Też nie wiem ale są takie opcje:
1)Jutro ma byc info więc moze się okaże ze coś nie tak i w piątek insiderka sprzedawała.
2) dużo funduszy jest zrobionych na tej pozycji wiec sprzedają żeby pokazać jak super radza sobie pomimo kryzysu.
3) albo panika potegowana przez 1 lub 2
Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
To była Aviva a oni mają 10% pakietu, potem NN 5%, po co wywalaja takie akcje też nie wiem, ale może chodzi tylko o to ost przejęcie, bo było wezwanie. I tam chyba się coś ugadali nie?
Na wykresie jest aviva, i mowa i wcześniejszych wyprzedażach, a nn to ja tam nie widzę musieli by wyprzedzać 6 mln akcji czyli 330mln obrotu a ja tu takich obrotów nie widzę
Jak patrzę na wynik to mnie ta marża w asseco martwi, ciężko na takiej marży przeżyć kryzys przez rok lub dwa. Dwie firmy nie zapłacą i jesteś na minusie :( Są 2 scenariusze. Wyczyszczą się z tego co obniża im marżę teraz i spółka dalej zostanie super spółką. Nie wyczyszczą się, a S-Ż zrobi z nich głównego podwykonawcę dla polsatu i plusa. Dlatego też póki co nie ma co sprzedawać. Ale nie dobieram póki się to nie wyjaśni.
Myślę, że są powody do wywalania I to ogromne. Firmy walczą o płynność, nikt nie będzie korzystać z usług takich firm jak asecco. Pozostana tylko inwestycje kluczowe z punktu widzenia działalności A IT do nich nie należy. Paradoksalnie myślałem zawsze że branża IT jest nie do zdarcia A Tu taki psikus. Ale może wreszcie ceny usług się znormalizuja, wysyp deweloperow bez pracy skutecznie obniży wynagrodzenia I ceny ich uslug, które były że tak powiem z czapy.