• Baltic Pipe na dniach Autor: ~oldboy [94.172.189.*]
    wpierw raport i mocny impuls wzrostowy, choć tak naprawdę jutro może być już impuls wyprzedzający, a potem niezadługo wynik przetargu na BP i kolejny skok, tym razem WARP...

Jeżeli JT SA wygrała przetarg na GIPL, to TSG spokojnie może budować BP. Teren już czeka...

link

• Re: Baltic Pipe na dniach Autor: ~Dre [188.146.231.*]
    Oldie nie wiem czy oni to dostana ale wiem ze na tych wszystkich grubych rurach beda robili stress testy. Same stress testy dadza 40mln przychodow.
    Latwo policzyc bo wiadomo ile brali od IDS za ich odcinek...

I powiem ci Oldie ze na tych probach zarobia wiecej niz na samej budowie

Ps dokupilem dzisiaj. Niewiele ale na tym zejsciu nie wytrzymalem.
  • Re: Baltic Pipe na dniach Autor: ~misio [89.76.121.*]
    No własnie na testach mogą zarobić bo rentowność duzo wyższa niż na budowie

czy tesgas bral udział w postepowaniu na w/w budowę?
  • Re: Baltic Pipe na dniach Autor: ~oldboy [94.172.189.*]
    powiem Ci, że ja kupuję codziennie, w pon i wto wziąłem po prawie 15k na sesję. Dziś symbolicznie. No ale ja mam już pokaźny pakiet.

Jeżeli chodzi o stress testy to trafnie oszacowałeś roczne możliwości na ca 40 mln netto przychodu. Więcej się nie da z powodów logistycznych, musieliby ponownie zainwestować w sprzęt. Ale to i tak piekny piniondz, i w tym roku raporty TSG powinny pokazywać świetną zyskowność na tym biznesie.

Dla sektora PV, czyli spółki piTERN, rok 2020 powinien być przełomowy i wywindować ją o kilka biznesowych pięter powyżej. Dopiero raport za 2Q2020 pokaże, w jakim tempie piTERN wykorzystuje swoją szansę. Przypomnę, że spółka wchodzi na rynek elektrowni PV. Więc nie tylko prosty montaż.

Ale teraz jest czas na Baltic Pipe. Budowa jednego z dwóch odcinków gazociągu byłaby dla TSG jak odpalenie napędu WARP...

oldboy o tym pisałem ,popyt tylko od nas?

gdzie reszta??????????

tak nie pojedzie, chyba ze raport da kopa, choc wątpię w tych czasach
    pewnie trzeba bedzie czekań na umowy
    spokojnie Plush...

po prostu ktoś musi zacząć i nadać ton. Takie są zasady.

Dobry raport zdecydowanie odświeży wizerunek spółki w oczach inwestorów.
    raporcik przed sesją, jak widze około 8-8,30 podaja
    Misio spolka wychidzi z cienia dotychczas zostala podciagnieta przez kapital hulajacy na fotkach.
    Dla funduszy na razie raczej malo inwestowalna. Raport moze wiec sporo zmienic i to sa te Sazany ktore maja przyplynac i odebrac reszte akcji od Opoki powyzej 5zl.
    pojutrze przekonasz się, czy wybór TSG był słuszny...
    czekam, i pewnie nie tylko ja
    kurcze w tych godzinach nie bede mial czasu przeglądnąć go ale po reakcji rynku chyba się połapię
    dopiero jak wrócę z pracy to przeczytam

Dres: teraz grube ryby chyba jeszcze pływają i patrzą i czekaja na drugi etap zwały, ale porządny raport da chwilę spokoju ze społka rentowan i nie grożą jej kłopoty

jak pisałem mam jeszcze mls i dzisaj plw wymieniłem na tsgame pod wyniki za pierwszy q i pod chiny, moze wkoncu dostana certyfikat

ale jakos zalezy mi na gazie zeby tutaj bylo dobrze

mls na razie jak sie ie poprawi na gpw to jakos bezsilny, tam chyba tez jais fund sie skraca

ten po......dol.....lony wirus musi sie uspoic zeby to jakos zaczelo byc spokojniej, na razie korona rządzi , niestety i pewnie ze 2 miechy potrwa to jeszcze
    spodziewam się naprawdę dobrego raportu z przyrostami rzędu 100% w przychodach i zyskach.

