Ale to naprawdę dobra wiadomość jest;) Kurde to spokojnie drugie tyle może wpaść za sam listopad, grudzień. To spokojnie 120k-130k kopii sprzedanych resumując:) I jeszcze Japonia.. Fajny ten chat, Varsav ma u mnie duży +, jasno, przejrzyście.
Sam zadałem to pytanie. Poczytaj moje kolejne i odpowiedzi prezesa a może będziesz miał odpowiedź dlaczego tak może być :). Pomijając już fakt ze przy takim podziale zysk średni od kopii dla spółki na dużą niekorzyść co jest potwierdzone.
Bylem tam cały czas:) także nie musisz się odwoływać. Ameryki nie odkryłeś że podział zysków jest wtedy inny. Twoja sugestia że żadna gra nie ma takiego podziału nie była trafna. Nie kontynuujmy tego:)
Izdek, kurna chłopie, daj spokój. Najpierw twierdziłeś że nie ma pudełek, a teraz twierdzisz że są tylko nie ma z tego kasy :). Wiadomo było od początku, jak to jest mniej więcej rozliczane. I wiadomo było, że w okresie tych pierwszych 6- ciu tygodni pudełka zdominują całkowicie sprzedaż i tyle. Zdrówka Wam wszystkim życzę, bo długi dystans czeka tę spółkę.
Nie wiem "chłopie" gdzie ty widziałeś moje twierdzenie ze pudełek nie ma. Negowałem stosunek kopii cyfrowych do pudełek, a potencjalną przyczynę takiego stosunku potwierdził mi prezes - na wartość wpływ mogły mieć kopie z prawem do zwrotu, co moim zdaniem może zaburzać końcowy wynik zwłaszcza ze widać ze oczekiwania producenta i wydawcy był znacznie większe jak i doświadczenie BigBen znaczące w negocjacji umów ze sklepami stąd wartości mógłby być znaczne.
Sprzedaż pudełek jest duża bo zostały sklepom przekazane bez możliwości zwrotu, to wcale nie oznacza, że w takiej ilości trafiły do odbiorcy detalicznego (dalej zalegają na półkach) stąd nienaturalna rozbieżność w stosunku do wersji cyfrowych.