• Obligacje KRUKA Autor: ~VNT [193.106.246.*]
    Tu macie wszystko o obligacjach KRUKA:

link 

Datę wykupu zmieńcie sobie od najstarszych do najmłodszych, jak chcecie znać wartość emisji to kliknijcie na konkretną nazwę i serię. Wszystko tam macie. Do dziś wszystkie obligacje spłacone. Najbliższe w czerwcu w kwocie ok. 13 mln.
    Na marginesie dodam, że strategia KRUKA jest znana, nie wypuszczają nowych obligacji ze zrozumiałych zresztą względów, nie chcą się dalej zadłużać bo ograniczają działalność operacyjną, a na wykup obligów w tym roku mają gotówkę z własnych zasobów.
    Problem KRUKA, jak i wielu innych firm jest spojrzenie na przyszłość, czyli pytanie co dalej, co się stanie w drugim półroczu, czy uda się pokonać wirusa? Kiedy wrócą do normalnego działania?
    Księgowy czepia się wszystkiego, nawet tego, że pracownicy KRUKA pracują już on line, a ja się zapytam, a która firma teraz pracuje normalnie? Co w tym złego, że pracują w domu, powiem nawet i BARDZO DOBRZE. Najważniejsze że w ogóle pracują!
    A teraz sytuacja KRUKA na giełdzie. Wiemy po ile jest kurs. Czy kurs zdystansował już zagrożenie? Wydaje mi się, że jesteśmy blisko dna i wybicie powinno nastąpić lada dzień. Gra na giełdzie w dzisiejszych czasach to już trochę ruletka, tylko dla wytrwałych, ale z drugiej strony pieniądze muszą być w ruchu, będzie dodruk to i giełda ruszy. Rainbow ile wzrósł, PGE ile, CCC ile, ile Columbus (mój taki mały kruczek) a oni mają łatwiej?
    Więc spokojnie!

• Re: Obligacje KRUKA Autor: ~lex [31.60.115.*]
    I to jest merytoryczna odpowiedź na wszelkie działania trolli i ich wyznawców. Odniosę się tylko do pracy on line. To że to udało się zrobić, że to działa, świadczy tylko o dużym ładzie korporacyjnym i zaangażowaniu też szeregowych pracowników. A zasoby kadrowe i know how będą w obecnych czasach bardzo w cenie. Nie tylko na rynku windykacyjnym.
  • Re: Obligacje KRUKA Autor: ~VNT [193.106.246.*]
    Krupa mówił, że w tym roku jest 90 mln spłaty z obligów i tyle jest w rzeczywistości. Księgowy uparcie swoje pomimo tego, że podałem na forum ile obligacji wypuścił KRUK.
  • Re: Obligacje KRUKA Autor: ~On [31.60.115.*]
    Nie licz na to, że on się do tego odniesie. Jako typowy troll nie interesuje to dyskusja tylko ferment. A widzę że obiad niedzielny już zjadł bo znów pracuje ...
    Taaa, tylko współczuć. Dzisiaj nie takie problemy są najważniejsze, zdrowia wszystkim życzę!!!!
  • Re: Obligacje KRUKA Autor: ~Pier [87.205.95.*]
    Thunderbird Partners LLP to on stoi za obecnym zaniżonym kursem akcji a nie wyniki .obecnie posiada tylko 0,63 % akcji na krótkiej Czy znajdzie się Gruba ryba by go przegonił z niej .Ten moment właśnie się zbliża .Swoje zarobił dołując kurs z 200zł. na obecny poziom Może czas przełączyć wajchę jak na CCC
    https://rss.knf.gov.pl/RssOuterView/faces/hspsList.xhtml;jsessionid=2e1e6e727d38dbd5a307d52fb5b1
    a tu macie kto wałsnie opuścuił juz krótką i zrealizował zyski schodząc ze swojego stanu Czy juz czas myślę że tak chodzi mi oczywiście o Bybrook Capital LLP
    obliczyłem ze Bybrook Capital LLP zarobił w ciągu 3 dni cos ok 6mln zł. .Pytanie tylko kto wykorzystał obecny zjazd bo trudno mi uwierzyć by przy kursie 64zł. zaczynac z pozycja krótką czy sa tacy odważni ?
  • Re: Obligacje KRUKA Autor: ~karol [37.248.158.*]
    no tak, a dlaczego obligacje Kruka tak poleciały? przecież te obligacje są warte miliardy? ot tak wszyscy nagle zaczęli sprzedawać bez powodu i cena spadła 10%?
    Nie wszyscy i nie wszystkie o 10%. Pokaż mi choć jedną spółkę, której obligacje wzrosły? Nawet obligi CD Projekt spadły. Problemy KRUKA nie odbiegają w niczym z problemami innych firm na całym świecie.
    Jak UE wprowadzi drugi plan Marshalla to zobaczysz co będzie. KRUK ma wypracowane mechanizmy działania, bedzie potrzebna współpraca, ale na pewno zadłużenie wielu firm bedzie wspomagane ze strony UE.
    Na razie mało wiemy, ale Europa nie może pozwolić sobie na totalne bankructwo.

• Re: Obligacje KRUKA Autor: ~On [31.60.115.*]
    Taki plan europejski na pewno.powstanie. Oby tylko nasz świeżo powstały z kolan rząd zechciał się do niego.przyłączyć. Bo obawiam się że mogą pójść w retorykę samowystarczalnosci...
    nie wszystkie serie spadły o 10% ale są takie, które spadły o 11 i 12% a jest też taka seria na którą najlepsza oferta kupna w tej chwili wynosi 80% nominału, myślę, że przecena jest zbyt wysoka, raczej opłaca się kupować i czekać na odbicie,
    nie wszystkie serie spadły o 10% ale są takie, które spadły o 11 i 12% a jest też taka seria na którą najlepsza oferta kupna w tej chwili wynosi 80% nominału, myślę, że przecena jest zbyt wysoka, raczej opłaca się kupować i czekać na odbicie, pozdrawiam i życzę wszystkim drobnym udanych inwestycji, kończy się spokój, od rana pewnie niezłe jazdy jutro.
  • Re: Obligacje KRUKA Autor: ~zajd [37.120.156.*]
    fakt faktem w kruku myślą strategicznie... firma wie co robi
[x]
KRUK 0,06% 466,00 2026-03-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.