• 87% sprzedaż pudełkowa Autor: ~santa_k15 [217.97.77.*]
    Pytałem na chacie o rozkład sprzedaży pudełka/cyfrowa.

Do Izdka; jak widać jednak rozkład 87% pudłeka jest realny:)) ostatnio negowałeś taki stosunek.

Pozdrawiam:)
  • Re: 87% sprzedaż pudełkowa Autor: ~Cinu [79.184.236.*]
    Izdek nie ma pojęcia o czym pisze. Skompromitował się do reszty. Napisałem mu w zeszłym tyg ze pudełka to 90% to sobie kpił.
  • Re: 87% sprzedaż pudełkowa Autor: ~santa_k15 [217.97.77.*]
    Ale to naprawdę dobra wiadomość jest;)
    Kurde to spokojnie drugie tyle może wpaść za sam listopad, grudzień. To spokojnie 120k-130k kopii sprzedanych resumując:)
    I jeszcze Japonia.. Fajny ten chat, Varsav ma u mnie duży +, jasno, przejrzyście.
  • Re: 87% sprzedaż pudełkowa Autor: ~Habakuk [95.108.47.*]
    Tym bardziej, że przed nami jeszcze Japonia! A dobrze wszyscy wiemy, że to potencjalnie najlepszy rynek dla Bee Simulator.
  • Re: 87% sprzedaż pudełkowa Autor: ~izdek [85.14.121.*]
    Sam zadałem to pytanie. Poczytaj moje kolejne i odpowiedzi prezesa a może będziesz miał odpowiedź dlaczego tak może być :).
    Pomijając już fakt ze przy takim podziale zysk średni od kopii dla spółki na dużą niekorzyść co jest potwierdzone.

• Re: 87% sprzedaż pudełkowa Autor: ~Santa_k15 [5.173.253.*]
    Bylem tam cały czas:) także nie musisz się odwoływać. Ameryki nie odkryłeś że podział zysków jest wtedy inny. Twoja sugestia że żadna gra nie ma takiego podziału nie była trafna. Nie kontynuujmy tego:)
    Chyba nie wyłapałeś co miałem na myśli ale masz racje uznajmy ze się myliłem.
  • Re: 87% sprzedaż pudełkowa Autor: ~wers [89.64.92.*]
    Izdek, kurna chłopie, daj spokój. Najpierw twierdziłeś że nie ma pudełek, a teraz twierdzisz że są tylko nie ma z tego kasy :). Wiadomo było od początku, jak to jest mniej więcej rozliczane. I wiadomo było, że w okresie tych pierwszych 6- ciu tygodni pudełka zdominują całkowicie sprzedaż i tyle. Zdrówka Wam wszystkim życzę, bo długi dystans czeka tę spółkę.
    Nie wiem "chłopie" gdzie ty widziałeś moje twierdzenie ze pudełek nie ma. Negowałem stosunek kopii cyfrowych do pudełek, a potencjalną przyczynę takiego stosunku potwierdził mi prezes - na wartość wpływ mogły mieć kopie z prawem do zwrotu, co moim zdaniem może zaburzać końcowy wynik zwłaszcza ze widać ze oczekiwania producenta i wydawcy był znacznie większe jak i doświadczenie BigBen znaczące w negocjacji umów ze sklepami stąd wartości mógłby być znaczne.
  • Re: 87% sprzedaż pudełkowa Autor: ~Gitmen [77.112.2.*]
    Sprzedaż pudełek jest duża bo zostały sklepom przekazane bez możliwości zwrotu, to wcale nie oznacza, że w takiej ilości trafiły do odbiorcy detalicznego (dalej zalegają na półkach) stąd nienaturalna rozbieżność w stosunku do wersji cyfrowych.
    Dokładnie o to mi chodzi. Oczekiwania był większe więc ilość takich kopii mogła być wynegocjowana wyższa co zaburza statystyki.
[x]
VARSAV 0,00% 0,47 2026-06-26 15:15:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.