Ten raport odpowie też na wiele pytań dotyczących przyszłości spółki i tempa jej rozwoju. To powinna być ciekawa i optymistyczna lektura :)
  • Re: Baltic Pipe na dniach Autor: ~Bebok [88.156.131.*]
    W ramach optymizmu to sądzę iż fundy mogą zwiększyć zaangażowanie w bezpiecznych sektorach a po raporcie możliwe zwiększenie udziałów tym bardziej że jest to sektor wspierany przez UE i rząd. Dziś mocny UP powinien być
    Opoznili znaczy maja sie czym pochwalic. Jakby chcieli ukryc to by nie opozniali.
    cóż, pojutrze zarząd ma szansę rozpocząć nową erę TSG...

na ten raport czeka wiele oczu...

Reakcja będzie natychmiastowa.
  • Re: Baltic Pipe na dniach Autor: ~Dres [188.146.225.*]
    Lacznie to chyba z 1.5 tysiaca km grubych rur bedzie do sprawdzenia. To jest na pare lat po kilkadziesiat baniek przychodow :D to tak jakby dodac 2 Piterny.
    Reasumując: ta spółka jest idealna na obecne czasy. W ogóle, jest świetna na tu i teraz...
  • Re: Baltic Pipe na dniach Autor: ~Karlik [37.47.49.*]
    Ale obrót śmieszny... Ktoś podbił dziś cenę dwiema akcjami.
    Dzień się jeszcze nie skończył ... sesja trwa :)
  • Re: Baltic Pipe na dniach Autor: ~Karlik [37.47.49.*]
    Tak, tak, wiem... Żeby nie ta sytuacja na giełdach to byśmy już byli koło 10zl za akcję, zwłaszcza po raporcie. Pozdrawiam inwestorów.
  • Re: Baltic Pipe na dniach Autor: ~eeech [5.184.122.*]
    Dnia 2020-03-26 o godz. 10:37 ~Karlik napisał(a):
    > Tak, tak, wiem... Żeby nie ta sytuacja na giełdach to byśmy już byli koło 10zl za akcję, zwłaszcza po raporcie. Pozdrawiam inwestorów.

Wniosek z tego jest oczywisty
    Kurs
    Tasgas nawet po dobrym raporcie niestety będzie uzależniony od sytuacji w danym dniu na szerokim.
    Dlatego mamy to co mamy, czyli marazm

Raport może dać sygnał do wejścia/ zwiekszenia zaangażowania fundów...
  • Re: Baltic Pipe na dniach Autor: ~eeech [5.184.122.*]
    w obecnej sytuacji dobry raport to nie jedyny czynnik decydujący o wejściu
  • Re: Baltic Pipe na dniach Autor: ~Slawson [37.47.193.*]
    A myslicie, ze jest ryzyko wyjscia nastepnych funduszow spowodowane umarzaniem jednostek przez ludzi, ktorzy uczestnicza w tych funduszach?
    Piszemy o wejściu a nie o wyjściu... Tutaj raczej wychodzić nikt nie będzie, gaz był, jest i musi być ...
    hahahahahaha

a jak te fundy miałyby wyjść?..
  • Re: Baltic Pipe na dniach Autor: ~Dre [188.146.225.*]
    W kazdym razie ponizej 4.3 nie ma sypania przez fundusz. Jesli ma sie dokonac rotacja grubasow to powyzej 5 raczej.
    tutaj fundy czekają na inwestora branżowego...

NN i PKO BP brały udział w IPO i kupiły akcje po 14.50...

Mogłyby je sprzedać z wielką stratą, tylko w wypadku zaistnienia ryzyk, typu upadłość, siła wyższa. etc...

Jest wielce prawdopodobne, iż w przypadku pozyskania kontraktu na BP taki inwestor w TSG się pojawi. W Polsce swojego oddziału nie ma żadna z dużych europejskich firm budujących gazową infrastrukturę. A polski rynek przez lata będzie jednym z największych w UE.
  • Re: Baltic Pipe na dniach Autor: ~Dre [188.146.225.*]
    Glownym zrodlem wodoru beda farmy wiatrowe na Baltyku. Wzdluz wybrzeza bedzie budowana od Swinoujscia do Trojmiasta magistrala mogaca transportowac 100% wodor.
    To bedzie do Polic ale i do Lotosu.
    PGE bedsie stawialo farmy sloneczne z elektrolizerami i cala infrasteuktutra gazowa.
    Sam Teagas tego nie zrobi bo nie ma know-how.
    Ale ja raczej mysle o partnerstwie z jakas firma niemiecka niz przejeciu
    raport co nieco rozwidni.
  • Re: Baltic Pipe na dniach Autor: ~Slawson [37.47.229.*]
    Jeden fundusz juz sobie jakos poradził przecież i wyszedł....
[x]
TESGAS -2,55% 1,91 2026-05-15 15:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.