• przydział akcji Autor: ~nowy [94.240.37.*]
    witam mam rachunek w mBanku i nie mam jeszcze przydziału akcji z zapisu dodatkowego nie mam też zwrotu pieniędzy z zapisu o co chodzi niektórzy podobno już mają akcje z dodatkowego zapisu
    dziękuję za odp
  • Re: przydział akcji Autor: ~efk [77.253.86.*]
    mam to samo heh
  • Re: przydział akcji Autor: ~Re [217.96.203.*]
    Ja mam zwrot kasy A akcji nie mam .Oczywiście z dodatkowych akcji
    aktualizacja:
    przydzielono z dodatkowych, redukcja wyniosla ponad 96%, reszta zwrot na rachunek
  • Re: przydział akcji Autor: ~spek [194.150.197.*]
    Przede wszystkim wiedz, że nadwyżka nie wchodzi fizycznie na konto spółki tak więc technicznie spółka nie ma z tym nic wspólnego.
    Zadzwoń do mbanku lub poczekaj do jutra na oficjalny komunikat i po krzyku.

To nie jest problem na dziś, bo fizycznie nie ma możliwości aby ktokolwiek Twoje pieniądze zainkasował.
    Podgrzewanie atmosfery w takich kwestiach zamiast po prostu zadzwonić do mbanku.

mnie przydzielono wiec i jemu tez. temat zamkniety. i tak jak piszesz to szczegol na chwile obecna.

targ dziala normalnie a to on generuje czysty zysk dla spolki. mozliwe ze zwiekszy obroty gdyz zaczynaja ograniczac dzialalnosc sklepow z zywnoscia tj. godziny pracy, limity na klienta, limity klientow na sklepie w jednym momencie itd. na targu trudniej takze o zarazenie.
    widac ze nasza gielda widzi szybka i skuteczna reakcje naszego rzadu na globalna sytuacje z pandemia.
    Tak tylko, że Ty poinformowałeś a on nie! Pyta ale jak już uzyskał to w d.pie ma!

Co do Rybitw to mam inne informacje a przyczyna leży w zamkniętych miejscach handlowych na terenach miast i miasteczek typu bazarki, ale dobrze, że otwarte, bo w jakieś część oddycha, bo w sytuacji gdy jest ciągłość tzn. jest otwarte znacznie łatwiej jest przejść do stanu gotowości.

3-6 tygodni minimum zanim będzie tchnięte życie bazując na oficjalnych informacjach.
    Teraz zarząd powinien przeglądać programy wsparciowe.

Jeszcze niedawno emisja była typowa techniczna a dziś paradoksalnie 3.3 mln jest mocnym wsparciem i dobrze, że efekt pozyskal
    W przypadku efektu ważne będzie śledzenie tematów typu: zawieszenie spłat kredytów oraz kredytowanie, bo ze względu na duże aktywa myślę, ze Efekt pozyska.

Drugim czynnikiem będą pakiety wsparć pracowniczych zwłaszcza w kontekście hoteli, których jak czytamy z komunikatu działalność została wstrzymana.

W przypadku drożenia wstrzymania rat za hotele choćby na 3-6 miesięcy dla Efektu będzie to istotny czynnik a to jest w zasięgu.
    Nie liczyłbym w pakietach rządowych i bankowych 'darmowe' pieniądze, ale właśnie na takie kroki jak zawieszenie rat.

Sama firma jest szansa, że utrzyma się z dokapitalizowania, pakietu pracowniczego (jeszcze nie wiadomo w jakim kształcie) i kroplówki z Rybitw z handlu bezpośredniego (bo trzeba się też liczyć z tym, że Efekt będzie zmuszony dać oddech swoim klientom gdy chodzi o czynsze za najem stały).

Jedynym dającym nadzieję elementem w przypadku Efektu jest to, że kredyty za hotele są już dojrzale.
    Na ten moment pewnie ok. 43 mln co przy odroczeniu rat o 3-6 miesięcy w kontekście wypłacalności i wartości jest w miarę bezpieczne.

Problem leży w tym, że w branżowym piśmie eksperci mówili, że wyjście branży hotelowej do poprzedniego obłożenia może potrwać ok. 2 lat

I wydaje się, że an takich okres obecnie zarząd powinien ustawić strategię bez liczenia na cuda. (jeżeli wejdzie coś szybciej to ok, ale zalożenia powinny być na min. 2 lata)
  • Re: przydział akcji Autor: ~Pytek [77.255.89.*]
    Przyglądam się od dłuższego czasu twoim wypowiedziom i stale rozmawiasz prawie sam ze sobą. Trochę zaklinasz rzeczywistość dyskutujesz sam ze sobą bo dużo ludzi ma to już w nosie niestety, itd....a kurs leci na łeb na szyję. Współczuję wszystkim, którzy mają te akcje. Nie lepiej sprzedać i wejść w inne papiery? Powodzenia. Pytek
    To już każdego indywidualna decyzja.
    Zdecydowanie nie ma obowiązku czytać moich wypocin.
    Gdy o mnie chodzi ustawiam już inwestycje na dwa lata (inaczej tego nie widzę i jest to reakcja na obecną sytuację)

Dużej wartości dodanej przez te dwa lata będe upatrywał w zmianie planów zagospodarowania (wcześniej na to nie liczyłem)
    Akcji z dawną ceną 6.4 zł a więc przy 1.66 mln akcji dawnych to ok. 10 mln za dwa hotele, biuro i Rybitwy - nie oddam i tyle! (nawet nie potrafię wcisnąć enter przy takim kursie)

• Re: przydział akcji Autor: ~Pytek [77.255.89.*]
    A bierzesz pod uwagę, że spadki są na rękę większościowym? Bo.....mogą wycofać spółkę albo skupić z rynku po średniej cenie z ostatnich 6 miesięcy....Powodzenia.
  • Re: przydział akcji Autor: ~spek [5.173.160.*]
    To jest akurat w tym momencie najmniejsze ryzyko. Są bardziej fundamentalne sprawy.
  • Re: przydział akcji Autor: ~Pytam [31.0.69.*]
    Jak ktoś obejmował po 1 zł, to lepiej dzisiaj oddać po 3 i niżej. Zawsze to prawie 300% zysku w dzisiejszych czasach.
  • Re: przydział akcji Autor: ~Prawda [31.0.69.*]
    Dlatego dzisiaj kurs spadał o 10%, bo ludzie nie chcą czekać przez 2 lata na ewentualny zysk.
  • Re: przydział akcji Autor: ~Mariusz [150.254.157.*]
    Jak zobaczyli ile dostali tego szrotu to wywalają co mają, już -10% a będzie gorzej
  • Re: przydział akcji Autor: ~Pytam [31.0.69.*]
    Kupili po 1 zł oddają po 2,86. Co tu tłumaczyć? Czysty zysk w kilka tygodni.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.22.161.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • teraz sprzedawane są z zyskiem akcje objęte po 1 zł Autor: ~Marta [95.41.35.*]
    j/w
  • prymitywizm naganiaczy Autor: ~Ewa [83.12.138.*]
    najpierw trzeba akcje zarejestrować poza tym objęte po złotówce były po odcięciu więc aby je mieć trzeba było być już akcjonariuszem lub otrzymać w zapisach dodatkowych gdzie redukcja była powyżej 96%
[x]
EFEKT -3,23% 6,00 2026-02-25 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.