduszu zbiera kiedy chce by rysować wykres , przyjdzie czas że nas ubierze - wyżej
    Ale to moje zdanie
    wal PKC nie krepuj się .. :) :) po co sie rozdrabniać .. :)
    a to brzydkie leszcze nie chcą sie przestraszyć dołóż jeszcze z 5 koła może się uda ..:)..:) :) hihi
    nie ma wyjścia musisz walnąć PKC .. nie krepuj się ..
    leszcze stanęły okoniem .. :) :) hihi
    a jak zaczniemy skubać ten batonik to co sie wydarzy .. ?? :) :)

• Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: ~Dandi [195.242.64.*]
    No tak. Kurs najlepszego gamingowego dewelopera w Polsce w sidłach niewidzialnej reki "autora-inwestorka" :):):) - a czy nie mamy tu czasem z 3 wrocławskimi cwaniaczkami, którzy od 3 lat bezkarnie manipulują przyrzekając ponadprzeciętne zyski i narażając inwestorów na straty?!
  • Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: ~tłumik [188.146.102.*]
    Dnia 2020-03-26 o godz. 13:09 ~Dandi napisał(a):
    > No tak. Kurs najlepszego gamingowego dewelopera w Polsce w sidłach niewidzialnej reki "autora-inwestorka" :):):) - a czy nie mamy tu czasem z 3 wrocławskimi cwaniaczkami, którzy od 3 lat bezkarnie manipulują przyrzekając ponadprzeciętne zyski i narażając inwestorów na straty?!

Zaryzykuję stwierdzenie, że mamy i bez problemu dowody znajdziemy w sieci.
    PS
    Zaryzykuję też stwierdzenie, że kiedyś to cudownie odbije, co tylko potwierdzi wyrachowane manipulacje zarządu.
    Dnia 2020-03-26 o godz. 17:21 ~tłumik napisał(a):

> PS
    > Zaryzykuję też stwierdzenie, że kiedyś to cudownie odbije, co tylko potwierdzi wyrachowane manipulacje zarządu.

niewierze .. niewierze .. normalnie padłem ..spadłem z fotela ..szczękę zbieram z biurka .. Tłumik wieszczy odbicie i wzrosty ... szok .. szok i niedowierzanie .. Tłumik to naprawdę ty .. ??????
  • Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: ~tłumik [188.146.102.*]
    Dnia 2020-03-26 o godz. 17:33 ghost-man napisał(a):
    > Dnia 2020-03-26 o godz. 17:21 ~tłumik napisał(a):
    >
    > > PS
    > > Zaryzykuję też stwierdzenie, że kiedyś to cudownie odbije, co tylko potwierdzi wyrachowane manipulacje zarządu.
    >
    > niewierze .. niewierze .. normalnie padłem ..spadłem z fotela ..szczękę zbieram z biurka .. Tłumik wieszczy odbicie i wzrosty ... szok .. szok i niedowierzanie .. Tłumik to naprawdę ty .. ??????

Naprawdę.
    - i nie wiem, po co tak pajacujesz?
    Zarówno górkę, jak i dołek napompował / spompował zarząd.
    Teraz chodzi o zgodność rachunku na wszystkich subkontach - stary, niezawodny i w pełni bezpieczny mechanizm ;)
  • Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: ~Ser [188.147.42.*]
    Widzę że nic się nie zmieniło Ciekawe czy dziś kierunek 14 zł obierze
    Nie mieszam Czekam na 50
  • Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: ~Dandi [195.242.64.*]
    Ja nie spotkałem jeszcze takiej spółki, która traci 95% z kapitalizacji, a zarząd nie próbuje nawet kurtuazyjnie uspokajać akcjonariuszy że nie ma żadnego uzasadnienia do takich spadków.
  • Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: ~Glut [83.10.253.*]
    Widocznie jest takie uzasadnienie
    Dnia 2020-03-27 o godz. 10:26 ~Dandi napisał(a):
    > Ja nie spotkałem jeszcze takiej spółki, która traci 95% z kapitalizacji, a zarząd nie próbuje nawet kurtuazyjnie uspokajać akcjonariuszy że nie ma żadnego uzasadnienia do takich spadków.

