• Jutro raport ! Autor: ~Mark55 [95.49.94.*]
    W dniu jutrzejszym zostanie opublikowany raport bieżący dotyczący wpływu pandemii koronawirusa COVID-19 na działalność Emitenta.
  • Re: Jutro raport ! Autor: ~Fanpan [178.235.180.*]
    a ponieważ Ukraińcy wyjechali i nie ma pracy dla nich - będą mniejsze przychody z przelewów
    co oznacza gorsze wyniki - kurs po 10gr
  • Re: Jutro raport ! Autor: ~Mark55 [95.49.94.*]
    Nie licz na to. Ukraińcy nie wyjechali , a ponadto Firma działa w ponad 14 krajach, m.in. we Włoszech, w Niemczech, Hiszpanii, Portugalii, Belgii, Słowenii, Estonii, na Litwie i Łotwie.
    Dwa to rozwój marki Bingolotto która w Szwecji dała zarobić mln koron.
    Pozostaje założyć noga na nogę i spokojnie czekać, i patrzeć jak wycena rośnie :-)
    obyś miał rację , bo mam 85.000 akcji :-)
  • Re: Jutro raport ! Autor: ~Xyz [83.7.105.*]
    A Bankier nadal nie uporał się że zmianą nazwy Spółki i wszystko idzie po staremu!
  • Re: Jutro raport ! Autor: ~Xyz [83.7.105.*]
    Ma ktoś jeszcze papier, oczywiście oprócz Fanpana i Omki?
  • Re: Jutro raport ! Autor: ~Marrek15 [37.248.209.*]
    Ja mam , jeszcze brałem kredyt z banku żeby dobierać
    No i Fanpan wystawił te swoje 8500 na sprzedaż. Aby kupić taniej? :-)
    nie to nie ja :-) - jak już to będę kupował
  • Re: Jutro raport ! Autor: ~sas [37.30.51.*]
    Też mi się wydaje, że raczej dobrze to na Spółkę nie wpłynie.

Prace stoją (Duże fabryki, nie ma części), export to samo. Większa część Ukraińców wyjechała (domniemam to po artykule, problemu najmowego w PL skoro dużo pustych mieszkań)

Pensje okrojone będą, ogólnie teraz wszyscy w domu siedzą, więc nie mają komu wysyłać kasy.

Teraz ludzie przestawiają się na zabezpieczanie PODSTAWOWYCH potrzeb.
    Gdyby wirus nie miał wpływu, napisali by jak na innych spółkach typu: Nie ma wpływu na bieżącą działalność emitenta.

A co będzie oczywiście czas pokaże. Można gdybać.
  • Re: Jutro raport ! Autor: ~Omka [168.149.129.*]
    A może chcą wyjaśnić sytuację a nie zbyć jednozdaniowym komunikatem. Wiadomo, że korona ma wpływ na wszystko, kwestia skali.
    W trzeciej transzy mieliśmy kilka warunków do spełnienia przez PayU, które z przyczyn oczywistych np we Włoszech nie mogły być zrealizowane... może stąd rozłożenie transz. Pod koniec kwietnia też wyjaśni się temat przejęcia 2intellect.

Czekamy na komunikat.

Ja przypuszczam, że komunikat będzie pozytywny. Nawet jeżeli część Ukraińców wyjechała, to wkrótce wrócą. W styczniu PayUkraine poinformowałe, że dostarczyła przekazy na kwotę ponad 650 000 euro, czyli o 515% więcej niż w miesiącu poprzedzającym nawiązanie współpracy. Średni miesięczny wzrost liczby transferów w ciągu ostatnich 4 miesięcy wyniósł około 157%. Przez ostatnie 4 miesiące firma pozyskała 20 686 nowo aktywowanych użytkowników, tj. 68% całego posiadanego portfela użytkowników. 
    Stosujemy stałą prowizję oraz korzystny kurs przeliczeniowy dla ukraińskiej hrywny, co jest możliwe dzięki współpracy z największym bankiem pod względem oferowanych usług detalicznych na Ukrainie, z PrivatBankiem. Średnia kwota przelewu oscyluje wokół 170 − 200 euro. Dziś mamy ok. 40 tys. użytkowników w Polsce, przy czym liczba nowych klientów rośnie nam średnio o ok. 200 proc. miesiąc do miesiąca. Nawet jeżeli spadła ilość przekazów i dynamika pozyskiwania nowych klientów , to i tak jest to rewelacyjna i perspektywiczna spółka. Zwłaszcza, że jest jeszcze dodatkowa działalność, która powinna generować sowite zyski i w ujęciu całościowym epidemia powinna korzystnie wpłynąć na wyniki spółki.
    Pozdrawiam
[x]
LUDUS 1,11% 0,28 2024-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.