Mogli by częściej, ale trochę uspokajają ;)

https://www.stockwatch.pl/czat-inwestorow-gieldowych/grzegorz-zwolinski-prezes-zarzadu-oraz-damian-fijalkowski-czlonek-zarzadu-t-bull-sa-start-17-pazdziernika-o-godz-1500,292

• Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: ~tłumik [188.146.99.*]
    Osobiście byłbym za tym, żeby zarząd tej spółki nie próbował już więcej wpływać na kurs komunikatem uspokajającym, pro-wzrostowym lub prognozowym.
    Komunikację niech reguluje obowiązek raportów okresowych.
    Czekam też z utęsknieniem na czasy, kiedy takich oszustów będą odławiać!
    Świat się zmienia, ale GPW ciągle nie ... i wnoszę by w końcu zacząć odróżniać ryzyko inwestycyjne od pospolitego oszustwa, bo w starciu z tym drugim, te pierwsze nie ma żadnych szans.
  • Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: ~Bolo [83.22.175.*]
    tłumik ile umoczyłeś na Tbull? Nadal masz akcje?
  • Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: ~tłumik [188.146.99.*]
    Dnia 2020-03-28 o godz. 07:47 ~Bolo napisał(a):
    > tłumik ile umoczyłeś na Tbull? Nadal masz akcje?

zadajesz dziecinne pytania, ale dzieci są niecierpliwe, a zatem nie trzymam Cię dalej w niepewności
    ~ średnio 30zł/akcja ( o czym już było ) i nadal trzymam, bo wchodząc na GPW zakładałem też czarny scenariusz oraz 100% straty
    / w tym konkretnym przypadku liczę, że  7 latach chudych przyjdzie 7 lat tłustych
    - mamy tu do czynienia z 3 wrocławskimi manipulantami powołującymi się na polskich producentów gier
    ... wszystko jest kwestią czasu ...
    eeee.... Tłumik .... średnia około 30 zł to wcale nie jest tak źle .. po tych marudzeniach to ja zakładałem że masz co najmniej ponad 100 zł ..:) :) przy 30 zł to raczej nie sądzę aby był problem z wyjściem na plus w średnioterminowym okresie ... spółki gamingowe w okresie tak potężnej światowej kwarantanny nie powinny mieć złych wyników ..wczoraj mój syn stwierdził ze nie może sie zalogować na swoją grę przy 16 serwerach gdy w normalnych czasach było trzy serwery i zawsze nie miał problemu z logowaniem ...
    obecna sytuacja na kursach to niestety nic innego jak efekt strachu czasami wręcz paniki ..w sytuacji gdy wszędzie trąbi sie o potężnym światowym kryzysie reakcja ludzi jest zawsze taka sama - sprzedać wszystko aby sie zabezpieczyć finansowo ..za akcje chleba nie kupisz ... po okresie paniki i strachu zawsze przychodzi czas na głos rozsadko gdy zaczynamy patrzeć na wyniki finansowe a po nim przychodzi czas na chciwość gdy zauważamy jak mocno jest wiele walorów przecenionych ..
    w przypadku TBL pieszym sygnałem powinien byc raport pobrań za marzec i po nim w czerwcu raport kwartalny .. jeśli czapeczki nie wykorzystają obecnego okresu wzmożonej aktywności graczy i nie zobaczymy pozytywnych wyników do czerwca (mam na myśli również wzrostu pobrań i monetyzacji) to należy zapomnieć o tym walorze już na zawsze .. oczywiście moim zdaniem :) :)
  • Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: ~Bolo [83.22.175.*]
    Dnia 2020-03-28 o godz. 10:37 ~tłumik napisał(a):
    > Dnia 2020-03-28 o godz. 07:47 ~Bolo napisał(a):
    > > tłumik ile umoczyłeś na Tbull? Nadal masz akcje?
    >
    > zadajesz dziecinne pytania, ale dzieci są niecierpliwe, a zatem nie trzymam Cię dalej w niepewności
    > ~ średnio 30zł/akcja ( o czym już było ) i nadal trzymam, bo wchodząc na GPW zakładałem też czarny scenariusz oraz 100% straty
    > / w tym konkretnym przypadku liczę, że  7 latach chudych przyjdzie 7 lat tłustych
    > - mamy tu do czynienia z 3 wrocławskimi manipulantami powołującymi się na polskich producentów gier
    > ... wszystko jest kwestią czasu ...

Buahahahahaha :) wiem ze bylo ale chciałem znów to przeczytać. Potwierdzam musisz być dorosły skoro masz taką cierpliwość :)
  • Re: SERDECZNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z FORUM Autor: ~TŁUMIK [188.146.98.*]
    "Buahahahahaha' mówi wszystko za Cebie
    - a mamy tu do czynienia z rynkiem finansowym, także byłbym za zmianą pewnych regulacji, które zarazem umilą nam tudzież kontakty i narzucą pewne standardy zachowań :)
[x]
TBULL 1,01% 4,00 2025-09-26 11:19:34
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.